Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2011

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (29/03/2011)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Την 25η Μαρτίου 2011, εορτή του Ευαγγελισμού, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας. Στη συνέχεια προεξήρχε της Δοξολογίας για τη Εθνική εορτή, τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση και παρέστη στις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις.

 
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών στην ενορία της Αγίας Τριάδος Γαρίτσας.

Την Κυριακή 27 Μαρτίου, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε στον Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στις Κουλίνες,

   
 
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Το απόγευμα της Κυριακής στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό και ομίλησε με θέμα: «Ο Σταυρός του Κυρίου: αυταπάρνηση-θυσία-αφιέρωση».


ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας να δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος, την περασμένη Κυριακή 27 Μαρτίου. Από τις 11.00 το πρωί και μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι, στο ειδικά διαμορφωμένο γι’ αυτό τον λόγω Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Πόλεως, όπου πραγματοποιήθηκε η λήψη αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες, κληρικούς και λαϊκούς, που προσήλθαν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως.


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην αιμοδοσία απόκτησαν αυτόματα και το δικαίωμα να τους χορηγηθεί αίμα σε περίπτωση προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα μεταβή στους Παξούς, όπου θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Γυμνασίου Παξών.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος θα έχει επικοινωνία με τους μαθητές και θα μοιράσει από μία Καινή Διαθήκη σε κάθε μαθητή.


ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

Εν όψει του Πάσχα η Ιερά Μητρόπολις διοργανώνει Γενική Ιερατική Σύναξη την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011. Η σύναξη θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα». Κατά την σύναξη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα δώσει ποιμαντικές οδηγίες εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και θα ενημερώσει για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία μας, ενώ ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Γεωργίου, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Πλατυτέρας θα κάνει εισήγηση με θέμα «Περί της κάρτας του Πολίτη».


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ
ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ

Συνεχίζονται την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2) οι συναντήσεις που πραγματοποιεί για όγδοη χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας και αφορά φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, νέους επιστήμονες και εργαζομένους. Το εαρινό εξάμηνο έχει ως γενικό του θέμα: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. Οι συζητήσεις περιλαμβάνουν προσεγγίσεις στην ασκητική παράδοση της Εκκλησίας μας, στον τρόπο ανακάλυψης του «πυρηνικού εαυτού» του ανθρώπου και στην συνάντηση με τον συνάνθρωπο. Αυτή την Πέμπτη αφορμή διαλόγου θα δοθεί από το θέμα: " Ο αββάς Λογγίνος και ο αββάς Ματώης: ο αγώνας για να βρούμε τον εαυτό μας".


ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Έπειτα από πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν λατρευτικά οι εργαζόμενοι, ο Ιερός Ναός της Υ. Θεοτόκου Στερεωτών (Παναγία των Ξένων) θα τελέσει και δεύτερη ακολουθία Χαιρετισμών της Θεοτόκου την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 στις 8.30 το βράδυ.


Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως