ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ325/2017


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο π. Βαρνάβας Θεοχάρης διαβάζει από το βιβλίο: «Αββά Δωροθέου - Έργα Ασκητικά». Εκδόσεις ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Καρέα.

07.15 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης.

11.00 ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Τόποι και χώροι Ρωμιοσύνης και Ορθοδοξίας»,που παρουσιάζει ο Εθνομουσικολόγος Καθηγητής Παν/μίου κ. Λάμπρος Λιάβας έχει σήμερα θέμα: «Μεγάλη Ελλάδα, Σικελία και Κάτω Ιταλία».

12.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ
Η εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, επιχειρεί να σκιαγραφήσει ραδιοφωνικά τις προσωπογραφίες σημαντικών ανθρώπων του παρελθόντος και του παρόντος. Το θέμα της σημερινής εκπομπής είναι: «Ιωάννης Σβορώνος - Διαπρεπής νομισματολόγος και αρχαιολόγος του 19ου αιώνος (1863 – 1922)». Καλεσμένοι είναι: ο κ. Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Επίκουρος Καθηγητής Θεωρίας της Ιστορίας και Ιστοριογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Ιστορικού Αρχείου του ΕΚΠΑ, η κα Σελήνη Ψωμά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαίας Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και η κα Μάρω Αλεξάκη, αρχαιολόγος, μουσειολόγος, δισέγγονη του Ιωάννη Σβορώνου.

14.00 ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΔΟΓΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΗΘΟΥΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ, που αναφέρεται στην αλλοτρίωση δόγματος και ήθους όπως αυτή γίνεται από τις διάφορες αιρετικές ομάδες και παρουσιάζει ο π. Βασίλειος Γεωργόπουλος έχει, σήμερα, θέμα: «Η Ανάσταση του Χριστού, απάντηση στις αιρετικές δοξασίες των Μαρτύρων του Ιεχωβά».

14.30 ΓΝΗΣΙΑ ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)
Με τον Γιάννη Τσιαμούλη και τον Στέλιο Κατσιάνη

15.00 ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΕΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Ορθόδοξη εικονογραφική τέχνη σήμερα», που παρουσιάζει ο Καθηγητής Παν/μίου κ. Γεώργιος Κόρδης, έχει, σήμερα, θέμα: «Φώτης Κόντογλου: Η μετάβαση στην Βυζαντινή ζωγραφική. Μέρος Γ΄».

16.00 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η μουσική των προσώπων», που παρουσιάζουν ο Γιώργος Ντόβολος και ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης, αναφέρεται στην προσωπική καλλιτεχνική πορεία σημαντικών Ελλήνων ερμηνευτών εκκλησιαστικής μουσικής και παραδοσιακών τραγουδιών. Σήμερα, το θέμα είναι: «Κέντρο Ελληνικής Μουσικής ΄΄Φοίβος Ανωγειανάκης΄΄». Καλεσμένοι είναι: ο κ. Λάμπρος Λιάβας, Kαθηγητής εθνομουσικολογίας του ΕΚΠΑ που έχει την επιστημονική επιμέλεια των μαθημάτων στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Φοίβος Ανωγειανάκης, ο κ. Πέτρος Μουστάκας, Δρ εθνομουσικολογίας του ΕΚΠΑ, υπεύθυνος για τον συντονισμό των μαθημάτων στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Φοίβος Ανωγειανάκης, η κα Ευαγγελία Χαλδαιάκη, υπεύθυνη σεμιναρίων στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Φοίβος Ανωγειανάκης και ο κ. Χάρης Σαρρής, Δρ εθνομουσικολογίας του ΕΚΠΑ, επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

17.00 ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ - ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί - Ιατρικές συναντήσεις», που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Μιχαήλ Γκαγιωγιάκης, αναφέρεται σε επίκαιρα ιατρικά θέματα με καλεσμένους κορυφαία ονόματα του ιατρικού χώρου. Στην εκπομπή παρουσιάζονται ιατρικά νέα και υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής των ακροατών με ερωτήσεις. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ψυχιατρικά θέματα – κατάθλιψη, επιπτώσεις της κρίσης, σχέσεις των σημερινών ζευγαριών, κ. α.». Καλεσμένος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μωρογιάννης, Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής.

18.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ ΚΥΡΙΟΥ»
Η ακολουθία του Εσπερινού και το κήρυγμα της «Φωνής Κυρίου» μεταδίδονται από τον Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου.

19.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Σιναΐτικα κείμενα - Το Γεροντικό του Σινά». Εκδόσεις της Ιεράς Μονής του Θεοβαδίστου Όρους Σινά.

20.00 ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Μεγάλοι Ευεργέτες», που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, έχει, σήμερα, θέμα: «Ο Μεγάλος Εθνικός Ευεργέτης από την περιοχή της Κωνσταντινούπολης, Γεώργιος Ζαρίφης». Καλεσμένος είναι ο κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, Καθηγητής Πολυτεχνείου, Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών.

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Ερμηνευτικά σχόλια στον Απόστολο και στο Ευαγγέλιο της Κυριακής», ο Στέλιος Αραβαντινός αναφέρεται στο Αποστολικό (Γαλ. στ΄ 11 – 18) και στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα (Λουκ. ιστ΄ 19 – 31) της Κυριακής Ε΄ Λουκά.

22.00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Η προσευχή της Εκκλησίας».

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Κωνσταντίνος Παππάς διαβάζει από το βιβλίο: «Ερμηνεία στη Θεία Λειτουργία» του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα.

ΝΥKΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 12.00 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ

02.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

04.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 15.00 - ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΕΣ

05.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5