Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2014

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (22/01/2014)


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ:
ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η ΜΝΗΜΗ
ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Σήμερα Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε εις τον Ιερό Αγίας Τριάδος του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ», όπου βρίσκεται ο τάφος, μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτη Τιμοθέου. Ο Σεβασμιώτατος σε σύντομη προσφώνησή του τόνισε ότι αποτελεί για τον ίδιο χρέος τιμής και αγάπης η προσευχή για τους προκατόχους του, οι οποίοι προσέφεραν τη ζωή τους για την Εκκλησία και έθεσαν τα χαρίσματα, τον κόπο και την διακονία τους στην υπηρεσία των ανθρώπων και στο έργο της σωτηρίας. Η μνήμη είναι χρέος στην Εκκλησία και τα πάντα λειτουργούν σε συνέχεια, καθώς η ιερωσύνη είναι δωρεά του Θεού στους ανθρώπους για να τελεσιουργούνται τα μυστήρια αλλά και να γίνεται γνωστό το μήνυμα της σωτηρίας και του Ευαγγελίου. Επεσήμανε ακόμη ότι ο μακαριστός προκάτοχός του, παρά την προσφορά του στην τοπική κοινωνία, πολεμήθηκε από διάφορους κύκλους, οι οποίοι δεν ήθελαν δυνατή και ζωντανή Εκκλησία, απόδειξη δε του έργου του είναι και το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων το οποίο αποτελεί κοσμημα όχι μόνο για την Εκκλησία αλλά και για τον τόπο. Η Εκκλησία της Κέρκυρας ευγνωμόνως προσεύχεται για την ανάπαυσή του ενώπιον του Θεού και εκφράζει την βεβαιότητα ότι κάθε καλό και κάθε έργο της αγάπης του μακαριστού θα βριε δίκαη ανταπόδοση στον ουρανό.


ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

     
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Ξεκίνησαν και πάλι οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων Βορείου Κερκύρας στους Αυλιώτες με την κοπή της πίτας την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 και ομιλία από τον Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, με την παρουσία πλήθους γονέων και την διεξαγωγή γόνιμου διαλόγου.


ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Νότιας Κέρκυρας στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Περιβολίου την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, με εισηγητική ομιλία: «Συναισθήματα εναντίον επιθυμιών. Μία άλλη όψη στην κρίση των οικογενειακών σχέσεων», από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Δρ Θεολογίας- Φιλόλογο, Γενικό Αρχ. Επίτροπο Ιεράς Μητροπόλεως.


ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων διοργανώνει Κληρικολαϊκή Σύναξη για τους Ιερείς, τους επιτρόπους και τα μέλη των Φιλοπτώχων Ταμείων των Ενοριών, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα» και ώρα 5 το απόγευμα, στην οποία θα γίνει ευλόγηση της πίτας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Δ. Νήσων κ. Νεκτάριος θα ανακοινώσει τον απολογισμό του φιλανθρωπικού, κοινωνικού και ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως για το λήξαν έτος 2013.


ΕΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Χριστιανών Επιστημόνων Νομού Κερκύρας προσκαλούν τα μέλη της Ενώσεως σε Τακτική Γενική Συνέλευση, κατά την οποία θα γίνει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας, την οποία θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νεκτάριος, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως(Ακαδημίας 2).


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ:

Συνεχίζονται τη Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2) και ώρα 9 το βράδυ, οι συνάξεις των Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων που διεξάγονται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Το θέμα του χειμερινού εξαμήνου είναι «ΕΡΩΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΑΣ ΘΕΟΥ: αναζητώντας το νόημα της ζωής», ενώ αυτή τη Πέμπτη η αφορμή θα δοθεί από το θέμα: " Ισίδωρου Ζουργού, Ανεμώλια ". Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2) λειτουργεί Κοινωνικό Φροντιστήριο κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από τις 3 έως τις 7 το απόγευμα για παιδιά του Δημοτικού όλων των τάξεων και για τα βασικά μαθήματα (κυρίως Γλώσσα και Μαθηματικά) , καθώς και ενισχυτική διδασκαλία στα Μαθηματικά για παιδιά Γυμνασίου. Τα μαθήματα γίνονται δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να επικοινωνούν με τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (2661039912) και με το Πνευματικό Κέντρο (2661027185).


Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως