Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


- Δελτίο τύπου 14/6/2001

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (30/12/2008)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008 στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας για τον Ιερό Κλήρο, το Λαό και τις Αρχές της Κέρκυρας στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009 στις 4.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση και κοπή πίτας για τα παιδιά των Ιερέων στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ακαδημίας 2.

Την ίδια ημέρα στις 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση και κοπή πίτας για τους Φοιτητές στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ακαδημίας 2. Ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα ομιλήσει με θέμα: « Εκκλησία και Νέοι. Ερωτήματα και ερωτηματικά»


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 6 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πόλεως.

Την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009 ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πόλεως. Εν συνεχεία στις 11.30 π.μ. θα τελέσει την Δοξολογία Επί τη πρώτη του Νέου Έτους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπερ. Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών.


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2009

Αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί, παιδιά μου εν Κυρίω αγαπημένα,

Η Ορθόδοξη Εκκλησία προβάλλει ως πρότυπα για τον καθένα από εμάς τους Αγίους της. Άγιος είναι ο κάθε χριστιανός ο οποίος αγωνίζεται να βιώσει το Ευαγγέλιο τόσο δια της πίστεως όσο και δια των έργων. Άγιος είναι αυτός που κατανοεί ότι το οποιοδήποτε προτέρημά του δεν του ανήκει, αλλά είναι χάρισμα, δωρεά του Θεού, το οποίο του δόθηκε για να το καλλιεργήσει και να το μοιραστεί με τους άλλους ανθρώπους, να το πολλαπλασιάσει πνευματικά και να αποδείξει εμπράκτως την ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό γι’ αυτό.

Το κυριότερο χάρισμα των Αγίων δεν είναι άλλο από την πίστη στον Τριαδικό Θεό. Η πίστη βιώνεται ως εμπιστοσύνη στο θέλημά Του, που οδηγεί τον άνθρωπο στη σωτηρία. Η πίστη γεννά καρτερία στις δοκιμασίες και τις θλίψεις. Είναι αυτή που βγάζει τον άνθρωπο από το αίσθημα της αυτάρκειας και του εγωκεντρισμού και τον κάνει να ζει για τον Χριστό και για τον συνάνθρωπο. Είναι αυτή που δίδει αληθινό νόημα στη χαρά, γιατί κάνει τον άνθρωπο να την αναζητεί ως ευλογία του Θεού σ’ αυτόν τον κόσμο, και να μην την επιδιώκει όταν βλέπει ότι δεν είναι σύμφωνη με αυτό που ο Θεός θέλει. Η πίστη είναι αυτή που δίνει νόημα στο χρόνο και τον μεταβάλλει σε οδό αγιότητος.

Γιατί ο χρόνος μας δόθηκε από τον Θεό για να Τον συναντήσουμε. Η Αγιότητα, η Εκκλησία και το Ευαγγέλιο είναι οι τρεις όψεις αυτής της συναντήσεως. «Άγιοι γίνεσθε, ότι εγώ άγιός ειμι» (Α’ Πέτρου, 1, 16), λέει ο Θεός στον καθέναν μας και αυτό είναι το θέλημά Του. Στη ζωή της Εκκλησίας συναντούμε το Θεό, στα μυστήριά της, στην προσευχή και την πνευματική προσπάθεια. Το Ευαγγέλιο μας δείχνει ποιό είναι το αληθινό νόημα της ζωής και αυτό εμπεριέχεται στην προτροπή του Χριστού να αγαπούμε το Θεό και τον συνάνθρωπο: «εν ταύταις ταις δυσίν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται» (Ματθ. 22, 40).

Στη χαρά της εισόδου μας στο νέο έτος και στις ευχές τις οποίες ανταλλάσσουμε τόσο για τον καθέναν μας, όσο και για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, ας μην λησμονούμε αυτή την σωτηριώδη αλήθεια. Μόνο μέσα από μία πορεία Αγιότητος αλλάζει ο κόσμος, αλλά και ο άνθρωπος. Δεν παραθεωρούμε την ανάγκη για πρόοδο, για ευτυχία, για ειρήνη, για ανθρωπιά. Όμως χωρίς Αγίους και χωρίς άγια ζωή «μάτην κοπιώμεν».

Πιο άγια ζωή λοιπόν ας είναι η ευχή για όλους! Καλή κι ευλογημένη χρονιά!

Μετά πατρικών ευχών και θερμής εν Κυρίω αγάπης,


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

† Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Εκ του Γραφείου Τύπου