Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


- Δελτίο τύπου 14/6/2001

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (09/12/2008)


Κέρκυρα, 9 Δεκεμβρίου 2008


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού και προστάτη του Νησιού μας. Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη, έχει ως εξής: Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου: 11 π.μ.: Ιερά Παράκληση του Αγίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, παρουσία των Αρχών και στρατιωτικού αγήματος, έξοδος του ιερού Σκηνώματος του Αγίου από τη λάρνακα και τοποθέτηση «στη θύρα». 6 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας και Παξών κ. Νεκταρίου. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει η ανάγνωση από το Συναξάρι του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ στις 11 μ.μ. θα ψαλούν, τα Εγκώμια και οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Σπυρίδωνα. Στη συνέχεια και ώρα 1 π.μ. θα ακολουθήσει ολονύκτια Αγρυπνία με Όρθρο και Θεία Λειτουργία. Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου: 7.30 π.μ.: Καταβασίες και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου. 6 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει η ανάγνωση από το Συναξάρι του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ στις 11 μ.μ. θα ψαλεί, η Παράκληση και οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Σπυρίδωνα. Στη συνέχεια ώρα 1 π.μ. θα ακολουθήσει ολονύκτια Αγρυπνία με Όρθρο και Θεία Λειτουργία. Σάββατο 13 Δεκεμβρίου: 7.45 π.μ.: Καταβασίες και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία 4 μ.μ.: Ιερά Παράκληση του Αγίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, παρουσία των Αρχών, στρατιωτικού αγήματος και Φιλαρμονικών, λιτάνευση του ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του Ι. Ναού και επανατοποθέτησή του στην ιερά λάρνακα του. («μπάσματα»).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ
ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Κατά την εορτή της ιεράς μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος χοροστάτησε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου στον Αρχιερατικό Εσπερινό του εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πόλεως και την επομένη, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου ημέρα της εορτής, ιερούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ραχτάδων. Κατά την εορτή της ιεράς μνήμης του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος χοροστάτησε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου στον Αρχιερατικό Εσπερινό του εορτάζοντα Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Γαρούνα, όπου χειροθέτησε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο π. Δημήτριο Καρύδη.


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Την επομένη, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου ημέρα της εορτής, ιερούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γερόντων Καμπιέλου, όπου και ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα.


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη


Εν συνεχεία μετέβη στο ΝΑΣΚΕ όπου παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού μας τέλεσε την δοξολογία επί την εορτή του Ναυτικού, Αγίου Νικολάου. Την περασμένη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην ενορία Νεοχωρίου Λευκίμμης.


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6 η ώρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος συνέχισε τα Εσπερινά Κηρύγματα του, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Θέμα των φετινών Ομιλιών του Σεβασμιωτάτου είναι: «Μηνύματα από τους Ψαλμούς».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ κ.κ. ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥΕπιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη


Την περασμένη Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος δέχθεικε την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της σχέσεως και συνεργασίας των Εκκλησιών.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΛΕΩΣ

Συνεχίστηκαν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων την περασμένη Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με εισηγητική ομιλία με θέμα: «Παιδιά και όρια» από την πρεσβ. Μαρία Κυτιλή –Μουρτζανού, Δασκάλα.


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη


Στη Σχολή ειδικά καταρτισμένοι επιστήμονες, ψυχολόγοι, γιατροί, θεολόγοι, παιδαγωγοί, που ασχολούνται με θέματα οικογενείας, θα συζητούν με τους γονείς και θα προτείνουν λύσεις που θα ωφελήσουν.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις των Σχολών Γονέων στην Νότια Κέρκυρα την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου το απόγευμα. Στον Πετριτή και ώρα 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου και στην Λευκίμμη και ώρα 7 στο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιερατικής περιφέρειας Λευκίμμης «Παναγία Οδηγήτρια», ομιλητής θα είναι ο Παιδίατρος κ. Σαββανής Σπυρίδων και θα ομιλήσει με θέμα: «Παιδική διατροφή και παχυσαρκία».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ

Συνεχίζονται Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 9 το απόγευμα, στο ανακαινισμένο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2) οι συναντήσεις για τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, για τους εργαζομένους νέους και νέες, όπως επίσης και για τους Αποφοίτους Λυκείου που πραγματοποιούνται για έκτη χρονιά, στα πλαίσια προσπάθειας συνάντησης και επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας της Ιεράς Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων. Το γενικό θέμα της χειμερινού Εξαμήνου είναι ΕΚΚΛΗΣΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ και προσεγγίζεται υπό το πρίσμα του ευαγγελικού και πατερικού λόγου της Εκκλησίας, αλλά και με σύγχρονο πνεύμα και προβληματισμό. Αυτή την Πέμπτη θα συζητηθεί το θέμα:«Ο Μοναχισμός ως Πολιτική πρόταση».

Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.


Εκ του Γραφείου Τύπου