Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2011

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (03/06/2011)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΚΛΗΡΙΚΟ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ Π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΘΕΡΜΟ, ΔΡ. ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας σε συνεργασία με την Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων, διοργανώνει εκδήλωση την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 και ώρα 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα», με ομιλητή τον γνωστό κληρικό Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Θερμό, Δρ. Θεολογίας, Παιδοψυχίατρο, συγγραφέα με θέμα «Η συνάντηση μας με το πρόσωπο του άλλου: προϋποθέσεις σχέσεις και κοινωνίας». Ο ομιλητής θα απευθυνθεί προς τους κληρικούς, αλλά και προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με σκοπό να περιγράψει τις δυσκολίες στο να αποδεχθούμε το πρόσωπο του συνανθρώπου μας εξαιτίας της επιθυμίας μας να τον βλέπουμε όπως εμείς θέλουμε και όχι όπως είναι και θα δώσει απαντήσεις μέσα από την επιστημονική και εκκλησιαστική μας παράδοση. Μετά το πέρας της εισηγήσεως ο ομιλητής θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους .


Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, εορτή του Αγίου Δωροθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα μεταβεί στην Σύρο, όπου θα συμμετέχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Δωροθέου και στα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ
ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί,

Η τοπική μας Εκκλησία, με πολλή χαρά, αναγγέλει μία νέα πρωτοβουλία αγάπης, αλληλεγγύης, αλλά και προσφοράς παιδείας για το λαό μας. Υλοποιώντας μία πρωτοβουλία του μακαριστού προκατόχου μας Μητροπολίτου Κερκύρας Τιμοθέου και με τη βοήθεια ενός μεγάλου ευεργέτη της Μητροπόλεως, του κ. Σπυρίδωνα Μπέλλου, ανεγείραμε και ολοκληρώσαμε Βρεφονηπιακό Σταθμό στην περιοχή της Πλατυτέρα στο ισόγειο του Κτηρίου το οποίο στεγάζει τις διοικητικές υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες σε βρέφη και παιδιά ηλικίας 6 μηνών και άνω μέχρι την ηλικία των 5 ετών, με το κατώτερο ποσό διδάκτρων, αλλά με την μεγαλύτερη δυνατή φροντίδα. Απώτερος σκοπός δεν είναι μόνο να εξυπηρετήσουμε γονείς που εργάζονται και έχουν ανάγκη να εμπιστευθούν τα παιδιά τους τις ώρες εργασίας τους, αλλά να προσφέρουμε βάσεις ελληνορθόδοξης παιδείας στην τρυφερή αυτή ηλικία. Γνωρίζουμε την κρίση τόσο στα σχολεία όσο και στις οικογένειες. Τα υλικά αγαθά προηγούνται, ενώ, επειδή στα σπίτια δεν υπάρχει πλέον η παλαιότερη γενιά, απουσιάζουν ο πάππος και η νόνα, δεν είναι εύκολο τα παιδιά μας να μάθουν την πίστη, την παράδοση, τη ζωή των αγίων μας, στοιχεία της λαϊκής ευσέβειας, την προσευχή, την αγάπη, ο,τι δίνει νόημα στη ζωή μας.

Για το λόγο αυτό, παρότι βρισκόμαστε σε μία εποχή κρίσεως, δεν κάναμε πίσω στο πρόγραμμα το οποίο έχουμε χαράξει. Δεν είναι μόνο η υλική βοήθεια την οποία καλείται η Εκκλησία να παράσχει στο λαό μας. Είναι και η πνευματική, η οποία περνά από την παιδεία. Έτσι, με συντονισμένες προσπάθειες, ολοκληρώσαμε το έργο και από την 1η Σεπτεμβρίου 2011 ο Βρεφονηπιακός Σταθμός θα λειτουργήσει.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως καθημερινά ώρες Γραφείου (9-2 το μεσημέρι), όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει περισσότερες πληροφορίες.

Όσοι λοιπόν έχετε παιδιά σ’ αυτές τις ηλικίες σας προτρέπουμε πατρικώς να εμπιστευθείτε την Εκκλησία μας και να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα αυτό. Η ελπίδα είναι τα παιδιά μας. Ας μην τα αφήσουμε χωρίς αντισώματα πίστεως και πνευματικής χαράς, αλλά ας χτίσουμε προσωπικότητες που γνωρίζουν για Χριστό, για αγίους, για πατρίδα, για νόημα ζωής.

Μετά πατρικής αγάπης και εν Κυρίω ευχών,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ανακοινώνεται ότι λειτουργούν και φέτος οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων στην Κασσιώπη. Μέσα σε μία πανέμορφη περιοχή τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όμορφα λίγες ημέρες, μαθαίνοντας παράλληλα να ζουν κοινωνικά και χριστιανικά. Ειδικότερα, φέτος θα λειτουργήσουν οι εξής τέσσερεις κατασκηνωτικές περίοδοι:

1η Περίοδος: 27 Ιουνίου - 6 Ιουλίου (Κορίτσια από την δευτέρα έως και την πέμπτη Δημοτικού).

2η Περίοδος: 6-14 Ιουλίου (Αγόρια από την δευτέρα έως και την πέμπτη Δημοτικού).

3η Περίοδος: 14 Ιουλίου-21 Ιουλίου (Αγόρια έκτης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου)

4η Περίοδος: 21-1 Αυγούστου (Κορίτσια έκτης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου)

Για τους φοιτητές και τους νέους επιστήμονες 18-35 ετών θα διεξαχθεί φέτος εκδρομή στην Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη από τις 17 έως τις 23 Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.


Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως