Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2011

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (03/11/2011)

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως(Ακαδημίας 2), πραγματοποιήθηκε το δεύτερο φροντιστηριακό μάθημα του Φροντιστηρίου Στελεχών της τοπικής μας Εκκλησίας με θέμα «Η ψυχοδυναμική της ομάδας: οργάνωση, προβλήματα, προοπτικές. Οι ρόλοι των μελών της ομάδας». Εισηγητές ήταν η κ. Αντιγόνη Τσιλιμπάρη, ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή σύμβουλος και ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

 
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Ξεκίνησαν χτες Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα, οι συναντήσεις της Σχολής στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με αγιασμό και εισηγητική ομιλία με θέμα «Κουβεντιάζοντας με το παιδί μας για την κρίση» από τον Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Δρ. Θεολογίας-Φιλόλογο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ

Συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 οι συναντήσεις για φοιτητές, εργαζομένους και νέους επιστήμονες που διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ώρα 9 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2).

Το θέμα του χειμερινού Εξαμήνου είναι «ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ» και προσεγγίζεται υπό το πρίσμα του ευαγγελικού και πατερικού λόγου της Εκκλησίας, αλλά και με σύγχρονο πνεύμα και προβληματισμό. Αυτή την Πέμπτη αφορμή διαλόγου θα δοθεί από το θέμα: «Θεός, άνθρωπος και υλικά αγαθά (τα όνειρα του Φαραώ)».
Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.


«ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ»

Η ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, σε συνεργασία με την Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων Νομού Κερκύρας, διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον Λόγιο Κληρικό και Παιδοψυχίατρο πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Θερμό και θέμα: «Εκεί που οι ψυχολογικές επιστήμες συναντώνται με την πίστη» την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2).
Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση ενός νέου περιοδικού που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο ΑΡΜΟΣ με τίτλο «Ψυχής Δρόμοι».


ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Με λαμπρότητα θα διεξαχθούν στην Κέρκυρα, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011, οι εκδηλώσεις για το Πρωτοκύριακο, σε ανάμνηση του θαύματος που έκανε ο Άγιος Σπυρίδωνας και απάλλαξε την νήσο από την πανώλη. Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους, προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα έχει ως εξής:

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 6.30 το απόγευμα: Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος και κηρύττοντος τον θείο λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011: Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, προξάρχοντος και κηρύττοντος τον θείο λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου.

Στις 11 το πρωί της Κυριακής, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί η καθιερωμένη Παράκληση και θα επακολουθήσει η καθιερωμένη λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, του ιερού κλήρου, των αρχών του τόπου και του λαού.


ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Ξεκινούν από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 6 το απόγευμα, τα Εσπερινά Κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, από το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Των Ομιλιών προηγείται η Ακολουθία του Εσπερινού. Θέμα των φετινών Ομιλιών του Σεβασμιωτάτου είναι: «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ».
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.


Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝΤη Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ταξιαρχών στους Αυλιώτες.


ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥΤην Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως. Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων κ. Νεκτάριος. Η Ιερά Μητρόπολις έχει καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο έχει ως εξής:

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, παραμονή της εορτής και ώρα 6 το απόγευμα, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7.30 -11 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος θα τελέσει και χειροτονία διακόνου.

Όποιος θέλει να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο, μπορεί να το κάνει στα πλαίσια των ιερών ακολουθιών. Ο Μητροπολίτης μας δεν θα δεχθεί επισκέψεις στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ είναι θερμή παράκλησή του, αντί οποιουδήποτε δώρου, να γίνει προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως (Αγίων Απόστόλων 3-5), ως έκφραση αγάπης και αλληλεγγύης προς τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας.


Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως