html> Holy Metropolis of Kerkyra, Paxoi and Diapontioi Nisoi

Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2009

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


- Δελτίο τύπου 14/6/2001

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (03/07/2009)


ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Τρεις νέοι πρεσβύτεροι χειροτονήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, την περασμένη Κυριακή 28 Ιουνίου 2009 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε εις πρεσβύτερον τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Σπυρίδωνα Μάνδηλα, έγγαμο, πατέρα δύο παιδιών.


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Ο π. Σπυρίδων διακόνησε κοντά στον Σεβασμιώτατο επί πέντε και πλέον έτη. Σε σύντομη προσλαλαλιά του ο χειροτονηθείς υπογράμμισε το γεγονός ότι στη δύσκολη εποχή μας το να καθίσταται ιερέας δια της χάριτος του Θεού και της αποφάσεως του Επισκόπου ένας νέος άνθρωπος αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της σωστικής ενεργείας του μυστηρίου της ιερωσύνης, αλλά και ταυτόχρονα πρόκληση ώστε ο κάθε ιερέας να καθίσταται λειτουργός των υστηρίων και, ταυτόχρονα, ισόβιος διάκονος του λαού του Θεού. Εξέφρασε δε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο, πλησίον του οποίου λειτούργησε σε κάθε ενορία της Μητροπόλεώς, συνοδεύοντάς τον στις ποιμαντικές και λειτουργικές επισκέψεις, διότι αποτέλεσε γι’ αυτόν παράδειγμα ποιμένα που αγαπά την ιερωσύνη και ενδιαφέρεται για το ποίμνιό του, αναλωνόμενος υπέρ αυτού.

(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Σε απάντησή του ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος κάλεσε τον νεοχειροτονηθέντα να επιδείξει αυταπάρνηση και αφιέρωση, κάτι που έχουν ανάγκη ο κόσμος, να δει τον κληρικό να μην ασχολείται με τον εαυτό του, αλλά με εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού, να μη φείδεται κόπων και παράλληλα να μοχθεί για τον ευαγγελισμό του λαού του Θεού. Επεσήμανε χαρακτηριστικά την αφοσίωση που ο νεροχειροτονηθείς επέδειξε τα πέντε και πλέον έτη της διακονίας του, την απλότητα και την αγάπη του για το Θεό και την Εκκλησία και τον προέτρεψε να κρατήσει αυτά τα χαρίσματα, ώστε να δώσει ζωντανή μαρτυρία πίστεως στην εποχή μας.

Στο πέρας της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Σπυρίδωνα Μάνδυλα, ο οποίος είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλά και θα υπηρετήσει ως εφημέριος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως τον πτυχιούχο της ίδιας Σχολής Διάκονο π. Χριστόδουλο Τρίκκο.


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Εξάλλου, την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αναπλάδων ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε εις πρεσβύτερον τον διάκονο π. Γεώργιο Βάρελη, έγγαμο και πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος θα υπηρετήσει ως εφημέριος στο Νεοχωράκι του Δήμου Κορισσίων.

(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Τέλος, την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Βλαχερνών Γαρίτσας, ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε εις πρεσβύτερον τον έγγαμο Διάκονο π. Σπυρίδωνα Καρύδη, ο οποίος θα υπηρετήσει ως εφημέριος στην ίδια Ενορία.


Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΌΛΟΥ ΓΑΪΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ

Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή πλήθους πιστών από το Νησί της Κέρκυρας, διοργανώθηκε την περασμένη Δευτέρα 29 Ιουνίου από την Ιερά μας Μητρόπολη, η προσκυνηματική εκδρομή στο Γαΐο των Παξών, για να τιμήσει τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Γαΐου, μαθητού του Αποστόλου Παύλου, του οποίου ο τάφος βρίσκεται στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων πίσω από την Αγία Τράπεζα.

(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Στους πιστούς δόθηκε η ευκαιρία να λάβουν μέρος στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την καθιερωμένη επίσημη λιτάνευση της εικόνος του Αγίου Αποστόλου Γαΐου στο Γάι των Παξών, αλλά παράλληλα απόλαυσαν και τις ομορφιές του πολύ όμορφου αυτού νησιού.

(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε με το πλοίο «ΑΧΑΙΟΣ» από το Νέο Λιμάνι στις 7.00 το πρωί, ενώ η επιστροφή από τους Παξούς πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα στις 5.00 το απόγευμα.


ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Σάββατο 4 Ιουλίου και την Κυριακή 5 Ιουλίου 2009, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα επισκεφθεί και θα ιερουργήσει στα Διαπόντια Νησιά της Μητροπόλεώς μας, Ερρείκουσα και Μαθράκι.

Το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2009 ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει εις τον Αρχιερατικό Εσπερινό εις την εορτάζουσα ενορία της Αγίας Κυριακής Χρυσίδος, ενώ την επομένη ημέρα Τρίτη 7 Ιουλίου εορτή της μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Κουραμάδων περιοχής Σκάφωνα.

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009, εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στην εορτάζουσα ενορία του Αγίου Προκοπίου.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στην Κασσιώπη, με την Α’ περίοδο στην οποία φιλοξενούνται κορίτσια από την τρίτη έως την πέμπτη Δημοτικού.

Συνεχίζονται, εξάλλου, οι εγγραφές, για τις υπόλοιπες κατασκηνωτικές περιόδους, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (έναντι Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων « Η Πλατυτέρα») και ειδικότερα για:

2η Περίοδος: 10-21 Ιουλίου (Αγόρια έκτης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου).

3η Περίοδος: 21 Ιουλίου-2 Αυγούστου (Κορίτσια έκτης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου)

4η Περίοδος: 16-26 Αυγούστου (Αγόρια από την τρίτη έως και την πέμπτη Δημοτικού).

Για τους φοιτητές και τους νέους 18-35 ετών θα διεξαχθεί φέτος εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και την Καππαδοκία από τις 17 ως τις 24 Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.


Εκ του Γραφείου Τύπου