html> Holy Metropolis of Kerkyra, Paxoi and Diapontioi Nisoi

Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2009

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


- Δελτίο τύπου 14/6/2001

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (03/11/2009)


ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009, οι εκδηλώσεις για το Πρωτοκύριακο, ημέρα ανάμνησης της θαυματουργικής διάσωσης της νήσου από την πανώλη, την οποία έκανε ο Πολιούχος και προστάτης του Νησιού Άγιος Σπυρίδωνας, επίσκοπος Τριμυθούντος ο Θαυματουργός, με την παρουσία σύσσωμου του λαού του νησιού, των Αρχών, των επισκεπτών που ήρθαν να προσκυνήσουν τον Άγιο, αλλά και των προσκεκλημένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και Παροναξίας κ. Καλλίνικου.


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, ο οποίος κήρυξε τον θείο Λόγο.


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο κατά το οποίο μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ. Ακολούθησε η Παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα, παρουσία των Αρχών και πλήθους κόσμου, και η έξοδος του ιερού Σκηνώματος του Αγίου από την λάρνακα, και εν συνεχεία η λιτάνευση αυτού στους δρόμους της πόλεως.

Μετά το πέρας της λιτανεύσεως του ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος ακολούθησε η εναπόθεση του και πάλι στην μεγάλη ασημένια λάρνακα, εντός του Ι. Βήματος.

ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Ξεκίνησαν από την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 6 το απόγευμα, τα Εσπερινά Κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, από το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Των Ομιλιών προηγείται η Ακολουθία του Εσπερινού. Θέμα των φετινών Ομιλιών του Σεβασμιωτάτου είναι: «Ερμηνεία στη Θεία Λειτουργία: πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα».

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 
(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως(Ακαδημίας 2), πραγματοποιήθηκε το δεύτερο φροντιστηριακό μάθημα «Αντιαιρετική Κατήχηση. 3. Ο γέροντας στην Ορθοδοξία και γκουρού στα ανατολικά θρησκεύματα», με εισηγητή τον Αδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Σκούλικα εκπαιδευτικό, και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε υποδειγματικό μάθημα για τη σχέση πνευματικού- εξομολόγου για παοδιά Δημοτικού και Γυμνασίου από την πρεσβυτέρα Ιλιάνα Σκούλικα εκπαιδευτικό.


ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ. ΒΟΣΔΟΥ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Βόσδου πραγματοποίησε αποχαιρετιστήρια εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο. Κατά την επίσκεψη τονίστηκε για μία ακόμη φορά η μέχρι τώρα αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία της Περιφέρειας και της Ιεράς Μητροπόλεως.


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας ενίσχυσης του θεσμού της οικογενείας και καλλιέργειας προβληματισμού πάνω σε θέματα που απασχολούν γονείς και παιδιά, θα λειτουργήσει για έβδομη χρονιά η Σχολή Γονέων.
Οι συναντήσεις της Σχολής θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με αγιασμό και εισηγητική ομιλία με θέμα «Η γυναίκα στη σύγχρονη οικογένεια: σκέψεις και προβληματισμοί» από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νεκτάριο.

Στη Σχολή ειδικά καταρτισμένοι επιστήμονες, ψυχολόγοι, γιατροί, θεολόγοι, παιδαγωγοί, που ασχολούνται με θέματα οικογενείας, θα συζητούν με τους γονείς και θα προτείνουν λύσεις που θα ωφελήσουν.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Υπεύθυνος των συναντήσεων της Σχολής Γονέων είναι ο Θεολόγος κληρικός Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Ιωάννης Βλάσης.


Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Το Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ταξιαρχών στους Αυλιώτες.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως. Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων κ. Νεκτάριος. Η Ιερά Μητρόπολις έχει καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο έχει ως εξής:

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009, παραμονή της εορτής και ώρα 6 το απόγευμα, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 7.30 -11 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των αρχών, του κλήρου και του λαού στα νέα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως έναντι του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «η Πλατυτέρα»από τις 11.30 το πρωί έως την 1.00 το μεσημέρι και από τις 6 ως τις 9 το βράδυ.


Εκ του Γραφείου Τύπου