Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2009

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


- Δελτίο τύπου 14/6/2001

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (04/02/2009)


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ
ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ


Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ» και παρουσία των εκπροσώπων των Αρχών του Νησιού μας, η Ιερά μας Μητρόπολη θέλοντας να τιμήσει τους Εκπαιδευτικούς με αφορμή την μεγάλη εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της παιδείας και των Γραμμάτων, διοργάνωσε εόρτια εκδήλωση την περασμένη Κυριακή 1 Φεβρουαρίου.


Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Την εκδήλωση άνοιξε η Συμφωνική Ορχήστρα της ΠΑΛΑΙΑΣ Φιλαρμονικής Κερκύρας υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Κάφυρη.


Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Εν συνεχεία ανέβηκε στο βήμα ο διακεκριμένος συγγραφέας, ιστορικός και φιλόλογος, γνωστός για τον χειμαρρώδη λόγο του και τις κατασταλαγμένες σκέψεις του που δεν διστάζει να τις εκφράσει, κ. Σαράντος Καργάκος, ως επίσημος ομιλητής που με τον δικό του γλαφυρό, πρακτικό και τεκμηριωμένο λόγο, ανέπτυξε το θέμα: «Η παράδοση ως τροφός του μέλλοντος», ενώ κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι δεν πρέπει να απεμπολούμε την παράδοση μας, αλλά να τη χρησιμοποιούμε ως εφαλτήριο για να προχωρήσουμε μπροστά και στην Πατρίδα και στην Παιδεία.


Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Αντινομάρχη κ. Αθανασίου, του Αρχιεπισκόπου των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κ. Ιωάννη, του Περιφερειακού Διευθυντή Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Άνθη και της Προέδρου της Ενώσεως Χριστιανών Επιστημόνων Νομού Κερκύρας κ. Μαλαχά, ενώ ανεγνώσθη γραπτό μήνυμα της Βουλευτού Κερκύρας κ. Γκερέκου.

Την εκδήλωση έκλεισε με σύντομη ευχαριστήρια αποφώνηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος.

Τέλος παρατέθηκε δεξίωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009 στις 7 το απόγευμα οι συναντήσεις των Σχολών Γονέων στην Νότια Κέρκυρα. Στον Πετριτή και ώρα 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου και στην Λευκίμμη και ώρα 7 στο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιερατικής περιφέρειας Λευκίμμης «Παναγία Οδηγήτρια», με ομιλητή τον Φιλόλογο κ. Αλέξανδρο Κουσουνή με θέμα: «Το πρόβλημα της συνύπαρξης στο χώρο της οικογένειας».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ Δ. Δ. ΑΓΡΟΥ

Σήμερα Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009 στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολικού Κέντρου του Δήμου Αγίου Γεωργίου συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων Αγρού με θέμα: «Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία και οι συνέπειές της» με ομιλητή τον Παιδίατρο Σαββανή Σπυρίδωνα.

Η Σχολή Γονέων Αγρού λειτουργεί στα πλαίσια της προσπάθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων για την ενίσχυση του θεσμού της οικογενείας και καλλιέργειας προβληματισμού πάνω σε θέματα που απασχολούν γονείς και παιδιά.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 6-8 το απόγευμα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Υπεύθυνος των συναντήσεων της Σχολής Γονέων Αγρού είναι ο Θεολόγος-εκπαιδευτικός Πρωτ. Ιωάννης Σκούλικας.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18-35

Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της συνάντησης των φοιτητών και νέων 18-35 ετών του εαρινού εξάμηνου. Στις φετινές συνάξεις του εαρινού εξαμήνου κεντρικό θέμα είναι "Οι σύγχρονοι Άγιοι μιλούν με τους Νέους".


Εκ του Γραφείου Τύπου