ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ2/2018


ΔΣ2/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
«ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ»
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Από τη Τρίτη 2 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018, το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5 παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον τόπο που γεννήθηκε και στους τόπους που περπάτησε ο Χριστός. Για κάθε πόλη και μέρος γίνεται αναφορά σε βιβλικές (Κείμενα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) και εξωβιβλικές μαρτυρίες καθώς και σε ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά στοιχεία τους.
Οι εκπομπές του αφιερώματος αναφέρονται σε τόπους όπως: Βηθλεέμ, Ναζαρέτ, Ιερουσαλήμ, Κανά, Ναίν, Καπερναούμ, Δεκάπολη, Καισάρεια του Φιλίππου, Βηθανία, Τιβεριάδα, Βηθσαϊδά, Γεννησαρέτ, πέραν του Ιορδάνου, Ιεριχώ, Σαραντάριο όρος, Χοραζίν, Θαβώρ, Μάγδαλα και Σαμάρεια, Έρημος της Ιουδαίας, Συχέμ, Περαία και θάλασσα της Γαλιλαίας, Τύρος και Συδώνα, Γεθσημανή, Εμμαούς Όρος των Ελαίων και Μικρή Γαλιλαία.
Οι εκπομπές του αφιερώματος πραγματοποιούνται με τη συνδρομή κληρικών, θεολόγων, καθηγητών παν/μίου και ειδικά σε αυτό το αφιέρωμα ιδιαίτερη είναι η συμβολή αποφοίτων του μεταπτυχιακού τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τέλος, στις εκπομπές:
• «Η μουσική των αγγέλων», που μεταδίδεται καθημερινά στις 16:00, ακούγονται επίκαιροι Βυζαντινοί ύμνοι
• «Το αλάτι της γης», που μεταδίδεται καθημερινά στις 12:00, ακούγονται επίκαιροι παραδοσιακοί σκοποί του τόπου μας
• «Αναγνώσματα», που μεταδίδεται καθημερινά στις 21:30 ο Κωνσταντίνος Παππάς διαβάζει από το βιβλίο «Ο Βίος του Χριστού» του Φρειδερίκου Γ. Φάρραρ. Μετάφραση εκ του αγγλικού Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Εκδόσεις Δόμος.
• «Ραδιοφωνική Βιβλιοθήκη του 89,5», που μεταδίδεται καθημερινά στις 23:00, ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Η ζωή ενός Μεγάλου - Βασίλειος Καισαρείας» του Στυλιανού Γ. Παπαδόπουλου. Εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αθήνα, 1 Ιανουαρίου 2018
Πληροφορίες: Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, π. Ιωακείμ Ιωακειμίδης, τηλ.2107298222