Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2011

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (15/06/2011)


Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΩΣΣΗ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και η οικογένεια του μικρού Σπυρίδωνος Μάριου Ρώσση επιθυμούν να ενημερώσουν όλους εκείνους τους Κερκυραίους, αλλά και τους εκτός Κερκύρας που με ιδιαίτερη ευαισθησία ανταποκρίθηκαν, σε μια εποχή δύσκολη, από το υστέρημά τους στον πρόσφατο τηλεοπτικό μαραθώνιο του τηλεοπτικού σταθμού Start, ότι ο μικρός Μάριος μετέβη για την πρώτη θεραπεία στο εξειδικευμένο κέντρο νευρολογικών παθήσεων της Ιατρικής Ακαδημίας στην Μόσχα από 11ης έως 28ης Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας υπεβλήθη σε βλαστοκυτταρική εμφύτευση, τα θετικά αποτελέσματα της οποίας διαπιστώθηκαν ιατρικά.

Ήδη από την ολοκλήρωση της επέμβασης και έως σήμερα η υγεία του μικρού Μάριου έχει παρουσιάσει αισθητή βελτίωση. Τώρα πλέον το βλέμμα του μπορεί να εστιάζει, πραγματοποιεί τις πρώτες κινήσεις και προσπαθεί να προφέρει τις πρώτες του συλλαβές.

Η θεραπεία του θα συνεχιστεί σύμφωνα με το σχετικό ιατρικό πρόγραμμα και για το λόγο αυτό η οικογένεια θα χρειαστεί να μεταβεί εκ νέου σε ένα περίπου δίμηνο στην Μόσχα.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ
ΑΠΟ 19η ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 και ώρα 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως, που βρίσκετε στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας (Αγίων Αποστόλων 3-5, κοντά στον Μητροπολιτικό Ναό και στην πλατεία Λεμονιάς). Η νέα προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας σκοπό έχει την ανακούφιση οικογενειών που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τρόφιμα για την επιβίωσή τους. Το Παντοπωλείο θα παρέχει δωρεάν σε οικογένειες είδη πρώτης ανάγκης όπως ρύζι, μακαρόνια, λάδι, όσπρια, ζάχαρη, γάλα παιδικό σε κουτιά, φρυγανιές, κονσέρβες τροφίμων, χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας, πράσινα σαπούνια, απορρυπαντικά για πιάτα, απορρυπαντικά για ρούχα.


ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ικανοποιώντας την επιθυμία των κατοίκων της ενορίας του Νεοχωρακίου Αργυράδων, θα τελέσει τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής κατά την εκκλησιαστική τάξη και στη συνέχεια θα ιερουργήσει στον εγκαινιασμένο Ιερό Ναό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Νησάκι.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, εορτή των Αγίων Πάντων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Πόλεως και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος θα χειροτονήσει εις πρεσβύτερον τον Διάκονο π. Σπυρίδωνα Τριαντάφυλλο.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ανακοινώνεται ότι λειτουργούν και φέτος οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων στην Κασσιώπη. Μέσα σε μία πανέμορφη περιοχή τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όμορφα λίγες ημέρες, μαθαίνοντας παράλληλα να ζουν κοινωνικά και χριστιανικά. Ειδικότερα, φέτος θα λειτουργήσουν οι εξής τέσσερεις κατασκηνωτικές περίοδοι:

1η Περίοδος: 27 Ιουνίου - 6 Ιουλίου (Κορίτσια από την δευτέρα έως και την πέμπτη Δημοτικού).

2η Περίοδος: 6-14 Ιουλίου (Αγόρια από την δευτέρα έως και την πέμπτη Δημοτικού).

3η Περίοδος: 14 Ιουλίου-21 Ιουλίου (Αγόρια έκτης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου)

4η Περίοδος: 21-1 Αυγούστου (Κορίτσια έκτης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου)

Για τους φοιτητές και τους νέους επιστήμονες 18-35 ετών θα διεξαχθεί φέτος εκδρομή στην Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη από τις 17 έως τις 23 Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.


Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως