Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


- Δελτίο τύπου 14/6/2001

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (27/11/2008)


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Την περασμένη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος τέλεσε τον εναρκτήριο αγιασμό της ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ» που λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ιόνιος Ακαδημία). Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει την παροχής αναγνωρισμένων κρατικών πτυχίων, οι κάτοχοι των οποίων μπορούν να διδάξουν σε Ωδεία και άλλες σχολές, όπως επίσης και να αναλάβουν ιεροψάλτες ή χοράρχες σε ναούς.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Συνεχίστηκαν χτες Τετάρτη 26 Νοεμβρίου οι συναντήσεις των Σχολών Γονέων στην Νότια Κέρκυρα. Στον Πετριτή και ώρα 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

και στην Λευκίμμη και ώρα 7 στο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιερατικής περιφέρειας Λευκίμμης «Παναγία Οδηγήτρια», επισκέφτηκε τις Σχολές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος, τέλεσε τον Αγιασμό της ενάρξεως των Σχολών και ομίλησε με θέμα: «Η χαμένη πνευματικότητα της οικογένειας».


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

• Αύριο Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αργυράδων για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου Αργυράδων.

• Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα μεταβεί εις Παξούς όπου θα λάβει μέρος στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6 η ώρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα συνεχίσει τα Εσπερινά Κηρύγματα του, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Θέμα των φετινών Ομιλιών του Σεβασμιωτάτου είναι: «Μηνύματα από τους Ψαλμούς».


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΝΙΣΣΕΣ

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων διοργανώνει ειδική εκδήλωση για τις πρεσβυτέρες και τις διακόνισσες σήμερα Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 5 απόγευμα στο ανακαινισμένο Πνευματικό Κέντρο της Ιερά Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Η συνάντηση θα περιλαμβάνει εισήγηση της πρεσβυτέρας Ιλιάνας Σκούλικα για το ρόλο της πρεσβυτέρας στην ιερατική οικογένεια και την Ενορία, συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νεκτάριο και μικρή δεξίωση.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ

Συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 9 το απόγευμα, στο ανακαινισμένο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2) οι συναντήσεις για τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, για τους εργαζομένους νέους και νέες, όπως επίσης και για τους Αποφοίτους Λυκείου που πραγματοποιούνται για έκτη χρονιά, στα πλαίσια προσπάθειας συνάντησης και επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας της Ιεράς Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων. Το γενικό θέμα της χειμερινού Εξαμήνου είναι ΕΚΚΛΗΣΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ και προσεγγίζεται υπό το πρίσμα του ευαγγελικού και πατερικού λόγου της Εκκλησίας, αλλά και με σύγχρονο πνεύμα και προβληματισμό.

Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008 στις 6 το απόγευμα, στο ανακαινισμένο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως(Ακαδημίας 2), θα πραγματοποιηθεί το τέταρτο φροντιστηριακό μάθημα «Βιβλική Κατήχηση. 5. Παλαιά Διαθήκη: Ο προφητικός λόγος και η ζωή μας», με εισηγητή τον π. Ευάγγελο Κούτρα, και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί υποδειγματικό μάθημα για τις προφητείες για τον ερχομό του Χριστού για παιδιά Γυμνασίου - Λυκείου από τον Θεολόγο κ. Ευστράτιο Σημαντήρη.

Τα μαθήματα του Φροντιστηρίου και φέτος περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό θεωρητικού και πρακτικού χαρακτήρα, για περαιτέρω κατάρτιση στις μεθόδους και το περιεχόμενο της κατήχησης.


ΕΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Την περασμένη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Ένωσης Χριστιανών Επιστημόνων Κερκύρας, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2).


Επιλέξτε την εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Στην εκδήλωση ομίλησε η Σχολική Σύμβουλος κα Αναστασία Λίβερη-Καντερέ, με θέμα: «Η συμβολή του Αγίου Κοσμά στη σύγχρονη παιδεία».


Εκ του Γραφείου Τύπου