ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ297/2017
Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

07.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία με τη χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κου Θεοκλήτου μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

11.00 ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Τόποι και χώροι Ρωμηοσύνης και Ορθοδοξίας»,
που παρουσιάζει ο Εθνομουσικολόγος Καθηγητής Παν/μίου, κ. Λάμπρος Λιάβας, έχει σήμερα θέμα: «Στα Ταταύλα, την Ελληνική συνοικία της Κωνσταντινούπολης, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «1955» του Θωμά Κοροβίνη».

12.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ (Ε)
Η εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, επιχειρεί να σκιαγραφήσει ραδιοφωνικά τις προσωπογραφίες σημαντικών ανθρώπων του παρελθόντος και του παρόντος. Το θέμα της σημερινής εκπομπής είναι: «Σκεύος Ζερβός - Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ιατρικής ανά τον κόσμο και των εθνικών αγώνων της Δωδεκανήσου». Καλεσμένος είναι ο κ. Σακελλάριος Καρπάθιος, πρώην καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, χρημάτισε επί 25ετία Διευθυντής τού Μαιευτικού -Γυναικολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας στην Αθήνα.

14.00 ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΔΟΓΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΗΘΟΥΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ, που αναφέρεται στην αλλοτρίωση δόγματος και ήθους όπως αυτή γίνεται από τις διάφορες αιρετικές ομάδες και παρουσιάζει ο π. Βασίλειος Γεωργόπουλος έχει, σήμερα, θέμα: «Προϋποθέσεις Ορθόδοξης Θεογνωσίας».

14.30 ΓΝΗΣΙΑ ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)
Με τον Γιάννη Τσιαμούλη και τον Στέλιο Κατσιάνη

15.00 ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΕΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: « Η Ορθόδοξη εικονογραφική τέχνη σήμερα», που παρουσιάζει ο Καθηγητής Παν/μίου κ. Γεώργιος Κόρδης, έχει, σήμερα, θέμα: «Η τεχνολογία της ερμηνείας της ζωγραφικής τέχνης του Διονυσίου του εκ Φουρνά».

16.00 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η μουσική των προσώπων», που παρουσιάζουν ο Γιώργος Ντόβολος και ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης, αναφέρεται στην προσωπική καλλιτεχνική πορεία σημαντικών Ελλήνων ερμηνευτών εκκλησιαστικής μουσικής και παραδοσιακών τραγουδιών. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ιωάννης Αρβανίτης – Μουσικολόγος, Πρωτοψάλτης». Καλεσμένος είναι ο κ. Ιωάννης Αρβανίτης, Μουσικολόγος, Πρωτοψάλτης.

17.00 ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ - ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί - Ιατρικές συναντήσεις», που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Μιχαήλ Γκαγιωγιάκης, αναφέρεται σε επίκαιρα ιατρικά θέματα με καλεσμένους κορυφαία ονόματα του ιατρικού χώρου. Στην εκπομπή παρουσιάζονται ιατρικά νέα και υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής των ακροατών με ερωτήσεις. Σήμερα, το θέμα είναι: «Χειρουργικά Θέματα». Καλεσμένος είναι ο κ. 'Οθων Μιχαήλ, Γενικός Χειρουργός, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου.

18.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ ΚΥΡΙΟΥ»
Η ακολουθία του Εσπερινού και το κήρυγμα της «Φωνής Κυρίου» μεταδίδονται από τον Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου.

19.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Στην σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Σιναΐτικα κείμενα - Το Γεροντικό του Σινά». Εκδόσεις της Ιεράς Μονής του Θεοβαδίστου Όρους Σινά.

20.00 ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Μεγάλοι Ευεργέτες», που παρουσιάζει Σμαραγδή Καράγιωργα, έχει, σήμερα, θέμα: «Μεγάλοι Ευεργέτες από την περιοχή του Νομού Ηλείας». Καλεσμένος είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Ερμηνευτικά σχόλια στον Απόστολο και στο Ευαγγέλιο της Κυριακής», ο Στέλιος Αραβαντινός αναφέρεται στο Αποστολικό (Β΄ Κορ. θ΄ 6 – 11) και στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα (Λουκ. ζ΄ 11 – 16) της Κυριακής Γ΄ Λουκά.

22.00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Ο αγιασμός των πιστών».

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Κωνσταντίνος Παππάς διαβάζει από το βιβλίο: «Κόσμος, Άνθρωπος, Κοινωνία κατά τον Μάξιμο Ομολογητή» του Νίκου Ματσούκα. Εκδόσεις Γρηγόρη.

ΝΥKΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 12.00 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ

02.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

04.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 15.00 - ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΕΣ

05.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5