Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2012

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (03/10/2012)

ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, θα ιερουργήσει στην εορτάζουσα ενορία των Αγίων Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου.


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας συνάντησης και επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας, συνεχίζει για δέκατη χρονιά την λειτουργία συνάξεως για τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, για τους εργαζομένους νέους και νέες, όπως επίσης και για τους αποφοίτους Λυκείου. Οι συναντήσεις θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ώρα 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Η έναρξη θα γίνει την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012. Το θέμα του χειμερινού εξαμήνου είναι «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ: προϋποθέσεις για την χριστιανική ζωή στο σήμερα» και θα προσεγγισθεί υπό το πρίσμα του πατερικού και απολογητικού λόγου της Εκκλησίας, αλλά και με σύγχρονο πνεύμα και προβληματισμό. Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.


ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, η οποία είναι αφιερωμένη από την τοπική μας Εκκλησία στο νεανικό έργο, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων και Νεανικών Συντροφιών των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεώς Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, αφού προηγουμένως με το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Αγιασμός και θα διαβαστεί το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου.


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί, γονείς, κατηχητές, παιδιά,

Για μία ακόμη χρονιά η τοπική μας Εκκλησία ξεκινά τον αγώνα της ώστε τα παιδιά μας να μάθουν και να ζήσουν τις αλήθειες της πίστεώς μας. Και έρχεται το ξεκίνημα αυτό σε μία πραγματικότητα όπου όλοι πλέον αναζητούμε ελπίδα, αναζητούμε στηρίγματα, αναζητούμε λόγο για να αντέξουμε στην μεγάλη κρίση την οποία διερχόμαστε. Όλοι μας απογοήτευσαν. Ο κόσμος, ο πολιτισμός, οι ιθύνοντες, οι διανοούμενοι δεν μπόρεσαν να μας πούνε την αλήθεια τόσο για τον κόσμο όσο και για την δική μας θέση μέσα σ’ αυτόν. Μόνο η Εκκλησία παραμένει η σταθερή εκείνη αξία που θα κρατήσει ακέραιη την Αλήθεια, δηλαδή το πρόσωπο του Χριστού, και θα προσφέρει την χαρά που η σχέση με τον Κύριό μας δίδει «παντί τω πιστεύοντι».

Οι κατηχητικές συναντήσεις σ’ αυτό αποσκοπούν. Στο να καταδείξουν την χαρά, την οποία έχει μέσα της η ζωή της αγιότητας. Η ζωή της πίστεως. Η ζωή κοντά στο Χριστό και στους άλλους ανθρώπους. Την χαρά της πνευματικής και ασκητικής διαστάσεως, η οποία γεννά άλλες προτεραιότητες στον άνθρωπο. Και μέσα από αυτήν την χαρά ο άνθρωπος, και ιδίως ο νέος, λαμβάνει την ελπίδα ως αντίδοτο στις κακές ειδήσεις της τηλεοράσεως, στο άγχος και την λύπη που η κρίση έχει φέρει.

Για να ζήσουμε την ελπίδα, χρειάζεται να μάθουμε για την πίστη. Και σ’ αυτό αποσκοπούν οι κατηχητικές μας συνάξεις. Καλούμε, λοιπόν, όλους σας, τόσο τους μεγαλυτέρους όσο και τους νεώτερους, να αξιοποιήσουμε κάθε πνευματική ευκαιρία που τόσο η Ιερά Μητρόπολη όσο και η κάθε ενορία προσφέρουν όχι μόνο σε όσους πιστεύουν, αλλά και σε όλους όσους προβληματίζονται και έχουν την διάθεση να γνωρίσουν, ακόμη και αν δεν θελήσουν να αποδεχτούν την Αλήθεια του Χριστού.

Ελάτε λοιπόν όλοι, ιδίως εσείς, αγαπητά μου παιδιά, να συναντήσουμε τον Κύριό μας, να μάθουμε για την ζωή της Εκκλησίας και να προχωρήσουμε με θάρρος και χαρά πνευματική στις δυσκολίες της εποχής μας!

Καλή ιεραποστολική και κατηχητική χρονιά!

Μετά πατρικών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
†Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Με γνώμονα την επιμόρφωση των στελεχών που διακονούν εθελοντικά στον ευαίσθητο τομέα της διαπαιδαγωγήσεως των νέων μας λειτουργεί και εφέτος το Φροντιστήριο Στελεχών και υποψηφίων κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως. για δέκατη συνεχόμενη χρονιά. Η επίσημη έναρξη των συναντήσεων θα γίνει την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Δ. Νήσων κ. Νεκτάριο με την τέλεση του Αγιασμού και επίδοση διοριστηρίων.

Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο φροντιστηριακό μάθημα με Θέμα: «Εκοσμίκευση και ορθόδοξη παράδοση. Οι ποιμαντικές προσαρμογές στη νεότητα».


Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως