Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2012

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (08/03/2012)

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα τελέσει την ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος.

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, Β΄ Κυριακή των Νηστειών, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων πόλεως. Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 6 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ελισσαίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους με θέμα «Η πνευματική ταυτότητα των Χριστιανών».


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ

  

Συνεχίστηκαν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων Νότιας Κέρκυρας (Λευκίμμης-Κορισσίων) την Τετάρτη 7 Μαρτίου το απόγευμα, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της ενoρίας του Πετριτή, με εισηγητική ομιλία: «Η οικογένεια στο θεολογικό λόγο του Αποστόλου Παύλου και σύγχρονη θεώρηση» από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Λινοσπόρη, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Κερκύρας.


Ο ΚΥΚΛΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Συνεχίζονται την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 οι συναντήσεις του Εαρινού Εξαμήνου του Κύκλου Φοιτητών, Νέων επιστημόνων και εργαζομένων που λειτουργεί για 9η χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κέρκυρας στο Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας 2). Οι συναντήσεις ξεκινούν στις 9.15 το βράδυ.

Το θέμα του Εαρινού Εξαμήνου είναι: " Η ψυχή στην ασκητική παράδοση και στη σύγχρονη πραγματικότητα" . Βάση των συζητήσεων είναι το ασκητικό έργο " Βίβλος Βαρσανουφίου και Ιωάννου" και ο διάλογος περιλαμβάνει σειρά θεμάτων που αναφέρονται στην καλλιέργεια του ανθρώπινου κόσμου, στην ψυχική πορεία και αναζήτηση νοήματος, πάντοτε σε σχέση με το Θεό και τον ανθρώπινο εαυτό. Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν και αναφορές στη σύγχρονη ψυχολογία και ψυχοθεραπεία.

Το θέμα της δεύτερης συνάντησης θα είναι: " Οι λογισμοί του Θεού και οι λογισμοί των δαιμόνων ".


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Έπειτα από πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν λατρευτικά οι εργαζόμενοι, ο Ιερός Ναός της Υ. Θεοτόκου Στερεωτών θα τελέσει δύο ακολουθίες χαιρετισμών. Η πρώττη ακολουθία ξεκινά στις 6.30 το απόγευμα, ενώ η δεύτερη στις 8 και τελειώνει στις 9.30 μ.μ.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Η τοπική μας Εκκλησία, σε συνεργασία με την Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων και την Σύναξη Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων, διοργανώνει την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2) και ώρα 7 το απόγευμα εκδήλωση-συζήτηση με ομιλητή τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτη γέροντα Ελισσαίο με θέμα «Το νόημα και η τέχνη της ζωής».


ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

Εν όψει του Πάσχα η Ιερά Μητρόπολις διοργανώνει Γενική Ιερατική Σύναξη την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012. Η σύναξη θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα». Κατά την σύναξη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα δώσει ποιμαντικές οδηγίες και θα ενημερώσει για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία μας, ενώ ο προσκεκλημένος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ελισσαίος, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, θα ομιλήσει στους ιερείς με θέμα «Η χαρά στην πνευματική ζωή του ιερέως».


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ
Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, διοργανώνει την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 (Γ΄ Νηστειών) η Ιερά Μητρόπολις στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου πόλεως από τις 11 το πρωί ως τις 1.30 το μεσημέρι. Η αιμοδοσία γίνεται για την στήριξη της Τράπεζας Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία έχει ενισχύσει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν προβλήματα υγείας και δεν είχαν συγγενείς για να δώσουν αίμα γι’ αυτούς. Για τον σκοπό αυτό, αλλά και για την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Κέρκυρας η Ιερά Μητρόπολις απευθύνει έκκληση συμμετοχής στην προσπάθεια αυτή. Λίγο αίμα σώζει ζωές, χωρίς να βλάπτει αυτόν που το προσφέρει.
Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως