ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ194/201705.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

08.00 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, έχει σήμερα τα θέματα: «Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, σαν σήμερα, παρουσίαση ενός σημαντικού γεγονότος ή προσώπου από την Ελληνική ιστορία, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις, κοινωνικά, οικονομικά, ιατρικά, πολιτιστικά, οικολογικά θέματα, σύντομη αναφορά σε ένα τόπο της πατρίδος μας, προέλευση και σημασία γνωστών παροιμιακών εκφράσεων και επιλεγμένο απόσπασμα από σημαντικά κείμενα».

09.00 & 10.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

09.30 ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στους Δώδεκα Αποστόλους του Χριστού. Καλεσμένος είναι ο κ. Πέτρος Βασιλειάδης Ομότ. Καθηγητής του ΑΠΘ.

10.30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)
Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11.01 «ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΗΜΩΝ ΕΝ ΟΥΡΑΝΟΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ»
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στο πολίτευμα των χριστιανών που είναι η Βασιλεία του Θεού. Καλεσμένος είναι ο π. Βαρνάβας Λαμπρόπουλος, Ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης.

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12.01 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική
Με τον Λάμπρο Λιάβα

13.00 «Η ΑΓΑΠΗ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΠΙΠΤΕΙ»
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στην έννοια της αγάπης σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο. Καλεσμένος είναι ο π. Αλέξανδρος Καριώτογλου, Δρ Θεολογίας.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Ο Βασίλης Σπυρόπουλος διαβάζει από το βιβλίο: «Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου Γράμματα από την Εξορία». Εισαγωγή – Νεοελληνική απόδοση Αθανασίου Κοτταδάκη. Έκδοση «Χριστιανική Στέγη Καλαμάτας».

15.00 Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στον οικουμενικό και ιεραποστολικό χαρακτήρα της Αποστολής των Αγίων Αποστόλων και ιδιαιτέρως του Αποστόλου Παύλου. Καλεσμένος είναι ο κ. Χρήστος Οικονόμου, Καθηγητής του ΑΠΘ.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Ερμηνευτικές προσεγγίσεις
Με τον Λυκούργο Αγγελόπουλο

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.01 ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στην απεικόνιση των Αγίων Αποστόλων στην αγιογραφική τέχνη. Καλεσμένος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, Αγιογράφος.

18.00 ΤΟ «ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΣ»
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στη σημασία της μνήμης στη ζωή της Εκκλησίας. Καλεσμένη είναι η κα Όλγα Γραμματικοπούλου, υποψήφια Διδάκτωρ στον Τομέα της Καινής Διαθήκης στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ.

19.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

19.40 ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

20.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ - ΠΑΥΛΟΣ: Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στην προσωπικότητα, στη ζωή και στο κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου. Καλεσμένος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μπελέζος, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Χριστιανική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία», που παρουσιάζει ο κ. Ισαάκ Τεγόπουλος, έχει σήμερα θέμα: «Δυναστεία των Κομνηνών: Ιστορικές πηγές».

22.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟ - Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ρ/Σ στην εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Κωνσταντίνος Παππάς παρουσιάζει την εκπομπή που αναφέρεται στη ζωή και στο έργο του Αποστόλου Πέτρου. Καλεσμένος είναι ο κ. Πέτρος Βασιλειάδης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει από το βιβλίο «Στιγμιότυπα από τη ζωή των Πατέρων» του Ηλία Βουλγαράκη.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Το Πιστεύω».

03.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 11.01 – Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

04.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.01 - Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

05.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 – ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5