Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2012

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (07/06/2012)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

-Την Κυριακή 3 Ιουνίου, εορτή της Πεντηκοστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ. Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης.

-Την Δευτέρα 4 Ιουνίου, εορτή της Αγίας Τριάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μετέβη στον Ωρωπό Αττικής όπου έλαβε μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Παρακλήτου, κατόπιν προσκλήσεως.

-Την Τετάρτη 6 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, έλαβε μέρος στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στην Αθήνα.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ
ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ

Ολοκληρώνονται την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 στις 9.15 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2) οι συναντήσεις που πραγματοποιεί για ένατη χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας και αφορά φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, νέους επιστήμονες και εργαζομένους. Το εαρινό εξάμηνο είχε ως γενικό του θέμα: «Η ψυχή στην ασκητική παράδοση και στη σύγχρονη επιστήμη». Οι συζητήσεις περιελάμβαναν προσεγγίσεις στην ασκητική παράδοση της Εκκλησίας μας και στην συνάντηση με τον συνάνθρωπο. Αυτή την Πέμπτη αφορμή διαλόγου θα δοθεί από το βιβλίο της Ζυράνας Ζατέλη: «Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους».


Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Για άλλη μια φορά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας συμπαραστέκεται ενεργά στους πολυτέκνους του νησιού μας, συνεχίζοντας την επίδοση μηναίων επιδομάτων σε οικογένειες πολύτεκνες και σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Πολυτέκνων Κερκύρας και τον Πρόεδρο του τον κ. Κόντη.

Ως εκ τούτου, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος θα επιδώσει εις τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Πολυτέκνων το χρηματικό ποσό που έχει ορισθεί, ώστε αυτό έπειτα να διανεμηθεί στις οικογένειες.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, επί τη μνήμη Πάντων των Αγίων, πανηγυρίζει ο ιστορικός Ιερός Ναός των Αγίων Πάντων. Το πρόγραμμα της πανηγύρεως θα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Ιουνίου 2012, ώρα 8 το απόγευμα., Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 7.15 π.μ. Ακολουθία του Όρθρου, μετ’ Αρτοκλασίας και εν συνεχεία θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 7.30 μ.μ. θα γίνει Εσπερινός Αποδόσεως της εορτής και Κτιτορικό Μνημόσυνο, υπέρ αναπάυσεως των μακαρίων κτιτόρων, των ιερατευσάντων, των επιτρόπων και των διακονησάντων εν τω Ιερώ Ναώ.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ανακοινώνεται ότι λειτουργούν και φέτος οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων στην Κασσιώπη. Μέσα σε μία πανέμορφη περιοχή τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όμορφα λίγες ημέρες, μαθαίνοντας παράλληλα να ζουν κοινωνικά και χριστιανικά. Ειδικότερα, φέτος θα λειτουργήσουν οι εξής τέσσερεις κατασκηνωτικές περίοδοι:

1η Περίοδος: 25 Ιουνίου - 5 Ιουλίου (Κορίτσια από την δευτέρα έως και την πέμπτη Δημοτικού).
2η Περίοδος: 5-13 Ιουλίου (Αγόρια από την δευτέρα έως και την πέμπτη Δημοτικού).
3η Περίοδος: 13 Ιουλίου-21 Ιουλίου (Αγόρια έκτης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου)
4η Περίοδος: 21-1 Αυγούστου (Κορίτσια έκτης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου)

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για μία ακόμη χρονιά, παρά την οικονομική κρίση, τα παιδιά των πολυτέκνων και των τριτέκνων οικογενειών θα φιλοξενηθούν δωρεάν στις κατασκηνώσεις, ενώ τα τροφεία παραμένουν για μία ακόμη χρονιά στο συμβολικό ποσό των 30 Ευρώ.


Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως