Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2014

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (27/01/2014)


ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

• Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υ. Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης προς τιμήν του εκπαιδευτικού κόσμου και των μαθητών του Νησιού μας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ
ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων διοργανώνει εόρτια εκδήλωση την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 και ώρα και ώρα 7 το απόγευμα, με την ευκαιρία της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, προστατών της παιδείας και των Γραμμάτων.

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ», επίσημος ομιλητής θα είναι ο λόγιος Αγιορείτης μοναχός π. Νίκων Νεοσκητιώτης με θέμα «Η γνώση απελευθερώνει». Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν του εκπαιδευτικού κόσμου.


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 2014

Αγαπητοί μου εκπαιδευτικοί και μαθητές, αγαπητοί μου αδελφοί,

Καθώς ζούμε σε μία εποχή στην οποία λίγα είναι εκείνα τα οποία φαίνεται να μας δίνουν αληθινή χαρά, είναι καιρός να ξαναδούμε ορισμένες από τις αξίες της παραδόσεώς μας, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν την βάση για να ξαναχτίσουμε μία καλύτερη κοινωνία. Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, η οποία έχει ιστορία περίπου 1000 χρόνων σε ο,τι αφορά στην συνάντηση του Σχολείου και της Παιδείας με την Εκκλησία, μας υπενθυμίζει την μοναδική στην Ιστορία σύνθεση δύο πνευματικών φαινομένων: του Χριστιανισμού με τον Ελληνισμό, η οποία δεν δημιούργησε μόνο έναν νέο πολιτισμό, αλλά έδωσε σε όσους αποδέχτηκαν αυτήν την σύνθεση την δυνατότητα να χτίσουν κοινωνίες με πίστη, ποιότητα και ανθρωπιά.

Ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μας έδειξαν ότι εάν ο άνθρωπος πιστεύει στον Θεό, διψά να μαθαίνει τόσο για Εκείνον όσο και για τον κόσμο που δημιούργησε. Και η γνώση γίνεται πράξη. Στο πρόσωπο του κάθε συνανθρώπου ο αληθινά μορφωμένος βλέπει την εικόνα του Θεού, την ύπαρξη για την οποία αξίζει να θυσιασθεί, να προσφέρει, να συγχωρέσει, να αγωνιστεί, να μοιραστεί γνώσεις, υλικά αγαθά, αγάπη για την ομορφιά και την ζωή, ελπίδα για την αιωνιότητα και κυρίως αλήθεια. Και δεν έμειναν μόνο στα κείμενα, τις ομιλίες, την παιδεία της γνώσεως. Εργάστηκαν φροντίζοντας τον καθένα που είχε ανάγκη, ανεξαρτήτως καταγωγής, πίστεως, μορφώσεως. Κατέδειξαν τον Χριστό με τα λόγια και τα έργα τους. Και έγιναν γνήσιοι διδάσκαλοι, όχι μόνο της επίγειας σοφίας, αλλά και της επουράνιας.

Μπορούμε να αισθανόμαστε ευλογημένοι από τον Θεό, διότι τέτοιων ανθρώπων είμαστε συνεχιστές. Και η ευχή μας και η προσευχή μας είναι το Σχολείο και η Εκκλησία αυτούς τους ανθρώπους να αναδεικνύουν ως παραδείγματα, για να τους μιμούμαστε όλοι μας. Για να θυμόμαστε ότι με την βοήθεια των πνευματικών μας θησαυρών μπορούμε να αλλάξουμε την ζωή μας. Μικρότεροι και μεγαλύτεροι.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι είμαστε κοντά σας. Και σας καλούμε να μην σταματήσετε να ελπίζετε, όχι μόνο στον προσωπικό σας αγώνα, αλλά κυρίως στην βοήθεια και την δύναμη που μας δίνει η πίστη στο Θεό. Εκείνον που φώτισε τους Τρεις Ιεράρχες. Εκείνον που θέλει και μπορεί να φωτίσει όλους μας στην ζωή!
Χρόνια Πολλά, ευλογημένα και φωτισμένα!

Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
†Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολη (Ακαδημίας 2) στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Σχολής Γονέων Κέρκυρας. με θέμα «Φροντίδα της στοματικής υγείας στην παιδική και εφηβική ηλικία για να είμαστε υγιείς μέχρι τα βαθιά γεράματα» και εισηγήτρια την κα Αριάδνη Κακαφύκα, Οδοντίατρο.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2) λειτουργεί Κοινωνικό Φροντιστήριο κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από τις 3 έως τις 7 το απόγευμα για παιδιά του Δημοτικού όλων των τάξεων και για τα βασικά μαθήματα (κυρίως Γλώσσα και Μαθηματικά) , καθώς και ενισχυτική διδασκαλία στα Μαθηματικά για παιδιά Γυμνασίου. Τα μαθήματα γίνονται δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να επικοινωνούν με τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (2661039912) και με το Πνευματικό Κέντρο (2661027185).Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως