html> Holy Metropolis of Kerkyra, Paxoi and Diapontioi Nisoi

Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2009

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


- Δελτίο τύπου 14/6/2001

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (05/11/2009)


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας ενίσχυσης του θεσμού της οικογενείας και καλλιέργειας προβληματισμού πάνω σε θέματα που απασχολούν γονείς και παιδιά, θα λειτουργήσει για έβδομη χρονιά η Σχολή Γονέων.


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Οι συναντήσεις της Σχολής ξεκίνησαν χτες Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με αγιασμό και εισηγητική ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, με θέμα «Η γυναίκα στη σύγχρονη οικογένεια: σκέψεις και προβληματισμοί».Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στο πολυπληθές ακροατήριο και εν συνεχεία ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους συμμετέχοντες στην Σχολή.


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Στη Σχολή ειδικά καταρτισμένοι επιστήμονες, ψυχολόγοι, γιατροί, θεολόγοι, παιδαγωγοί, που ασχολούνται με θέματα οικογενείας, θα συζητούν με τους γονείς και θα προτείνουν λύσεις που θα ωφελήσουν.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.


«ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ»


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Χτες Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 8 το απόγευμα, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2), παρουσία του Νομάρχη Κερκύρας κ. Στέφανου Πουλημένου, του Αντιδημάρχου κ. Κουρή εκπροσώπου του Δημάρχου Κερκυραίων κ. Μικάλεφ, του Νομαρχιακού Σύμβουλου κ. Μεταλληνού και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, τα εγκαίνια της έκθεσης έργων του Ευθύμιου Βαρλάμη με τίτλο: «ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ» και θα διαρκέσει έως 22 Νοεμβρίου και ώρες από 10.00 – 13.00 και 19.00 – 22.00.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18-35

Συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), οι συναντήσεις των φοιτητών και νέων 18-35 ετών του χειμερινού εξάμηνου. Στις φετινές συνάξεις χειμερινού Εξαμήνου κεντρικό θέμα είναι «ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΘΕΟΣ Ή ΘΕΑΝΡΩΠΟΣ;» με βάση της συζήτησης το έργο του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης «Περί κατασκευής του ανθρώπου».
Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.


ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΙΛΛΑΝΔΙΑΣ κ. ΛΕΟΝΤΟΣ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Στα πλαίσια της ειρηνικής επίσκεψης στην Εκκλησία της Ελλάδος που πραγματοποιεί από 2 έως 9 Νοεμβρίου 2009 ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων, θα επισκεφτεί το πρωί της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2009 την Κέρκυρα, όπου υπάρχει ειδικό πρόγραμμα:

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί, θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καρελίας και πάσης Φινλανδίας κ. Λέοντα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων κ. Νεκτάριος.

Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή στις 10 το πρωί στην Κοφινέτα και εν πομπή θα μεταβούν στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος όπου θα ψαλλεί δέηση και θα ακολουθήσουν προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καρελίας και πάσης Φινλανδίας κ. Λέοντος. Θα ακολουθήσει μετάβαση και προσκύνημα του λειψάνου της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων θα ξεναγηθεί στην πόλη της Κέρκυρας (Βλαχέρνα, Κανόνι, Άγιος Ιάσων και Σωσίπατρος), καθώς θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου.

Την επομένη, Σάββατο 7 Νοεμβρίου το πρωί, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Παλαιοκαστριτίσσης ενώ το απόγευμα θα αναχωρήσει από την Κέρκυρα με προορισμό την Αθήνα.


Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Το Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ταξιαρχών στους Αυλιώτες.


ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως. Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων κ. Νεκτάριος. Η Ιερά Μητρόπολις έχει καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο έχει ως εξής:

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009, παραμονή της εορτής και ώρα 6 το απόγευμα, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 7.30 -11 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των αρχών, του κλήρου και του λαού στα νέα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως έναντι του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «η Πλατυτέρα»από τις 11.30 το πρωί έως την 1.00 το μεσημέρι και από τις 6 ως τις 9 το βράδυ.
Εκ του Γραφείου Τύπου