html> Holy Metropolis of Kerkyra, Paxoi and Diapontioi Nisoi

Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2009

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


- Δελτίο τύπου 14/6/2001

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (29/10/2009)


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Δ. Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε στο Ι. Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, όπου τέλεσε την πρωτοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, αναβιώνοντας το αρχαίο χριστιανικό ήθος.

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009, η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στην εορτάζουσα Ενορία της Άνω Παυλιάνας.

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009, ημέρα της εθνικής μας επετείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα τελέσει, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του Νησιού, την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και εν συνεχεία την επιμνημόσυνη δέηση δια τους πεσόντας.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18-35

Συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), οι συναντήσεις των φοιτητών και νέων 18-35 ετών του χειμερινού εξάμηνου. Στις φετινές συνάξεις χειμερινού Εξαμήνου κεντρικό θέμα είναι «ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΘΕΟΣ Ή ΘΕΑΝΡΩΠΟΣ;» με βάση της συζήτησης το έργο του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης «Περί κατασκευής του ανθρώπου».

Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.


ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Με λαμπρότητα θα διεξαχθούν στην Κέρκυρα, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009, οι εκδηλώσεις για το Πρωτοκύριακο, σε ανάμνηση του θαύματος που έκανε ο Άγιος Σπυρίδωνας και απάλλαξε την νήσο από την πανώλη. Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους, προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα έχει ως εξής:

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 6 το απόγευμα: Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος,

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009: Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Στις 11 το πρωί της Κυριακής, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί η καθιερωμένη Παράκληση και θα επακολουθήσει η καθιερωμένη λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, του ιερού κλήρου, των αρχών του τόπου και του λαού.


ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Αρχίζουν από την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 6 το απόγευμα, τα Εσπερινά Κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, από το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Των Ομιλιών προηγείται η Ακολουθία του Εσπερινού. Θέμα των φετινών Ομιλιών του Σεβασμιωτάτου είναι: «Ερμηνεία στη Θεία Λειτουργία: πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα». Οι Ομιλίες του Σεβασμιωτάτου μεταδίδονται ζωντανά και από τη συχνότητα του Ρ. Σ. της Ι. Μητροπόλεως, στους 91,1 fm.


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009 στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως(Ακαδημίας 2), θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο φροντιστηριακό μάθημα «Αντιαιρετική Κατήχηση. 3. Ο γέροντας στην Ορθοδοξία και γκουρού στα ανατολικά θρησκεύματα», με εισηγητή τον Αδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Σκούλικα εκπαιδευτικό, και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί υποδειγματικό μάθημα για τη σχέση πνευματικού- εξομολόγου για παοδιά Δημοτικού και Γυμνασίου από την πρεσβυτέρα Ιλιάνα Σκούλικα εκπαιδευτικό.

Τα μαθήματα του Φροντιστηρίου και φέτος περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό θεωρητικού και πρακτικού χαρακτήρα, για περαιτέρω κατάρτιση στις μεθόδους και το περιεχόμενο της κατήχησης.


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας ενίσχυσης του θεσμού της οικογενείας και καλλιέργειας προβληματισμού πάνω σε θέματα που απασχολούν γονείς και παιδιά, θα λειτουργήσει για έβδομη χρονιά η Σχολή Γονέων.

Οι συναντήσεις της Σχολής θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με αγιασμό και εισηγητική ομιλία με θέμα «Η γυναίκα στη σύγχρονη οικογένεια: σκέψεις και προβληματισμοί» από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νεκτάριο.

Στη Σχολή ειδικά καταρτισμένοι επιστήμονες, ψυχολόγοι, γιατροί, θεολόγοι, παιδαγωγοί, που ασχολούνται με θέματα οικογενείας, θα συζητούν με τους γονείς και θα προτείνουν λύσεις που θα ωφελήσουν.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Υπεύθυνος των συναντήσεων της Σχολής Γονέων είναι ο Θεολόγος κληρικός Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Ιωάννης Βλάσης.Εκ του Γραφείου Τύπου