Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2011

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (14/03/2011)

ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟ

 
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Με κορυφαία στιγμή του εορτασμού την λιτάνευση του σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας, της αυτοκράτειρας που αναστήλωσε τις ιερές εικόνες, εορτάστηκε χθες 13 Μαρτίου 2011 στην Κέρκυρα η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, όπου φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα της Αγίας, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Κατόπιν, με την δέουσα τάξη της κερκυραϊκής παραδόσεως, λιτανεύθηκε το ιερό σκήνωμα, ενώ οι ιερείς κρατούσαν στα χέρια τους εικόνες, όπως η ημέρα επιβάλλει. Το Συνοδικό της Ορθοδοξίας διαβάστηκε μπροστά από το ναό της Παναγίας των Ξένων, ενώ σε σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Εκκλησία, όσο πολεμείται, γίνεται πιο δυνατή.

«Τόσοι άνθρωποι ανά τους αιώνες, αλλά και στην εποχή μας, επεχείρησαν και επιχειρούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του λαού στην Εκκλησία του. Όμως, όσο δηλητήριο κι αν βγάλουν εναντίον της είτε δια του λόγου είτε δια της ειρωνείας είτε δια της κακόπιστης κριτικής, η Εκκλησία δεν πρόκειται να κάνει πέρα στην αποστολή της, που είναι να δώσει στον κόσμο τον Χριστό και την αλήθεια. Παρά τις δυσκολίες της ζωής, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας παραμένει η πηγή της ζωής για τον άνθρωπο και τον κόσμο και δείχνει ότι όταν πιστεύουμε και εργαζόμαστε με γνώμονα τις αξίες της παραδόσεώς μας, θα εξέλθουμε από το τέλμα», επεσήμανε ο κ. Νεκτάριος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στην Κέρκυρα το Σάββατο 12 Μαρτίου με πανηγυρικό Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ναό, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ενώ η εορτή της Ορθοδοξίας έκλεισε με Κατανυκτικό Εσπερινό την Κυριακή το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος. Κατ’ αυτόν ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης με θέμα «Οι αιρέσεις και τα σχίσματα στη ζωή της Εκκλησίας».


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
«ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΦΥΗΣ ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ;»

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας σε συνεργασία με την Αστρονομική Εταιρία Κέρκυρας, διοργανώνει εκδήλωση τη Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 και ώρα 8.30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα», με ομιλητή τον γνωστό καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, αστρονόμο και συγγραφέα κ. Στράτο Θεοδοσίου με θέμα : «Υπάρχει ευφυής ζωή στο σύμπαν;». Ο ομιλητής, μετά το πέρας της ομιλίας, θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία ξεχωριστή ευκαιρία να ακούσουμε ένα άνθρωπο ιδιαίτερα καλλιεργημένο, που έχει γίνει γνωστός και για τις τηλεοπτικές εκπομπές του για το σύμπαν και τα αστέρια, αλλά και για τα λίαν ενδιαφέροντα βιβλία του που αναφέρονται στη σύζευξη επιστήμης, θρησκείας και κόσμου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 9ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΒΗΜΑΤΑ"


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Με της ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, εκδόθηκε το 9ο τεύχος του νεανικού περιοδικού με τίτλο «ΒΗΜΑΤΑ», που αποτελεί προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας και απευθύνεται στους νέους του τόπου μας. με σκοπό να διαδοθεί ο λόγος του Θεού με σύγχρονο τρόπο, να ενημερωθούν οι νέοι για τις θέσεις της Εκκλησίας σε διάφορα θέματα που αφορούν στη ζωή τους, αλλά και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για όσα συμβαίνουν και στον κόσμο και στην Εκκλησία.

Η έκδοση είναι καλαίσθητη. Το περιοδικό διατίθεται δωρεάν, στα πλαίσια της ιεραποστολικής προσπάθειας της τοπικής Εκκλησίας από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, από το βιβλιοπωλείο «Θαβώρ», από το Ραδιοφωνικό Σταθμό «Άγιος Σπυρίδων» και στους κεντρικούς Ιερούς Ναούς της Πόλεως.

Το ένατο τεύχος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου προς τους νέους, άρθρα για διάφορα θέματα που αφορούν στη σχέση των νέων με την Εκκλησία, γνωριμία με τους Αγίους της Κέρκυρας, καθώς και κείμενα ευρύτερου νεανικού προβληματισμού (χαρακτηριστικοί τίτλοι: Γιατί να παντρεύονται οι άνθρωποι στην Εκκλησία; Η αδυναμία…δύναμη! Λυπάμαι, Παιδικά χωριά S.O.S. Να μπορέσουμε να μείνουμε παιδιά. Αυξέντιος Καλανγκός. Πως προσλαμβάνουμε τον κόσμο. Μαθητικές απορίες. Καπνός : Το πιο «αγαπημένο» λαχανικό. Facebook. Κάνε τη διαφορά. Συναισθηματική πείνα. Lady Gaga. Μια αγκαλιά που αλλάζει τον κόσμο. Λεοντίδες. Το νησί. Messi vs Ronaldo. Κάρτα του Πολίτη: απειλή ή ευκαιρία αφύπνισης; 1821: Η γέννηση (;) ενός έθνους-κράτους (;). κ.α.), γραμμένα όλα από νέους ανθρώπους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το περιοδικό μπορεί κανείς να απευθύνεται στο Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και στο τηλέφωνο 2661081184, καθώς και στα e-mail και press@imcorfu.gr.


Εκ του Γραφείου Τύπου