ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ


ΔΣ273/2012


07:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ι . Ν. Ευαγγελιστρίας Τήνου.

11:00 ΕΝ ΤΗ ΚΟΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΟΥ ΚΑΤΕΛΙΠΕΣ ……
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που επιμελείται ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται στην μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

12:00 Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζουν οι Πορφύριος Νταλιάνης Δρ. Θεολογίας και Γιώργος Ντόκος, Θεολόγος, έχει θέμα: «Η Κοίμηση της Θεοτόκου». Καλεσμένοι είναι: ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλης Παναγιάς Σάμου π. Χρυσόστομος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Πριγκιπάκης.

14:30 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, η Νεκταρία Καραντζή, υμνεί την Υπεραγία Θεοτόκο με τραγούδια που ακούγονται για πρώτη φορά και θα περιέχονται στον ψηφιακό δίσκο που θα κυκλοφορήσει προσεχώς ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος.

15.00 Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΩΔΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην ποίηση του Ρωμανού του Μελωδού για την Θεοτόκο.

17.00 ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΖΩΗ - ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Η σημερινή εκπομπή είναι αφιερωμένη στην Παναγία μας. Στο πρόσωπο της Παναγίας συμμετέχει στη μετάσταση προς τη ζωή και όλο το ανθρώπινο γένος. Ο Δρ. Θεολογίας κ. Νικόλαος Ασπρούλης παρουσιάζει την εκπομπή με καλεσμένους: τον Αγιορείτη π. Μωϋσή, τη Δρ. Θεολογίας κα Ελένη Κασσελούρη- Χατζηβασιλειάδη και τον Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Γεώργιο Μαρτζέλο.

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20.05 ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, επιχειρεί να προσεγγίσει το θεολογικό νόημα της Ορθόδοξης εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

21.30 Ο ΤΟΠΟΣ ΤΑΦΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη, αναφέρεται στον τόπο ταφής της Θεοτόκου.

22:00 ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει Αδαμαντία Μπούρτζινου, έχει θέμα: «Η Διαθήκη της Παναγίας». Καλεσμένος είναι ο κ. Σπυρίδων Κοντογιάννης, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

23:00 Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας, αναφέρεται στην παρουσία της Παναγίας στην Λειτουργική Παράδοση της Εκκλησίας.