ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ3/2018


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

08.00 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, έχει σήμερα τα θέματα: «Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, σαν σήμερα, παρουσίαση ενός σημαντικού γεγονότος ή προσώπου από την Ελληνική ιστορία, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις, κοινωνικά, οικονομικά, ιατρικά, πολιτιστικά, οικολογικά θέματα, σύντομη αναφορά σε ένα τόπο της πατρίδος μας, προέλευση και σημασία γνωστών παροιμιακών εκφράσεων και επιλεγμένο απόσπασμα από σημαντικά κείμενα».

09.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

09.30 ΓΑΛΙΛΑΙΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν τη Γαλιλαία. Καλεσμένος είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

10.30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)
Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11.01 ΝΑΖΑΡΕΤ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν τη Ναζαρέτ.

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12.01 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική
Με τον Λάμπρο Λιάβα

13.00 ΔΕΚΑΠΟΛΙΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν την Δεκάπολη. Καλεσμένη είναι η κα Βίκυ Κωνσταντινοπούλου, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Βιβλικής Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14.30 ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν την Τιβεριάδα. Σήμερα τοθέμα είναι: «Γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία για τη θάλασσα της Τιβεριάδος από την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης έως σήμερα.
Τα διάφορα ονόματα με τα οποία τη συναντούμε». Καλεσμένος είναι ο κ. Σπύρος Βουγιουκλάκης, θεολόγος, υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ.

15.00 ΙΕΡΙΧΩ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν την Ιεριχώ. Καλεσμένη είναι η κα Κατερίνα Φράγκου - Παρέλλη, θεολόγος, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Παλαιάς Διαθήκης στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Από την ψαλτική τέχνη της Κωνσταντινουπόλεως
Με τον Σταμάτιο Κίσσα

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.01 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν την Ιερουσαλήμ. Σήμερα το θέμα είναι: «Ιερουσαλήμ. Μέρος Α΄». Καλεσμένη είναι η κα Μαριλένα Ευθυμίου, θεολόγος, υποψήφια Διδάκτωρ Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ.

18.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

18.01 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονή Ασωμάτων Πετράκη.

18.30 ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

19.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

19.01 ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος αναφέρεται σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία που αφορούν στο Όρος των Ελαιών. Καλεσμένη είναι η κα Όλγα Γραμματικοπούλου, θεολόγος, υποψήφια Διδάκτωρ Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

20.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - Η ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στα λαογραφικά στοιχεία του πολιτισμού της Καππαδοκίας. Σήμερα, το θέμα είναι: «Τα Φάρασα της Καππαδοκίας». Καλεσμένος είναι ο κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος, απόγονος προσφύγων από την Καππαδοκία.

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Κωνσταντίνος Παππάς διαβάζει από το βιβλίο «Ο Βίος του Χριστού» του Φρειδερίκου Γ. Φάρραρ. Μετάφραση εκ του αγγλικού Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Εκδόσεις Δόμος.

22.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΧΡΙΣΤΟΣ, «ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΝΤΙΛΕΓΟΜΕΝΟΝ»
Η εορταστική αυτή εκπομπή του ΡΣ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, αναφέρεται στην Ορθόδοξη Χριστολογία και στις Χριστολογικές αιρέσεις. Σήμερα, το θέμα είναι: «Οι αιρέσεις του Μονοφυσιτισμού και του Νεστοριανισμού». Καλεσμένος είναι ο κ. Σταύρος Τερζής, Δρ Θεολογίας.

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Η ζωή ενός Μεγάλου - Βασίλειος Καισαρείας» του Στυλιανού Γ. Παπαδόπουλου. Εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 09.30 – ΓΑΛΙΛΑΙΑ

03.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 11.01 - ΝΑΖΑΡΕΤ

04.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.01 – Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

05.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5