Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2009

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


- Δελτίο τύπου 14/6/2001

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (12/05/2009)


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

        
Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2) το περασμένο Σάββατο 9 Μαΐου το απόγευμα, ειδική εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Βασίλειο Θερμό, Δρ. Θεολογίας – Παιδοψυχίατρο και θέμα: «ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;». Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο κ. Αναστασία Λίβερη – Καντερέ. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε επίσημο χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος, ενώ ακολούθησε εποικοδομητικός και επωφελής διάλογος.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

        
Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Την Κυριακή 10 Μαΐου, Κυριακή του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος μετέβη στους Παξούς, όπου λειτούργησε και προεξήρχε της ετήσιας λιτανείας.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Για μια ακόμη φορά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων θα βρεθεί κοντά στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων και γενικότερα τους μαθητές που διαγωνίζονται αυτό το διάστημα στα σχολεία τους, με την τέλεση Παρακλήσεως στο Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος την Πέμπτη 14 Μαΐου και ώρα 6.30 το απόγευμα. Την Παράκληση θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος θα αναπέμψει ειδική δέηση για τα παιδιά, θα τους δώσει ευλογίες και θα παραθέσει μικρή δεξίωση για τα ίδια και τους γονείς τους, αποδεικνύοντας την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας στον αγωνία και τον κόπο των νέων.

ΤΟ 7Ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΒΗΜΑΤΑ» ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΜε της ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, εκδόθηκε το 7ο τεύχος του νεανικού περιοδικού με τίτλο «ΒΗΜΑΤΑ», που αποτελεί την νέα προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας και απευθύνεται στους νέους του τόπου μας. με σκοπό να διαδοθεί ο λόγος του Θεού με σύγχρονο τρόπο, να ενημερωθούν οι νέοι για τις θέσεις της Εκκλησίας σε διάφορα θέματα που αφορούν στη ζωή τους, αλλά και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για όσα συμβαίνουν και στον κόσμο και στην Εκκλησία.
Η έκδοση είναι καλαίσθητη. Το περιοδικό διατίθεται δωρεάν, στα πλαίσια της ιεραποστολικής προσπάθειας της τοπικής Εκκλησίας από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, από το βιβλιοπωλείο «Θαβώρ», από το Ραδιοφωνικό Σταθμό «Άγιος Σπυρίδων» και στους κεντρικούς Ιερούς Ναούς της Πόλεως.
Το έβδομο τεύχος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου προς τους νέους, άρθρα για διάφορα θέματα που αφορούν στη σχέση των νέων με την Εκκλησία, γνωριμία με τους Αγίους της Κέρκυρας, καθώς και κείμενα ευρύτερου νεανικού προβληματισμού (This is our night…. Μαθητικές απορίες: Πώς ελέγχουμε αν κάποιος είναι άξιος για ιερέας; Όταν κάποιος θέλει να γίνει ιερέας μόνο για τα χρήματα και δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους, τότε τι κάνει η Εκκλησία γι’ αυτό; Ποια είναι η άποψη της Εκκλησίας για την μετενσάρκωση; . Ο οπαδός και η ψυχολογία του. Η ζωή μου όλη σήμερα…. Γιατί υποφέρουν οι δίκαιοι;. κ.α.), γραμμένα όλα από νέους ανθρώπους.
Για περισσότερες πληροφορίες για το περιοδικό μπορεί κανείς να απευθύνεται στο Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και στο τηλέφωνο 2661039037, καθώς και στα e-mail info@imcorfu.gr και press@imcorfu.gr.


Εκ του Γραφείου Τύπου