ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ134/2017


05.59 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

06.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Η Ερασμία Στυλιανίδου διαβάζει από το βιβλίο: «….και εγένετο φως. Κύριλλος και Μεθόδιος - Οι φωτισταί των Σλάβων» του Κώστα Σαρδελή. Εκδόσεις «Αστέρος».

07.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται σήμερα από τον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίου Θεοφάνους Περιθεωρίου Ξάνθης.

10.30 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ
Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, τροποποιείται, σήμερα, λόγω μετάδοσης του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και έχει θέματα: «Το Συναξάρι της ημέρας, ο καιρός, σαν σήμερα, Εκκλησιαστική επικαιρότητα, Εκκλησιαστικές ανακοινώσεις».

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11.01 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Η ταυτότητα της Εκκλησίας», ο Βασίλης Σπυρόπουλος παρουσιάζει αυτό τον καιρό μιά σειρά εκπομπών με τον γενικό τίτλο: «Πίστη και μαρτύριο - "εἰ ἐμὲ ἐδίωξαν, καὶ ὑμᾶς διώξουσιν·" (Ιω. ιε΄ 20)». Σήμερα το θέμα είναι: «Πίστη και μαρτύριο – μαρτυρία στο Γεροντικό». Καλεσμένος είναι ο π. Αλέξανδρος Καριώτογλου, Δρ Θεολογίας.

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12.01 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)
Παραδοσιακή μουσική
Με τον Λάμπρο Λιάβα

13.00 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ
Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Εκκλησία ανά την οικουμένη», ο Κωνσταντίνος Παππάς παρουσιάζει αυτό τον καιρό μιά σειρά εκπομπών με τον γενικό τίτλο: «Πατριαρχείο Ιεροσολύμων». Σήμερα το θέμα είναι: «Οι Άγιοι Σάββας και Θεοδόσιος στην Παλαιστίνη».

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Ο Βασίλης Σπυρόπουλος διαβάζει από το βιβλίο: «Κυνηγώντας το βάτραχο … στο φως της νήψεως» του Ιωάννου Κωνσταντίνου Κορναράκη, Ομοτίμου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έκδοση της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Σωτήρος Χριστού, Άγιος Αθανάσιος, Κέρκυρα.

15.00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Σύγχρονα λειτουργικά θέματα και προβληματισμοί», που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, αναφέρεται, στα δόγματα της Ορθόδοξης πίστης και τη σημασία τους στην ζωή των σύγχρονων πιστών. Σήμερα το θέμα είναι: «Η συμμετοχή των λαϊκών στις ακολουθίες μετά το Πάσχα - Κυριακή των Μυροφόρων (Οι Μυροφόρες Γυναίκες, ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας και ο Νικόδημος ο κρυφός Φαρισαίος μαθητής τού Ιησού)». Καλεσμένος είναι ο κ. Χρήστος Πανάγου, θεολόγος, μουσικοδιδάσκαλος, υποψήφιος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Ε)
Άσμα καινόν
Με τον Πέτρο Παπαεμμανουήλ

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.01 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο: «Όσιος Ανδρέας, ο δια Χριστόν σαλός». Εκδόσεις: Ιερά Μονή Παρακλήτου.

17.30 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Την εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Ιστορία μας - Τουρκοκρατία», παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς. Σήμερα, το θέμα είναι: «Μεγάλες εκκλησιαστικές και θεολογικές μορφές της περιόδου της δουλείας – Ευγένιος Βούλγαρης». Καλεσμένος είναι ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

18.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

18.01 ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ 89,5
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Απόγευμα στον 89,5», που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αποτελεί ενημερωτική εκπομπή ποικίλης ύλης που έχει σήμερα θέματα: α) «Ψυχική και σωματική κακοποίηση των παιδιών». Καλεσμένος είναι ο π. Απόστολος Καβαλιώτης, Δρ Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και β) «Αναφορά στη διαχρονική εξέλιξη του αθλητισμού μέσα από την επίκληση της αυτονομίας και της ηθικής, με αφορμή το 4ο Συμπόσιο Αθλητικού Δικαίου, με θέμα: "Ο Αθλητισμός και Φυσική Αγωγή στο σύγχρονο κόσμο: Παιδεία, Κοινωνία, Πολιτισμός" που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 6 Μαΐου 2017». Καλεσμένος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Ρέμελης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και τέως πρύτανης.

19.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

19.30 ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

20.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΩΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΑΡΙΟΥ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΑΡΙΟΝ»
Η αφιερωματική εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στο «Πεντηκοστάριον», στο βιβλίο εκείνο που περιέχει όλη την υμνολογίας της Εκκλησίας για την περίοδο από την Κυριακή του Πάσχα έως την Πεντηκοστή και έχει θέμα: «Τι είναι το ΄΄Πεντηκοστάριον΄΄». Καλεσμένος είναι ο κ. Χρήστος Πανάγου, θεολόγος, μουσικοδιδάσκαλος, Υποψήφιος Δρ Θεολογίας.

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μεταδίδεται από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)
Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο: «Το Μυστήριο της ίασης» του Anthony Bloom. Εκδόσεις εν Πλώ.

22.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤHN ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η εορταστική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στις αναστάσεις νεκρών όπως αυτές καταγράφονται στις Πράξεις των Αποστόλων και στην Εκκλησιαστική Ιστορία. Καλεσμένη είναι η κα Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, Λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Η Ερασμία Στυλιανίδου διαβάζει από το βιβλίο: «….και εγένετο φως. Κύριλλος και Μεθόδιος - Οι φωτισταί των Σλάβων» του Κώστα Σαρδελή. Εκδόσεις «Αστέρος».

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ
Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες
Με την Κυριακή Αιλιανού

02.00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Η Πλατυτέρα».

03.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 11.01 – Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

04.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.01 - Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

05.00 Β’ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 – ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5