Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


- Δελτίο τύπου 14/6/2001

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (16/12/2008)


Κέρκυρα, 16 Δεκεμβρίου 2008


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ:
ΘΥΣΙΑ & ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Κέρκυρα εόρτασε τον προστάτη και πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα, με τριήμερες εκδηλώσεις στο Ιερό Προσκύνημα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την παραμονή της εορτής Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008 με Παράκληση και ‘Εξοδο του ιερού σκηνώματος, ενώ το απόγευμα τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπσερινός χορστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, ενώ την αγιώνυμο ημέρα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008 τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου 13 Δεκεμβρίου 2008, οπότε και τελέστηκε η Ακολουθία των Μπασμάτων, δηλαδή της επανατοποθέτησης του ιερού λειψάνου στη Λάρνακα.Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Στα κηρύγματά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι για την κρίση στην εποχή μας, η οποία είναι πρωτίστως πνευματική, κύρια αιτία είναι η έλλειψη θυσίας και προσφοράς εντός της κοινωνίας. Όταν ο άνθρωπος και το σύστημα λειτουργούν ατομοκεντρικά, τότε είναι φυσικό να γεννιούνται κοινωνικές αδικίες και οι νέοι να μην έχουν ελπίδα για το μέλλον τους. Η δομή του σύγχρονου πολιτισμού και του τρόπου ζωής στερείται δικαιοσύνης, ενώ ένα αίσθημα εκδίκησης πρυτανεύει εξαιτίας της αναξιοπιστίας των θεσμών. Η Εκκλησία, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, προβάλλοντας και βιώνοντας ακέραιο το ήθος και το βίωμα των Αγίων , προτείνει ως λύση για την κρίση την πραότητα στις ανθρώπινες σχέσεις, την θυσία και την παραίτηση από τα δικαιώματα, ιδίως όλων όσων έχουν την εξουσία να το πράξουν και την υπακοή στην αληθινή δικαιοσύνη, η οποία διδάσκεται μέσα από το θέλημα του Θεού. Η κρίση, συμπτώματα της οποίας είναι η εξέγερση των νέων, η βία και ο αλληλοσπαραγμός, είναι σημείο μετανοίας και επιστροφής στο δρόμο της πίστης. Η Εκκλησία, χωρίς να αρνείται την ανάγκη για κοινωνικές αλλαγές, δεν θα πάψει να τονίζει ότι η αλλαγή βρίσκεται πρωτίστως μέσα μας.Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνος παρέμεινε ανοιχτός επί τριήμερο όλο το εικοσιτετράωρο, ενώ με υπομονή εκατοντάδες πιστοί περίμεναν για να χαιρετήσουν το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου, το οποίο παρέμεινε όρθιο «στην θύρα» του τέμπλου.


ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Συνεχίζεται έως και τις 18 Δεκεμβρίου 2008 η διεξαγωγή του Εράνου της Αγάπης της Εκκλησίας, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού της έργου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Εράνου της Αγάπης απέστειλε το εξής μήνυμα:

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 2008

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Για μία ακόμη χρονιά η τοπική μας Εκκλησία χτυπά την πόρτα σας, για να ζητήσει την συμπαράστασή σας στα έργα της αγάπης που απευθύνονται όχι μόνο στους φτωχούς και αναξιοπαθούντες, αλλά σε όλους μας. Γιατί η αγάπη δεν περιορίζεται μόνο στην υλική βοήθεια. Είναι και η διάδοση του Λόγου του Θεού, η ιεραποστολή η οποία φανερώνει την μαρτυρία του Ευαγγελίου.
Και φέτος, λοιπόν, θα διεξαχθεί ανά Ενορία από τις 14 ως τις 18 Δεκεμβρίου 2008 ο καθιερωμένος Έρανος της Αγάπης. Η κάθε δική σας προσφορά γίνεται έργο αγάπης και ζωής, καθώς στηρίζει το Φιλανθρωπικό, Κοινωνικό και Ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Ας ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή και όταν το συνεργείο της Ενορίας χτυπήσει την πόρτα μας, ας ανταποκριθούμε στην πρόσκληση της Εκκλησίας μας.
Το περίσσευμα ή το υστέρημα της καρδιάς μας ας είναι το καλύτερο δώρο στον Κύριό μας που έγινε άνθρωπος για μας!
Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ


Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΩΝ

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008, στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα», στις 6.30 το απόγευμα, θα γίνει εκδήλωση των νέων της Μητροπόλεώς μας για τα Χριστούγεννα, με θέμα: «Χριστός γεννάται. Εμείς;».
Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα, που θα παρουσιάσουν παιδιά και νέοι από ενορίες της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, θα βοηθήσει όλους, όσους παραβρεθούν, να συνειδητοποιήσουν πτυχές της μεγάλης εορτής της πίστεώς μας μέσα από την νεανική όψη.
Επίκαιρα θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Πόλεως.
Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008, εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στην εορτάζουσα ενορία των Λιαπάδων.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος, εν όψει των Χριστουγέννων, επικεφαλής κλιμακίου της Ιεράς μας Μητρόπολης, θα επισκεφθεί τους κρατούμενους των φυλακών της πόλης μας το πρωί της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου 2008, μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης για τους κρατουμένους, σε συνεργασία με την ηγεσία του σωφρονιστικού ιδρύματος.
Εν συνεχεία το μεσημέρι της ιδίας ημέρας, θα επισκεφθεί, το Ψυχιατρείο, το Δημοτικό Γηροκομείο και Μονάδες Απο-ασυλοποίησης «Αργώ» και «Νεφέλη», με σκοπό να ευχηθεί στους τροφίμους αλλά και τους εργαζόμενους για τις άγιες ημέρες.
Εξάλλου ανήμερα των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος, επικεφαλής κλιμακίου της Ιεράς Μητροπόλεως, θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο, το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων της Ι. Μητροπόλεως «Η Πλατυτέρα», το Γηροκομείο των Καθολικών και την Πολυκλινική, μεταφέροντας τις ευχές της τοπικής μας Εκκλησίας αλλά και γλυκίσματα σε όλους τους περιθαλπόμενους.


Εκ του Γραφείου Τύπου