Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


- Δελτίο τύπου 14/6/2001

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (11/12/2008)


Κέρκυρα, 11 Δεκεμβρίου 2008


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού και προστάτη του Νησιού μας. Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη, έχει ως εξής:
Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου:
11 π.μ.: Ιερά Παράκληση του Αγίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, παρουσία των Αρχών και στρατιωτικού αγήματος, έξοδος του ιερού Σκηνώματος του Αγίου από τη λάρνακα και τοποθέτηση «στη θύρα».
6 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας και Παξών κ. Νεκταρίου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει η ανάγνωση από το Συναξάρι του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ στις 11 μ.μ. θα ψαλούν, τα Εγκώμια και οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Σπυρίδωνα. Στη συνέχεια και ώρα 1 π.μ. θα ακολουθήσει ολονύκτια Αγρυπνία με Όρθρο και Θεία Λειτουργία.
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου:
7.30 π.μ.: Καταβασίες και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου.
6 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει η ανάγνωση από το Συναξάρι του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ στις 11 μ.μ. θα ψαλεί, η Παράκληση και οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Σπυρίδωνα. Στη συνέχεια ώρα 1 π.μ. θα ακολουθήσει ολονύκτια Αγρυπνία με Όρθρο και Θεία Λειτουργία.
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου:
7.45 π.μ.: Καταβασίες και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
4 μ.μ.: Ιερά Παράκληση του Αγίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, παρουσία των Αρχών, στρατιωτικού αγήματος και Φιλαρμονικών, λιτάνευση του ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του Ι. Ναού και επανατοποθέτησή του στην ιερά λάρνακα του. («μπάσματα»).


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γαρίτσας.


ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Από 14 έως και τις 18 Δεκεμβρίου 2008 διεξάγεται ο Έρανος της Αγάπης της Εκκλησίας, στα πλαίσια του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού της έργου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Εράνου της Αγάπης απέστειλε το εξής μήνυμα:


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 2008

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Για μία ακόμη χρονιά η τοπική μας Εκκλησία χτυπά την πόρτα σας, για να ζητήσει την συμπαράστασή σας στα έργα της αγάπης που απευθύνονται όχι μόνο στους φτωχούς και αναξιοπαθούντες, αλλά σε όλους μας. Γιατί η αγάπη δεν περιορίζεται μόνο στην υλική βοήθεια. Είναι και η διάδοση του Λόγου του Θεού, η ιεραποστολή η οποία φανερώνει την μαρτυρία του Ευαγγελίου.
Και φέτος, λοιπόν, θα διεξαχθεί ανά Ενορία από τις 14 ως τις 18 Δεκεμβρίου 2008 ο καθιερωμένος Έρανος της Αγάπης. Η κάθε δική σας προσφορά γίνεται έργο αγάπης και ζωής, καθώς στηρίζει το Φιλανθρωπικό, Κοινωνικό και Ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Ας ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή και όταν το συνεργείο της Ενορίας χτυπήσει την πόρτα μας, ας ανταποκριθούμε στην πρόσκληση της Εκκλησίας μας.
Το περίσσευμα ή το υστέρημα της καρδιάς μας ας είναι το καλύτερο δώρο στον Κύριό μας που έγινε άνθρωπος για μας!
Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ


Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008, εορτή του Αγίου Ελευθερίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα λάβει μέρος στις λατρευτικές εορταστικές εκδηλώσεις του εορτάζοντα Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Πόλεως.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΩΝ

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008, στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα», στις 6.30 το απόγευμα, θα γίνει εκδήλωση των νέων της Μητροπόλεώς μας για τα Χριστούγεννα, με θέμα: «Χριστός γεννάται. Εμείς;».
Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα, που θα παρουσιάσουν παιδιά και νέοι από ενορίες της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, θα βοηθήσει όλους, όσους παραβρεθούν, να συνειδητοποιήσουν πτυχές της μεγάλης εορτής της πίστεώς μας μέσα από την νεανική όψη.
Επίκαιρα θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος

Εκ του Γραφείου Τύπου