Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2012

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (16/02/2012)


ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ 2Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας ολοκλήρωσε τις ετοιμασίες για την λειτουργία του 2ου Κοινωνικού Παντοπωλείου, που θα εξυπηρετεί την Νότια Κέρκυρα και βρίσκεται στην Λευκίμμη πλησίον του Ι. Ναού Αγίων Θεοδώρων, τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11.00 π.μ. από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ.

Στόχος του Παντοπωλείου οικογένειες που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας ανά τρίμηνο να βοηθιούνται με την εξασφάλιση ειδών πρώτης ανάγκης.

Για την επιλογή των οικογενειών που θα βοηθηθούν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους ιερείς των ενοριών της νοτίου Κέρκυρας (Αρχιερατικών περιφερειών Λευκίμμης, Κορισσίων και Μελιτειέων).

Για το Παντοπωλείο δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά είδη πρώτης ανάγκης.

Τα είδη τα οποία θα συγκεντρώνονται θα είναι αρχικά τα εξής:

ρύζι, μακαρόνια, λάδι, όσπρια, ζάχαρη, γάλα παιδικό σε κουτιά, φρυγανιές, κονσέρβες τροφίμων, χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας, πράσινα σαπούνια, απορρυπαντικά για πιάτα, απορρυπαντικά για ρούχα.


ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ξεκινούν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 οι συναντήσεις του Εαρινού Εξαμήνου του Κύκλου Φοιτητών, Νέων επιστημόνων και εργαζομένων που λειτουργεί για 9η χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κέρκυρας στο Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας 2). Οι συναντήσεις ξεκινούν στις 9.15 το βράδυ.

Το θέμα του Εαρινού Εξαμήνου είναι: " Η ψυχή στην ασκητική παράδοση και στη σύγχρονη πραγματικότητα" . Βάση των συζητήσεων είναι το ασκητικό έργο " Βίβλος Βαρσανουφίου και Ιωάννου" και ο διάλογος θα περιλαμβάνει σειρά θεμάτων που αναφέρονται στην καλλιέργεια του ανθρώπινου κόσμου, στην ψυχική πορεία και αναζήτηση νοήματος, πάντοτε σε σχέση με το Θεό και τον ανθρώπινο εαυτό. Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν και αναφορές στη σύγχρονη ψυχολογία και ψυχοθεραπεία.

Το θέμα της πρώτης συνάντησης θα είναι: " Λύπη, ταραχή, έλεγχος από τους άλλους στις διαπροσωπικές μας σχέσεις"


ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Συνεχίζονται την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 6 το απόγευμα, τα Εσπερινά Κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, από το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Των Ομιλιών προηγείται η Ακολουθία του Εσπερινού. Θέμα των φετινών Ομιλιών του Σεβασμιωτάτου είναι: «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ».
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως(Ακαδημίας 2), θα πραγματοποιηθεί το πέμπτο φροντιστηριακό μάθημα του Φροντιστηρίου Στελεχών της τοπικής μας Εκκλησίας με θέμα «Η κατηχητική αξιοποίηση της ασκητικής παράδοσης της πίστης μας. Ο Άγιος Ησύχιος». Εισηγητής θα είναι η Γερόντισσα Ευφημία, Καθηγουμένη Ι. Μονής Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού.


ΒΕΝΕΤΙΑ & ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια του Ελευθέρου Πανεπιστημίου έτους 2011-2012, διοργανώνει την τρίτη ομιλία με θέμα « Η Βενετία των Ελλήνων. Η σχέση με την Κέρκυρα» την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγγραφέας κ. Αθανάσιος Καραθανάσης. Της ομιλίας θα ακολουθήσει διάλογος.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.
Η είσοδος είναι για όλους ελεύθερη.Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως