Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2011

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (05/03/2011)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Την Κυριακή 6 Μαρτίου, Κυριακή της Τυρινής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην ενορία των Λακώνων, όπου τέλεσε και την χειροθεσία εις οικονόμον του π. Σπυρίδωνα Αυλωνίτη, εφημερίου της Ενορίας Βιστώνων.

(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησαν στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί που τελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία κάθε Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στους εσπερινούς χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.


 
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Στον πρώτο κατανυκτικό Εσπερινό, που αποκαλείται και «ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως», γιατί στο τέλος του ο Μητροπολίτης ανταλλάσσει ασπασμό συγνώμης με τον ιερό κλήρο και τον λαό, ενόψει του πνευματικού αγώνα που ξεκινά την Καθαρή Δευτέρα, ομίλησε με θέμα "Οι καρποί της ελεημοσύνης κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή" ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος.


ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την ερχόμενη Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα τελέσει την ακολουθία των Χαιρετισμών στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα, ενώ νωρίς το απόγευμα θα τελέσει τοην ίδα ακολουθία και στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Στρατιάς Γαρίτσας. Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θοεδώρων στους Πάγους, ενώ στις 6.30 το απόγευμα θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011, Κυριακή της Ορθοδοξίας, θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό και θα προεξάρχει της λιτανείας του λειψάνου της Αγίας Θεοδώρας, η οποία αναστήλωσε τις ιερές εικόνες και το σκήνωμα της οποίας είναι τεθησαυρισμένο στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 6 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό και θα ομιλήσει με θέμα «Ενότητα και σχίσματα στην Ορθόδοξη Εκκλησία».


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ
ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ

Συνεχίζονται την Πέμπτη 10 στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2) οι συναντήσεις που πραγματοποιεί για όγδοη χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας και αφορά φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, νέους επιστήμονες και εργαζομένους. Το εαρινό εξάμηνο έχει ως γενικό του θέμα: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. Οι συζητήσεις περιλαμβάνουν προσεγγίσεις στην ασκητική παράδοση της Εκκλησίας μας, στον τρόπο ανακάλυψης του «πυρηνικού εαυτού» του ανθρώπου και στην συνάντηση με τον συνάνθρωπο. Αυτή την Πέμπτη αφορμή διαλόγου θα δοθεί από το θέμα: "Ο εαυτός μας στην ασκητική παράδοση – Αββάς Αλώνιος και Αββάς Βησσαρίων"


ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Έπειτα από πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν λατρευτικά οι εργαζόμενοι, ο Ιερός Ναός της Υ. Θεοτόκου Στερεωτών στις 8.30 το βράδυ, θα τελέσει και δεύτερη ακολουθία Χαιρετισμών της Θεοτόκου, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 9ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΒΗΜΑΤΑ"


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Με της ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, εκδόθηκε το 9ο τεύχος του νεανικού περιοδικού με τίτλο «ΒΗΜΑΤΑ», που αποτελεί προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας και απευθύνεται στους νέους του τόπου μας. με σκοπό να διαδοθεί ο λόγος του Θεού με σύγχρονο τρόπο, να ενημερωθούν οι νέοι για τις θέσεις της Εκκλησίας σε διάφορα θέματα που αφορούν στη ζωή τους, αλλά και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για όσα συμβαίνουν και στον κόσμο και στην Εκκλησία.

Η έκδοση είναι καλαίσθητη. Το περιοδικό διατίθεται δωρεάν, στα πλαίσια της ιεραποστολικής προσπάθειας της τοπικής Εκκλησίας από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, από το βιβλιοπωλείο «Θαβώρ», από το Ραδιοφωνικό Σταθμό «Άγιος Σπυρίδων» και στους κεντρικούς Ιερούς Ναούς της Πόλεως.

Το ένατο τεύχος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου προς τους νέους, άρθρα για διάφορα θέματα που αφορούν στη σχέση των νέων με την Εκκλησία, γνωριμία με τους Αγίους της Κέρκυρας, καθώς και κείμενα ευρύτερου νεανικού προβληματισμού (χαρακτηριστικοί τίτλοι: Γιατί να παντρεύονται οι άνθρωποι στην Εκκλησία; Η αδυναμία…δύναμη! Λυπάμαι, Παιδικά χωριά S.O.S. Να μπορέσουμε να μείνουμε παιδιά. Αυξέντιος Καλανγκός. Πως προσλαμβάνουμε τον κόσμο. Μαθητικές απορίες. Καπνός : Το πιο «αγαπημένο» λαχανικό. Facebook. Κάνε τη διαφορά. Συναισθηματική πείνα. Lady Gaga. Μια αγκαλιά που αλλάζει τον κόσμο. Λεοντίδες. Το νησί. Messi vs Ronaldo. Κάρτα του Πολίτη: απειλή ή ευκαιρία αφύπνισης; 1821: Η γέννηση (;) ενός έθνους-κράτους (;). κ.α.), γραμμένα όλα από νέους ανθρώπους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το περιοδικό μπορεί κανείς να απευθύνεται στο Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και στο τηλέφωνο 2661081184, καθώς και στα e-mail info@imcorfu.gr και press@imcorfu.gr .


Εκ του Γραφείου Τύπου