Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2009

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


- Δελτίο τύπου 14/6/2001

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (27/03/2009)


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ


Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε την 25η Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας. Στη συνέχεια προεξήρχε της Δοξολογίας για τη Εθνική εορτή, τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση και παρέστι στις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις. Την παραμονή χοροστάτησε στο Αρχιερατικό Εσπερινό στην Ενορία των Σγουράδων και μοίρασε μικρές εικόνες στα παιδιά του κατηχητικού που τον υποδέχθηκαν.


Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Την περασμένη Παρασκευή 20 Μαρτίου τέλεσε την ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου Περιβολίου.


Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 22 Μαρτίου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό. Σχετικά ομίλησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ριγανάς, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου με θέμα «Η Προσευχή τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή».

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας να δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος, την περασμένη Κυριακή 22 Μαρτίου 2009. Από τις 11 το πρωί και μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στο ειδικά διαμορφωμένο γι’ αυτό τον λόγω Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Πόλεως, όπου πραγματοποιήθηκε η λήψη αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες, κληρικούς και λαϊκούς, που προσήλθαν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην αιμοδοσία απόκτησαν αυτόματα και το δικαίωμα να τους χορηγηθεί αίμα σε περίπτωση προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.

ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ


Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Εν όψει του Πάσχα η Ιερά Μητρόπολις διοργάνωσε Γενική Ιερατική Σύναξη την περασμένη Δευτέρα 23 Μαρτίου. Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα». Κατά την σύναξη κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ριγανάς, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Ο Ιερεύς ενώπιον της Μεγάλης Εβδομάδας», ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος έδωσε ποιμαντικές οδηγίες εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, αλλά και ενημέρωσε για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία μας.

« ΤΡΕΙΣ ΑΞΕΧΑΣΤΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ…»


Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το παράρτημα της Πανελλήνια Ένωσης Θεολόγων, Νομού Κερκύρας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Δ. Νήσων, διοργάνωσε χτες 26 Μαρτίου το απόγευμα, με επιτυχία στη κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας, διάλεξη-αφιέρωμα με θέμα «Τρεις αξέχαστοι πνευματικοί Πατέρες- Τρεις αλησμόνητοι Κερκυραΐοι Παπάδες», με αναφορά στους μακαριστούς Πρωτοπρεσβυτέρους Γεώργιο Σαββανή, Γεώργιο Σπίνουλα και Νικόλαο Κουρτελέση.

Τις προσωπικότητες αυτών των κληρικών παρουσίασαν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Γεώργιος Μεταλληνός (ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών), Κωνσταντίνος Σουρβίνος (εφημέριος Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου) και Κωνσταντίνος Τζαφέστας (εφημέριος Ι. Μητροπολιτικού Ναού).
Επιλέξτε μια φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρωτ. Δημήτριος Κοσκινάς Αντιπρόεδρος του παραρτήματος, ενώ εκτάκτως έλαβαν το λόγο ο παιδίατρος κ. Σαββανής και η κα Μαριέττα Σαββανή.


Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Την εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί εις την προσωπική περιπέτεια υγείας του Προέδρου της Ενώσεως των Θεολόγων κ. Αριστείδη Τσιλιμπάρη.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα τελέσει την ακολουθία των Δ' Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Υ.Θεοτόκου Κοινοπαιστών.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 6 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός. Σχετικά θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Μύρρου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας με θέμα «Μετάνοια: Ραθυμία ή Σπουδή;».


Εκ του Γραφείου Τύπου