Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


- Δελτίο τύπου 14/6/2001

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (03/12/2008)


Κέρκυρα, 3 Δεκεμβρίου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΝΙΣΣΕΣ


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη 27 Νοεμβρίου το απόγευμα ειδική εκδήλωση για τις πρεσβυτέρες και τις διακόνισσες, στο ανακαινισμένο Πνευματικό Κέντρο της Ιερά Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2).
Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Η συνάντηση ξεκίνησε με εισήγηση της πρεσβυτέρας Ιλιάνας Σκούλικα για το ρόλο της πρεσβυτέρας στην ιερατική οικογένεια και την Ενορία και ακολούθησε ενδιαφέρουσα και ελεύθερη συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νεκτάριο για τα ποικίλα προβλήματα και τις δυσκολίες της ιερατικής οικογένειας όπως αυτά βιώνονται μέσα στη σύγχρονη ζωή και πραγματικότητα.
Η συνάντηση έληξε με παράθεση μικρής δεξίωσης.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Την περασμένη Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αργυράδων για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου Αργυράδων όπου είχε την ευκαιρία, για άλλη μια φορά, να συνομιλήσει με τους μαθητές, να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους, ενώ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έδειξαν τον ενθουσιασμό τους γι’ αυτήν την πρωτοβουλία για επικοινωνία του Σεβασμιωτάτου μας.


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη


Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Την περασμένη Κυριακή 30 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος μετέβη εις Παξούς, όπου έλαβε μέρος στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Την περασμένη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στο ανακαινισμένο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως(Ακαδημίας 2), πραγματοποιήθηκε το τέταρτο φροντιστηριακό μάθημα «Βιβλική Κατήχηση. 5. Παλαιά Διαθήκη: Ο προφητικός λόγος και η ζωή μας», με εισηγητή τον π. Ευάγγελο Κούτρα, και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε υποδειγματικό μάθημα για τις προφητείες για τον ερχομό του Χριστού για παιδιά Γυμνασίου - Λυκείου από τον Θεολόγο κ. Ευστράτιο Σημαντήρη.


ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Χτες Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της καταρτίσεως όλων των κληρικών σε θέματα που αφορούν την πνευματική ζωή τόσο των κληρικών όσο και των λαϊκών, καθώς και για την σωστή και άρτια πραγματοποίηση και διενέργεια του Εράνου της Αγάπης των Φιλόπτωχων Ταμείων, διοργανώνει Γενική Ιερατική Σύναξη. Η σύναξη διεξήχθη στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Πλατυτέρα».


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Στο τέλος έγινε παρουσίαση των συμπερασμάτων από τα εξής συνέδρια:
Α. Ι΄ Λειτουργικού Συμποσίου στελεχών Ιερών Μητροπόλεων που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο από τον εκπρόσωπο σ’ αυτό, Γενικό Αρχιερατικό Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό.
Β. Κ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ι. Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας από τον εκπρόσωπο σ’ αυτήν, Πρωτ. Ευάγγελο Κούτρα.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Αύριο Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008, η Εκκλησία μας εορτάζει με λαμπρότητα την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα χοροστατήσει το απόγευμα της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου 2008 στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πόλεως. Την επομένη, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008 ημέρα της εορτής, θα ιερουργήσει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ραχτάδων.
Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008, η Εκκλησία μας εορτάζει με λαμπρότητα την εορτή του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα χοροστατήσει το απόγευμα της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου 2008 στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Γαρούνας. Την επομένη, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008 ημέρα της εορτής, θα ιερουργήσει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γερόντων Καμπιέλου.
Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στην ενορία Νεοχωρίου Λευκίμμης.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6 η ώρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα συνεχίσει τα Εσπερινά Κηρύγματα του, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Θέμα των φετινών Ομιλιών του Σεβασμιωτάτου είναι: «Μηνύματα από τους Ψαλμούς».


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ κ.κ. ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα δεχθεί την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρου. Η επίσκεψη πραγματοποιείτε στα πλαίσια της σχέσεως και συνεργασίας των Εκκλησιών.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΛΕΩΣ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων σήμερα Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με εισηγητική ομιλία με θέμα: «Παιδιά και όρια» από την πρεσβ. Μαρία Κυτιλή –Μουρτζανού, Δασκάλα.
Στη Σχολή ειδικά καταρτισμένοι επιστήμονες, ψυχολόγοι, γιατροί, θεολόγοι, παιδαγωγοί, που ασχολούνται με θέματα οικογενείας, θα συζητούν με τους γονείς και θα προτείνουν λύσεις που θα ωφελήσουν.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ

Συνεχίζονται αύριο Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 9 το απόγευμα, στο ανακαινισμένο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2) οι συναντήσεις για τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, για τους εργαζομένους νέους και νέες, όπως επίσης και για τους Αποφοίτους Λυκείου που πραγματοποιούνται για έκτη χρονιά, στα πλαίσια προσπάθειας συνάντησης και επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας της Ιεράς Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων. Το γενικό θέμα της χειμερινού Εξαμήνου είναι ΕΚΚΛΗΣΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ και προσεγγίζεται υπό το πρίσμα του ευαγγελικού και πατερικού λόγου της Εκκλησίας, αλλά και με σύγχρονο πνεύμα και προβληματισμό.
Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.


Εκ του Γραφείου Τύπου