ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ293/2017
Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο π. Βαρνάβας Θεοχάρης διαβάζει το βιβλίο «Οσίου Εφραίμ του Σύρου Έργα». Μετάφραση - Επιμέλεια: Φραντζολάς Γ. Κωνσταντίνος. Εκδόσεις: Το Περιβόλι της Παναγίας.

07.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται από τον Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.

11.00 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (Ε)
Η εκπομπή αυτή του Ρ/Σ: «Τι είναι Εκκλησία», που παρουσιάζει ο π. Δωρόθεος Πάπαρης, έχει σήμερα θέμα: «Οι δύο κλάδοι της Ορθόδοξης Θεολογίας».

12.00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια
Με τον Λάμπρο Λιάβα

13.00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ (Ε)
Το μεγάλο αφιέρωμα που παρουσιάζει σήμερα ο Ρ/Σ έχει θέμα: «Η Αγία Φιλοθέη». Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο π. Τιμόθεος Γεωργίου. Καλεσμένοι είναι ο Καθηγητής Παν/μίου π. Δημήτριος Τζέρπος, η ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας των Βρυούλων μοναχή Φιλοθέη, ο κ. Δημήτρης Φερούσης, η κα Ελευθερία Τσακανίκα- Θεοχάρη, η κα Ζωή Γκενάκου και η κα Χρόνη Βακαλοπούλου.

15.00 ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Τα Μυστήρια, ζωή της Εκκλησίας», που παρουσιάζει ο θεολόγος κ. Χρήστος Πανάγου, έχει, σήμερα, θέμα: «Ευχέλαιο: σύσταση, σκοπός και τέλεση του Μυστηρίου».

16.00 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Από την ψαλτική τέχνη της Κωνσταντινουπόλεως
Με τον Σταμάτιο Κίσσα

17.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (Ε)
Ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει από το βιβλίο «Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου - Βίος και λόγοι» της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής-Χρυσοπηγής Χανίων.

18.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

18.30 ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

19.00 Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Παλαιά Διαθήκη διηγείται», που αναφέρεται σε γνωστά και άγνωστα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης και επιχειρεί τη θεολογική προσέγγισή τους και παρουσιάζει η Λέκτορας Παν/μίου Αλεξάνδρα Παλάντζα, έχει σήμερα θέμα: «Ο Πατριάρχης Ισαάκ».

19.30 Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Καινή Διαθήκη και η θεολογία της», που παρουσιάζει ο Δρ. Θεολογίας π. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, έχει σήμερα θέμα: «Εισαγωγή στην έννοια της θεολογίας της Καινής Διαθήκης».

20.00 ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΕΣ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Ορθόδοξη εικονογραφική τέχνη σήμερα», που παρουσιάζει ο Καθηγητής Παν/μίου κ. Γεώργιος Κόρδης, έχει σήμερα θέμα: «Πως η Ορθόδοξη Εκκλησία κατενόησε το γεγονός της απεικόνισης του Χριστού και των Αγίων Του. Μέρος Α΄».

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Στην σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Σιναΐτικα κείμενα - Το Γεροντικό του Σινά». Εκδόσεις της Ιεράς Μονής του Θεοβαδίστου Όρους Σινά.

22.00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Είσοδος στο πρώτο μέρος της Θείας Λειτουργίας: Αντίφωνα».

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5
Ο Στέλιος Καλαθάς διαβάζει από το βιβλίο: «Από την 25η ώρα στην αιώνια ώρα» του Constant Virgil Gheorghiu. Εκδόσεις: «Η Έλαφος».

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Είσοδος στο πρώτο μέρος της Θείας Λειτουργίας: Αντίφωνα».

03.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 11.01 - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

04.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.01 – Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

05.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5