Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2013

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (22/01/2013)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

 
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Το Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Αθανασίου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε εις τον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κουσπάδων. Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στους οικονόμους πρεσβυτέρους π. Αυγουστίνο Τριβόλη και π. Σπυρίδωνα Κουρτέση.

 
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Αρσενίου Μητροπολίτου Κερκύρας, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στην εορτάζουσα ενορία Αγίου Αρσενίου Λευκίμμης και εν συνεχεία προεξείρχε της καθιερωμένης Λιτανείας.

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Ευθυμίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ιερούργησε στην Ιερά Μονή Υ.Θ. Παλαιοκαστριτίσσης όπου ο καθηγούμενος της Μονής ήγε τα ονομαστήριά του, ενώ κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη στον Ιερομόναχο π. Δανιήλ Ανδριανόπουλο, μοναχό της Ιεράς Μονής Υ.Θ. Μυρτιδιωτίσσης.


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε εις τον Ιερό Αγίας Τριάδος του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ», Αρχιερατικό Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Τιμοθέου.


ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ

     
   
(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), πραγματοποιήθηκε το φροντιστηριακό μάθημα του Φροντιστηρίου Στελεχών της τοπικής μας Εκκλησίας με θέμα «Πατερική Θεολογία και Κατήχηση», με εισηγητές τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πλατυτέρας Παν/τον Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Γεωργίου, και Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Σκούλικα, Θεολόγο-Εκπαιδευτικό. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ευλόγησε και έκοψε την αγιοβασιλιάτικη πίτα και απηύθυνε λόγους εποικοδομητικούς και συμβουλευτικούς απευθυνόμενος στα μέλη του Φροντιστηρίου Στελεχών αλλά και στα μέλη της Ενώσεως Χριστιανών Επιστημόνων. Χαιρετισμό και ευχαριστίες απηύθυνε και η πρόεδρος της Ενώσεως κ. Μαλεχά.

Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε η προγραμματισμένη επιστημονική εκδήλωση, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Αρσενίου, Μητροπολίτου Κερκύρας, με ομιλητή το κ. Γιώργο Γαστεράτο, υποψήφιο Διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστιμίου, με θέμα : «Ο βίος και η ασματική ακολουθία του Αγίου Αρσενίου, Μητροπολίτου Κερκύρας».


ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Συνεχίστηκαν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων Βορείου Κερκύρας στους Αυλιώτες την Κυριακή 20 Ιανουαρίου το απόγευμα, με εισηγητική ομιλία: «Οι συζυγικές διαμάχες: Τι φταίει; Και πώς μπορεί να μπει μία νέα αρχή στις σχέσεις του ζευγαριού» από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Δρ. Θεολογίας-Φιλόλογο, Γεν. Αρχ. Επίτροπο Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας.


ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων στην Κέρκυρα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2) την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, με εισηγητική ομιλία: «Μάθηση, δημιουργικότητα, ελεύθερος χρόνος» από την δασκάλα κα Μαρία Κάλλου. Της εισηγήσεως θα προηγηθεί η κοπή της αγιοβασιλιάτικης πίτας της Σχολής Γονέων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο.

Παράλληλα συνεχίζονται και οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων στην Νότια Κέρκυρα στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Βιταλάδων, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου το απόγευμα, με εισηγητική ομιλία: «Οι συζυγικές διαμάχες: Τι φταίει; Και πώς μπορεί να μπει μία νέα αρχή στις σχέσεις του ζευγαριού» από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Δρ. Θεολογίας-Φιλόλογο, Γεν. Αρχ. Επίτροπο Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας. Της εισηγήσεως θα προηγηθεί η κοπή της αγιοβασιλιάτικης πίτας της Σχολής Γονέων Νότιας Κέρκυρας.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις για τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, για τους εργαζομένους νέους και νέες, όπως επίσης και για τους αποφοίτους Λυκείου που διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ώρα 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Το θέμα του χειμερινού εξαμήνου είναι «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ: προϋποθέσεις για την χριστιανική ζωή στο σήμερα», ενώ αυτή τη Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 η αφορμή θα δοθεί από το θέμα: «Τ.Σ. Έλιοτ, Φονικό στην Εκκλησία». Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.


ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει εις τον στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, όπου και θα τελέσει Αρχιερατικό μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, με την συμπλήρωση πέντε ετών εκ της εκδημίας αυτού.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ
ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων διοργανώνει εόρτια εκδήλωση την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 και ώρα και ώρα 6 το απόγευμα, με την ευκαιρία της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, προστατών της παιδείας και των Γραμμάτων.

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ», επίσημος ομιλητής θα είναι ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Τρίτος με θέμα «Εκκλησία και Νεοελληνική ταυτότητα: από τους Τρεις Ιεράρχες και το ήθος τους στο σήμερα». Η εκδήλωση συμπεριλαμβάνεται και στο πρόγραμμα του Ελευθέρου Πανεπιστημίου της Ιεράς Μητροπόλεως.


ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων διοργανώνει Γενική Ιερατική Σύναξη την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2) και ώρα 10 το πρωί, με θέμα: « Ο Ιερεύς ενώπιον των προκλήσεων της απιστίας και της αθεΐας της εποχής μας». Επίσημος ομιλητής θα είναι ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Τρίτος.Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως