ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ276/2017


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΨΑΛΜΟΙΣ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙΣ (Ε)
Με το Νικόλαο Νικολάου

06.30 ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ (Ε)
Με την Ιωάννα Κατσούλα

07.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης.

10.30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)
Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική από όλο τον κόσμο
Με τον Λάμπρο Λιάβα

12.00 ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Το τραπέζι της Κυριακής» που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος έχει σήμερα θέμα: «Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και η θέση των χριστιανών απέναντι στο μαρτύριο». Καλεσμένοι είναι: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κ. Ιωάννης, ο κ. Σταύρος Τερζής, θεολόγος - εκπαιδευτικός και ο κ. Σωτήρης Δεσπότης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας.

14.00 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (Ε)
Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Ερμηνευτικά σχόλια στον Απόστολο και στο Ευαγγέλιο της Κυριακής», ο Στέλιος Αραβαντινός αναφέρεται στο Αποστολικό (Γαλ. β΄ 16 – 20) και στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα (Μαρκ. η΄ 34 – θ΄1) της Κυριακής Μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

14.30 ΓΝΗΣΙΑ ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)
Με τον Γιάννη Τσιαμούλη και τον Στέλιο Κατσιάνη

15.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΠΕΛΟ - ΑΜΠΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στην Άμπελο και στον Οίνο όπως συναντώνται στην Αγία Γραφή. Σήμερα, το θέμα είναι: «Το πέρασμα από την Παλαιά στην Καινή Διαθήκη, ο Γάμος της Κανά». Καλεσμένος είναι ο κ. Ιωάννης Καραβιδόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Ερμηνείας της Καινής Διαθήκης της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

16.00 «ΩΣ ΕΜΕΓΑΛΥΝΘΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ· ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΑΣ» (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Ὡς ἐμεγαλύνθη τὰ ἔργα σου, Κύριε· πάντα ἐν σοφίᾳ ἐποίησας» που παρουσιάζει ο κ. Στέφανος Μπινιάρης αναφέρεται στη ρύπανση και στην προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα, η εκπομπή έχει θέμα: «Η ρύπανση της ατμόσφαιρας. Μέρος Β΄ - Οι δύο σημαντικοί ρύποι της ατελούς καύσης: το μονοξείδιο του άνθρακα και οι άκαυστοι υδρογονάνθρακες και οι συνέπειές τους στην υγεία του ανθρώπου. Τα ποικίλα προβλήματα που προξενεί ο επικίνδυνος ρύπος διοξείδιο του αζώτου στον άνθρωπο και στο Περιβάλλον».

16.30 Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ (Ε)
Την εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Θεολογία στη ζωή μας», παρουσιάζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Σήμερα το θέμα είναι: «Η εμπειρική Θεολογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Μέρος Γ΄».

17.00 ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ (Ε)
Την εκπομπή του Ρ/Σ: «Σκοποί του τόπου μας», παρουσιάζει ο Πέτρος Ανδρουτσόπουλος. Σήμερα το θέμα είναι: «Σκοποί του τόπου μας από την Πελοπόννησο».

18.00 ΒΙΒΛΙΟΝ ΑΝΕΩΓΜΕΝΟΝ (Ε)
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός παρουσιάζει και σχολιάζει το βιβλίο: «Αγαπάμε τα Αρχαία Ελληνικά». Jacqueline de Romilly. Επιμέλεια Jean - Pierre Vernant, Αναστάσιος Στέφος. Μετάφραση Αλέξανδρος Κόντος. Εκδόσεις Ποταμός.

18:30 ΨΑΛΜΟΙΣ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙΣ (Ε)
Με το Νικόλαο Νικολάου

19.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

19.40 ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

20.00 ΑΠΟ ΤΕΧΝΗ ΣΕ ΤΕΧΝΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο π. Πέτρος Μινώπετρος, έχει, σήμερα, θέμα: «Εκκλησία, ψυχική υγεία και τέχνη». Καλεσμένος είναι ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ψυχίατρος και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

21.00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΨΑΛΩ ΤΩ ΘΕΩ ΜΟΥ ΕΩΣ ΥΠΑΡΧΩ (Ε)
Ερμηνεία και ανάλυση των Ψαλμών του Δαυίδ
Με τον π. Ματθαίο Χάλαρη

22.00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ (Ε)
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Ο Τίμιος Σταυρός στη ζωή μας». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Καλεσμένοι είναι: ο ιερομόναχος Χρυσόστομος Κουτλουμουσιανός, Δρ. Θεολογίας και ο συγγραφέας κ. Σωτήρης Γουνελάς.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 Β΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ 12.00 – ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

02.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

04.00 Β΄ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ 15.00 - ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5

05.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (Ε)
Ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει από το βιβλίο «Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου - Βίος και λόγοι» της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής-Χρυσοπηγής Χανίων.