ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ5/2018


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

08.00 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, έχει σήμερα τα θέματα: «Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, σαν σήμερα, παρουσίαση ενός σημαντικού γεγονότος ή προσώπου από την Ελληνική ιστορία, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις, κοινωνικά, οικονομικά, ιατρικά, πολιτιστικά, οικολογικά θέματα, σύντομη αναφορά σε ένα τόπο της πατρίδος μας, προέλευση και σημασία γνωστών παροιμιακών εκφράσεων και επιλεγμένο απόσπασμα από σημαντικά κείμενα».

09.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

09.30 ΣΥΧΕΜ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν τη Συχέμ. Καλεσμένος είναι ο π. Σπυρίδων Λόντος, υποψήφιος Διδάκτωρ Ερμηνευτικής στον Τομέα της Θεολογίας και Εφημέριος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής οδού Ακαδημίας.

10.30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)
Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11.01 ΝΑΪΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν Τη Ναΐν. Καλεσμένος είναι ο κ. Γιώργος Μανώλης, θεολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα με ειδίκευση στην Ερμηνευτική Θεολογία, Διδάσκων του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα - e learning με τίτλο: Κοινωνία - Πολιτισμός και Θρησκεία.

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12.01 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική
Με τον Λάμπρο Λιάβα

13.00 Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΑΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν την περιοχή της Περαίας και τη θάλασσα της Γαλιλαίας. Σήμερα τα θέματα είναι: α) «Η περιοχή της Περαίας. Μέρος Β΄» και β) «Η θάλασσα της Γαλιλαίας». Καλεσμένος είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Μπακλαγής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14.30 ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν την Καπερναούμ. Σήμερα τα θέματα είναι: α) «Η δεύτερη Ευαγγελική αναφορά στον πολλαπλασιασμό των άρτων και των ιχθύων στην περιοχή της θαλάσσης της Γαλιλαίας», β) «Καπερναούμ: ο Χριστός στη Συναγωγή το Σάββατο και η θεραπεία του δαιμονιζομένου, η θεραπεία της πεθεράς του Πέτρου, η θεραπεία του παραλυτικού, ο διάλογος με τους Φαρισαίους, η κλήση του τελώνου Λευί και το τραπέζι με τους τελώνες, λόγοι περί νηστείας και Σαββάτου». Καλεσμένος είναι ο κ. Νικόλαος Αμανατίδης, θεολόγος, υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογίας στην Καινή Διαθήκη στη Θεολογική Σχολή του Παν/μίου της Τυβίγγης Γερμανίας.

15.00 ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν την Καισάρεια Φιλίππου.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Από την ψαλτική τέχνη της Κωνσταντινουπόλεως
Με τον Σταμάτιο Κίσσα

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.01 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν την Ιερουσαλήμ. Σήμερα το θέμα είναι: «Ιερουσαλήμ. Μέρος Γ΄». Καλεσμένος είναι ο κ. Μανώλης Δρυλεράκης, Δρ Θεολογίας.

18.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

18.01 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονή Ασωμάτων Πετράκη.

18.30 ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

19.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

19.01 ΕΜΜΑΟΥΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν τους Εμμαούς. Καλεσμένη είναι η κα Βίκυ Κωνσταντινοπούλου, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Βιβλικής Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ.

20.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - Η ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στα λαογραφικά στοιχεία του πολιτισμού της Καππαδοκίας. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ήθη, έθιμα, παραδόσεις, τραγούδια και το τίμιο λείψανο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην Νέα Καρβάλη Καβάλας. Μέρος Β΄». Καλεσμένος είναι ο κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης, Πρόεδρος του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών.

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Κωνσταντίνος Παππάς διαβάζει από το βιβλίο «Ο Βίος του Χριστού» του Φρειδερίκου Γ. Φάρραρ. Μετάφραση εκ του αγγλικού Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Εκδόσεις Δόμος.

22.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΦΩΤΑ - «ΥΜΝΟΥΣ ΥΦΑΙΝΕΙΝ» - ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ
Η εορταστική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην Ορθόδοξη υμνολογία και στους υμνογράφους των εορτών των Φώτων. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ο Ιαμβικός κανόνας των Φώτων του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού. Μέρος Α΄». Καλεσμένος είναι ο κ. Διονύσιος Καλαμάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας, Τομέας Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Η ζωή ενός Μεγάλου - Βασίλειος Καισαρείας» του Στυλιανού Γ. Παπαδόπουλου. Εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 09.30 – ΣΥΧΕΜ

03.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 11.01 - ΝΑΪΝ

04.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.01 – Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

05.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5