ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ298/2017
Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017


ΔΣ298/2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΨΑΛΜΟΙΣ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙΣ (Ε)
Με το Νικόλαο Νικολάου

06.30 ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ (Ε)
Με την Ιωάννα Κατσούλα

07.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία με τη χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κου Στεφάνου μεταδίδονται από τον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

10.30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)
Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική από όλο τον κόσμο
Με τον Λάμπρο Λιάβα

12.00 ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Το τραπέζι της Κυριακής» που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος έχει σήμερα θέμα: «Ο ρόλος του ιερέα στην σημερινή εποχή». Καλεσμένοι είναι: ο Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λαμπρόπουλος, Ιερομόναχος της Μονής Προφήτη Ηλία Πρεβέζης, ο κ. Γιώργος Μανώλης, θεολόγος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας.

14.00 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (Ε)
Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Ερμηνευτικά σχόλια στον Απόστολο και στο Ευαγγέλιο της Κυριακής», ο Στέλιος Αραβαντινός αναφέρεται στο Αποστολικό (Β΄ Κορ. θ΄ 6 – 11) και στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα (Λουκ. ζ΄ 11 – 16) της Κυριακής Γ΄ Λουκά.

14.30 ΓΝΗΣΙΑ ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)
Με τον Γιάννη Τσιαμούλη και τον Στέλιο Κατσιάνη

15.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΠΕΛΟ - ΑΜΠΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στην Άμπελο και στον Οίνο όπως συναντώνται στην Αγία Γραφή. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ο οίνος στην Παλαιά Διαθήκη». Καλεσμένος είναι ο κ. Δημήτριος Καϊμάκης, Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ.

16.00 «ΩΣ ΕΜΕΓΑΛΥΝΘΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ· ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΑΣ» (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Ὡς ἐμεγαλύνθη τὰ ἔργα σου, Κύριε· πάντα ἐν σοφίᾳ ἐποίησας» που παρουσιάζει ο κ. Στέφανος Μπινιάρης αναφέρεται στη ρύπανση και στην προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα, η εκπομπή έχει θέμα: «Η ρύπανση της ατμόσφαιρας. Μέρος Z΄ - Το κάπνισμα: οι σπουδαιότερες ασθένειες που οφείλονται στο κάπνισμα και τα στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους από αυτές τις ασθένειες, προτάσεις για το πώς μπορεί να λειτουργήσει ειρηνική συνύπαρξη καπνιστών και μη καπνιστών».

16.30 Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Την εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Θεολογία στη ζωή μας», παρουσιάζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Σήμερα το θέμα είναι: «Οι Άγγελοι και οι εμφανίσεις τους».

17.00 ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ (Ε)
Την εκπομπή του Ρ/Σ: «Σκοποί του τόπου μας», παρουσιάζει ο Πέτρος Ανδρουτσόπουλος. Σήμερα το θέμα είναι: «Σκοποί του τόπου μας από διάφορες περιοχές».

18.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

18:30 ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

19.00 ΒΙΒΛΙΟΝ ΑΝΕΩΓΜΕΝΟΝ (Ε)
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός παρουσιάζει και σχολιάζει το βιβλίο: «Το Άγιον Βάπτισμα» Ιερομονάχου Γρηγορίου. Έκδοση Ιερού Κουτλουμουσιανού Κελλίου Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος.

19.30 ΨΑΛΜΟΙΣ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙΣ (Ε)
Με το Νικόλαο Νικολάου

20.00 ΑΠΟ ΤΕΧΝΗ ΣΕ ΤΕΧΝΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο π. Πέτρος Μινώπετρος, έχει, σήμερα, θέμα: «Η σχέση του θεάτρου με την ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση». Καλεσμένος είναι ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, φιλόλογος, συγγραφέας και κριτικός θεάτρου.

21.00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΨΑΛΩ ΤΩ ΘΕΩ ΜΟΥ ΕΩΣ ΥΠΑΡΧΩ (Ε)
Ερμηνεία και ανάλυση των Ψαλμών του Δαυίδ
Με τον π. Ματθαίο Χάλαρη

22.00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΦΩΤΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ (Ε)
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής των Αρμενίων και ο Χριστιανισμός στην Αρμενία». Την εκπομπή παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ 12.00 – ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

02.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

04.00 Β΄ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ 15.00 - ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5

05.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (Ε)
Ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει από το βιβλίο «Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου - Βίος και λόγοι» της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής-Χρυσοπηγής Χανίων.