Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2011

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (16/03/2011)

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα τελέσει την ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών στην ενορία του Ποταμού. Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου, όπου κατά την Θεία Λειτουργία θα τελέσει την εις διάκονον χειροτονία του κ. Χρήστου Μαλάη, έγγαμου και πατέρα δύο τέκνων.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, Β΄ Κυριακή των Νηστειών, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Υ. Θεοτόκου Στερεωτών (Παναγία των Ξένων). Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 6 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό και θα ομιλήσει με θέμα «Θεία Ευχαριστία: εις κρίμα ή εις κατάκριμα;».


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ
ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ

Συνεχίζονται την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2) οι συναντήσεις που πραγματοποιεί για όγδοη χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας και αφορά φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, νέους επιστήμονες και εργαζομένους. Το εαρινό εξάμηνο έχει ως γενικό του θέμα: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. Οι συζητήσεις περιλαμβάνουν προσεγγίσεις στην ασκητική παράδοση της Εκκλησίας μας, στον τρόπο ανακάλυψης του «πυρηνικού εαυτού» του ανθρώπου και στην συνάντηση με τον συνάνθρωπο. Αυτή την Πέμπτη αφορμή διαλόγου θα δοθεί από το θέμα: "Αββάς Θεόδωρος της Φέρμης: ο εαυτός μας και η διαχείριση των συναισθημάτων μας"


ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Έπειτα από πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν λατρευτικά οι εργαζόμενοι, ο Ιερός Ναός της Υ. Θεοτόκου Στερεωτών (Παναγία των Ξένων) θα τελέσει και δεύτερη ακολουθία Χαιρετισμών της Θεοτόκου την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 στις 8.30 το βράδυ.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
«ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΦΥΗΣ ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ;»

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας σε συνεργασία με την Αστρονομική Εταιρία Κέρκυρας, διοργανώνει εκδήλωση τη Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 και ώρα 8.30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα», με ομιλητή τον γνωστό καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, αστρονόμο και συγγραφέα κ. Στράτο Θεοδοσίου με θέμα : «Υπάρχει ευφυής ζωή στο σύμπαν;». Ο ομιλητής, μετά το πέρας της ομιλίας, θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία ξεχωριστή ευκαιρία να ακούσουμε ένα άνθρωπο ιδιαίτερα καλλιεργημένο, που έχει γίνει γνωστός και για τις τηλεοπτικές εκπομπές του για το σύμπαν και τα αστέρια, αλλά και για τα λίαν ενδιαφέροντα βιβλία του που αναφέρονται στη σύζευξη επιστήμης, θρησκείας και κόσμου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 και ώρα 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η λήξη των μαθημάτων των στελεχών της Σχολής Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για την ιεραποστολική χρονιά 2010-2011, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Αγίων Πάντων πόλεως. Στο τέλος της Λειτουργίας, θα ακολουθήσει συζήτηση-απολογισμός της Σχολής Κατηχητών, καθώς θα γίνει και επίδοση αναμνηστικών δώρων και βεβαιώσεων.


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ
Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, διοργανώνει την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 (Γ΄ Νηστειών) η Ιερά Μητρόπολις στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου πόλεως από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι. Η αιμοδοσία γίνεται για την στήριξη της Τράπεζας Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία έχει ενισχύσει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν προβλήματα υγείας και δεν είχαν συγγενείς για να δώσουν αίμα γι' αυτούς. Για τον σκοπό αυτό, αλλά και για την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Κέρκυρας η Ιερά Μητρόπολις απευθύνει έκκληση συμμετοχής στην προσπάθεια αυτή. Λίγο αίμα σώζει ζωές, χωρίς να βλάπτει αυτόν που το προσφέρει.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 9ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΒΗΜΑΤΑ"


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Με της ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, εκδόθηκε το 9ο τεύχος του νεανικού περιοδικού με τίτλο «ΒΗΜΑΤΑ», που αποτελεί προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας και απευθύνεται στους νέους του τόπου μας. με σκοπό να διαδοθεί ο λόγος του Θεού με σύγχρονο τρόπο, να ενημερωθούν οι νέοι για τις θέσεις της Εκκλησίας σε διάφορα θέματα που αφορούν στη ζωή τους, αλλά και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για όσα συμβαίνουν και στον κόσμο και στην Εκκλησία.

Η έκδοση είναι καλαίσθητη. Το περιοδικό διατίθεται δωρεάν, στα πλαίσια της ιεραποστολικής προσπάθειας της τοπικής Εκκλησίας από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, από το βιβλιοπωλείο «Θαβώρ», από το Ραδιοφωνικό Σταθμό «Άγιος Σπυρίδων» και στους κεντρικούς Ιερούς Ναούς της Πόλεως.

Το ένατο τεύχος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου προς τους νέους, άρθρα για διάφορα θέματα που αφορούν στη σχέση των νέων με την Εκκλησία, γνωριμία με τους Αγίους της Κέρκυρας, καθώς και κείμενα ευρύτερου νεανικού προβληματισμού (χαρακτηριστικοί τίτλοι: Γιατί να παντρεύονται οι άνθρωποι στην Εκκλησία; Η αδυναμία.δύναμη! Λυπάμαι, Παιδικά χωριά S.O.S. Να μπορέσουμε να μείνουμε παιδιά. Αυξέντιος Καλανγκός. Πως προσλαμβάνουμε τον κόσμο. Μαθητικές απορίες. Καπνός : Το πιο «αγαπημένο» λαχανικό. Facebook. Κάνε τη διαφορά. Συναισθηματική πείνα. Lady Gaga. Μια αγκαλιά που αλλάζει τον κόσμο. Λεοντίδες. Το νησί. Messi vs Ronaldo. Κάρτα του Πολίτη: απειλή ή ευκαιρία αφύπνισης; 1821: Η γέννηση (;) ενός έθνους-κράτους (;). κ.α.), γραμμένα όλα από νέους ανθρώπους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το περιοδικό μπορεί κανείς να απευθύνεται στο Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και στο τηλέφωνο 2661081184, καθώς και στα e-mail info@imcorfu.gr και press@imcorfu.gr.


Εκ του Γραφείου Τύπου