Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2011

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (10/11/2011)

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ήγε των ονομαστηρίων του την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως.


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Παραμονή της εορτής, Τρίτη 8 Νοεμβρίου, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου, με την συμμετοχή των κληρικών της Μητροπόλεως μας και πλήθους λαού που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Νεκτάριο αλλά να ευχηθούν και στον εορτάζοντα ποιμενάρχη τα χρόνια πολλά. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

 
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου το πρωί, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, όπου τέλεσε και την χειροτονία εις Διάκονον του εκ Κασσιώπης Κερκύρας καταγόμενου Ιωάννη Σαλβάνου, εγγάμου, πατέρα τριών παιδιών.


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Κατά την χειροτονία ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο νεοχειροτονούμενος εισέρχεται στις τάξεις του κλήρου σε μία δύσκολη εποχή, όπου ο ρόλος της Εκκλησίας αμφισβητείται από πολλούς και επομένως χρειάζεται περισσότερος ζήλος, κόπος και αγώνας από την μεριά των ιερέων, ώστε να δώσουν την μαρτυρία της πίστης και να κάνουν την κοινωνία να συνειδητοποιήσει ότι χωρίς αξίες δεν μπορεί να αντέξει η κοινωνία μας, να αντιστραφεί το κλίμα και να αλλάξει η νοοτροπία μας. Μόνο η σχέση με το Χριστό αποτελεί την βάση για να στηριχθούμε σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία ο Μητροπολιτικός Ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος κόσμου, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κλήρο και το λαό που ήρθε για να ευχηθεί στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη που βιώνει από το λαό του Θεού. Λόγω της κρίσης ο Σεβασμιώτατος αποφάσισε να κρατήσει μόνο το εκκλησιαστικό μέρος της εορτής και να μη δεχθεί επισκέψεις στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως συνέβαινε κάθε χρόνο, ενώ δεν παρέθεσε επίσημο γεύμα για την εορτή του στους φορείς του τόπου. Αντί δώρων ο Σεβασμιώτατος παρακάλεσε όσους το επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως, από το οποίο βοηθιούνται αυτή τη στιγμή 90 οικογένειες σε μηνιαία βάση. Το ίδιο έκανε και εκείνος, προσφέροντας το αντίτιμο του επισήμου γεύματος σε τρόφιμα στο Παντοπωλείο.


Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Τη Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ταξιαρχών στους Αυλιώτες.


Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, μετέβη στη Χίο την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ως Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ

Συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 οι συναντήσεις για φοιτητές, εργαζομένους και νέους επιστήμονες που διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ώρα 9 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2).

Το θέμα του χειμερινού Εξαμήνου είναι «ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ» και προσεγγίζεται υπό το πρίσμα του ευαγγελικού και πατερικού λόγου της Εκκλησίας, αλλά και με σύγχρονο πνεύμα και προβληματισμό. Αυτή την Πέμπτη αφορμή διαλόγου θα δοθεί από το θέμα: « Μπορώ να δω το Θεό; (Η Θεοφάνεια στο Σινά)».
Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.


Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως