Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2009

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


- Δελτίο τύπου 14/6/2001

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (15/05/2009)


ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ


Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Την περασμένη Τρίτη 12 Μαΐου 2009 στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των υπευθύνων αλλά και των συμμετεχόντων στους Κύκλους Μελέτης Αγίας Γραφής της Μητροπόλεώς μας με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Νεκτάριο, με την ευκαιρία της λήξης των συναντήσεων για το Ιεραποστολικό έτος 2008-2009.


ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Την Πέμπτη 14 Μαΐου 2009 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε παράκληση και ανέπεμψε ειδική δέηση για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και γονέων και την παρουσία του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεωργίου Παπαδόπουλου, καθώς και του αναπληρωτή Προϊσταμένου κ. Θεοδώρου Αγάθου.

  
Επιλέξτε μια φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Σε σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας στους νέους μας, τόνισε ότι για τον ίδιο όλα τα παιδιά της Κέρκυρας είναι πνευματικά του παιδιά και η αγωνία τους είναι και δική του αγωνία, ενώ παρακάλεσε τα παιδιά να έχουν εμπιστοσύνη στο Θεό ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις εξετάσεις, να έχουν δύναμη και φωτισμό και να νιώθουν ζωντανή την παρουσία του Αγίου Σπυρίδωνος στη ζωή τους. Με το τέλος της παρακλήσεως ο Σεβασμιώτατος έδωσε ως ευλογία στα παιδιά ένα στυλό, καθώς και άλλες ευλογίες, ερχόμενος σε προσωπική επικοινωνία μαζί τους.


Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων Μαγνησίας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολή Δημητριάδος και Αλμυρού, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 17 Μαΐου και ώρα 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ( Α. Γαζή-Κ. Καρτάλη ), τιμητική Εκδήλωση για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νεκτάριο, για την πολυετή και καρποφόρο διακονία του στην Εκκλησία.

Το πρόγραμμα της Εκδηλώσεως περιλαμβάνει την απονομή της Ανωτάτης Τιμητικής Διακρίσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και τον Πρόεδρο της Ενώσεως Χριστιανών Επιστημόνων Μαγνησίας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νεκτάριο.

Η Εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Νεκταρίου με θέμα: «Τα Εωθινά Ευαγγέλια και η θέση τους στην λατρεία της Εκκλησίας».


ΤΟ 7o ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΒΗΜΑΤΑ» ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Με της ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, εκδόθηκε το 7ο τεύχος του νεανικού περιοδικού με τίτλο «ΒΗΜΑΤΑ», που αποτελεί την νέα προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας και απευθύνεται στους νέους του τόπου μας. με σκοπό να διαδοθεί ο λόγος του Θεού με σύγχρονο τρόπο, να ενημερωθούν οι νέοι για τις θέσεις της Εκκλησίας σε διάφορα θέματα που αφορούν στη ζωή τους, αλλά και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για όσα συμβαίνουν και στον κόσμο και στην Εκκλησία.
Η έκδοση είναι καλαίσθητη. Το περιοδικό διατίθεται δωρεάν, στα πλαίσια της ιεραποστολικής προσπάθειας της τοπικής Εκκλησίας από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, από το βιβλιοπωλείο «Θαβώρ», από το Ραδιοφωνικό Σταθμό «Άγιος Σπυρίδων» και στους κεντρικούς Ιερούς Ναούς της Πόλεως.
Το έβδομο τεύχος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου προς τους νέους, άρθρα για διάφορα θέματα που αφορούν στη σχέση των νέων με την Εκκλησία, γνωριμία με τους Αγίους της Κέρκυρας, καθώς και κείμενα ευρύτερου νεανικού προβληματισμού (This is our night…. Μαθητικές απορίες: Πώς ελέγχουμε αν κάποιος είναι άξιος για ιερέας; Όταν κάποιος θέλει να γίνει ιερέας μόνο για τα χρήματα και δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους, τότε τι κάνει η Εκκλησία γι’ αυτό; Ποια είναι η άποψη της Εκκλησίας για την μετενσάρκωση; . Ο οπαδός και η ψυχολογία του. Η ζωή μου όλη σήμερα…. Γιατί υποφέρουν οι δίκαιοι;. κ.α.), γραμμένα όλα από νέους ανθρώπους.
Για περισσότερες πληροφορίες για το περιοδικό μπορεί κανείς να απευθύνεται στο Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και στο τηλέφωνο 2661039037, καθώς και στα e-mail info@imcorfu.gr και press@imcorfu.gr.


Εκ του Γραφείου Τύπου