ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ169/201705.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει το βιβλίο «Περί Πνεύματος και ζωής» Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ. Εκδόσεις Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ.

06.30 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος.

10.30 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, τροποποιείται, σήμερα, λόγω μετάδοσης του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και έχει θέματα: «Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, σαν σήμερα, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις».

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11.01 ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΤΗΣ ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη αναφέρεται στο Άγιο Πνεύμα μέσα από τις ευχές του Εσπερινού της Πεντηκοστής. Καλεσμένος είναι ο κ. Γιώργος Μανώλης, θεολόγος - Διδάσκων του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο πρόγραμμα: "Κοινωνία, Πολιτισμός, Θρησκεία".

12.00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική
Με τον Λάμπρο Λιάβα

13.00 ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Το Άγιο Πνεύμα στη Θεία Ευχαριστία».

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14.30 ΓΜΗΣΙΑ ΡΩΜΑΙΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Με τον Γιάννη Τσιαμούλη και τον Στέλιο Κατσιάνη

15.00 ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο π. Βασίλειος Γεωργόπουλος, αναφέρεται στην Ορθόδοξη προσέγγιση του Μυστηρίου της Αγίας Τριάδος.

16.00 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Ερμηνευτικές προσεγγίσεις
Με τον Λυκούργο Αγγελόπουλο

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.01 ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (Ε)
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος όπως αυτά παρουσιάζονται στην προς Εφεσίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Καλεσμένος είναι ο κ. Ιωάννης Κουκίδης, υποψήφιος Δρ Θεολογίας.

18.00 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Τι είναι Εκκλησία», που παρουσιάζει ο π. Δωρόθεος Πάπαρης, έχει, σήμερα, θέμα: «Το γεγονός της Εκκλησίας».

19.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

19.01 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από τον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής, όπου φιλοξενείται τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου, μητρός του Αγίου και Μεγάλου Κωνσταντίνου.

19.40 ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

20.00 Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Το Πιστεύω».

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει το βιβλίο «Περί Πνεύματος και ζωής» Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ. Εκδόσεις Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ.

22.00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΠΕΡΙ ΕΚΠΟΡΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, FILIOQUE (Ε)
Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Περί εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος, Filioque». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Καλεσμένοι είναι οι: π. Νικόλαος Ιωαννίδης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών και κ. Μάριος Μπέγζος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 13.00 - ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ

03.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 11.00 - ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΤΗΣ ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑΣ

04.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.00 - Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

05.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 17.01 – ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ