Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2012

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (15/05/2012)

ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

   
   

Την Παρασκευή 11 Μαΐου στην Ιερά Μονή Κασσωπίτρας Κανονίου πραγματοποιήθηκε η λήξη των συναντήσεων των Κύκλων συμμελέτης Αγίας Γραφής, με εσπερινό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε στους συμμετέχοντες.

Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τα μέλη των κύκλων να συνεχίσουν την πνευματική εργασία «ανασκαφής» στη Αγία Γραφή, σε μία εποχή όπου υπάρχει μεγάλη κρίση και οάνθρωπος πορεύεται μόνο δια των αισθήσεών του, χωρίς να κατανοεί τι σημαίνει κάθαρση της καρδιάς και προσέγγιση του αληθινού Θεού. Απουσιάζει η αναστημένη ζωή και προοπτική από τη ζωή του κόσμου και η μελέτη του Λόγου του Θεού αποτελεί αφορμή πνευματικής αναβάπτισης για τον καθέναν μας. Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους παρευρεθέντας να συνεχίσουν την «ανασκαφή» στην Αγία Γραφή για να αγαπήσουν τον Λόγο του Θεού.

Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε καταλλήλως ο Πρωτ. Ιωάννης Σκούλικας, εκ μέρους των συμμετεχόντων στους Κύκλους, ενώ τα κεράσματα και την φιλοξενία προσέφερε αφθονοπαρόχως η Ιερά Μονή Κασσωπίτρας.


ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Για μια ακόμη φορά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων θα βρεθεί κοντά στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων και γενικότερα τους μαθητές που διαγωνίζονται αυτό το διάστημα στα σχολεία τους, με την τέλεση Παρακλήσεως στο Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 και ώρα 6.30 το απόγευμα. Την Παράκληση θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος θα αναπέμψει ειδική δέηση για τα παιδιά, θα τους δώσει ευλογίες και θα παραθέσει μικρή δεξίωση για τα ίδια και τους γονείς τους, αποδεικνύοντας την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας στον αγωνία και τον κόπο των νέων.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012
στον κύκλο φοιτητών, νέων επιστημόνων και εργαζομένων, που γίνεται στις 9.15 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2), με γενικό θέμα: «Η ψυχή στην ασκητική παράδοση και στη σύγχρονη επιστήμη» θα συζητηθεί το θέμα: «Η κατάκριση του πλησίον». Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012
και ώρα 10.30 το πρωί μέχρι 1.30 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2), θα γίνει το δεύτερο σεμινάριο με θέμα « Θεολογία και Ποίηση». Το σεμινάριο θα ασχοληθεί με τον ποιητικό λόγο του Διονυσίου Σολωμού. Αφορμές προβληματισμού θα δώσουν οι Ερωτόκριτος Μωραΐτης, λογοτέχνης, εκπαιδευτικός και διδάσκων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Δρ. Θεολογίας και Φιλόλογος και Γιώργης Μαυρομιχάλης, Εκπαιδευτικός.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να απευθύνεται στο Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως και στο τηλ. 2661081184.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στην Ενορία του Σιδαρίου.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος θα προεξάρχει της καθιερωμένης λιτανείας της εικόνας της Παναγίας στον Ποταμό.

Το πρωί της Δευτέρας 21 Μαΐου 2012 και ώρα 10.30 ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Δοξολογία για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα και θα πάρει μέρος και στις υπόλοιπες καθιερωμένες εκδηλώσεις για την επέτειο.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων και η Ένωση Θεολόγων Ν. Κερκύρας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 23 Μαίου 2012 και ώρα 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με ομιλητή τον καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Γιώργο Κεντρωτή, με θέμα «Ο Διονύσιος Σολωμός ως θεμελιωτής της νεοελληνικής γλώσσας». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως