html> Holy Metropolis of Kerkyra, Paxoi and Diapontioi Nisoi

Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2011

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (12/01/2011)

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ,
ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ,

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρά την κακοκαιρία, εορτάστηκαν τα Θεοφάνια και στην Κέρκυρα.

 
(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσσης, ενώ επικεφαλής του κλήρου, των αρχών του τόπου και του λαού, προεξήρχε της λιτανείας που κατέληξε στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ, όπου και έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

 
(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Παρά το ψιλοβρόχι αρκετοί ήταν αυτοί που έπεσαν για να πιάσουν το Σταυρό, τους οποίους και επαίνεσε ο Σεβασμιώτατος, προσφέροντας χρυσό σταυρό σ' αυτόν που τελικά τον έβγαλε από την θάλασσα.


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Με επιτυχία διεξήχθη την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011 η ένατη κατά σειράν ετήσια εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων προς τιμήν των φοιτητών και των φοιτητριών του τόπου μας που σπουδάζουν εκτός Κερκύρας. Η εκδήλωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ακαδημίας 2. Κατ' αυτήν ανεγνώσθη από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Θεμιστοκλή Μουτζανό, το επίκαιρο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου, ο οποίος λόγω ελαφρού κρυολογήματος δεν μπόρεσε να αραστεί, με θέμα: «Όψεις της κρίσης: η πρόταση της Εκκλησίας».

 
(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε η ευλόγηση της πίτας και ακολούθησε η βράβευση του πρωτεύσαντα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις μαθητή από κάθε Λύκειο του Νομού. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σκούρτης, ο Περιφεριακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Τηλέμαχος Γαβαλάς, η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτηρία Τρύφωνα και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Λάντζος. Μήνυμα απέστειλε η Βουλευτής Κερκύρας κ. Άντζελα Γκερέκου.

 
(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Ένα ωραίο μουσικό πρόγραμμα παρουσίασε η Φιλαρμονική «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», που ενθουσίασε τους νέους που συμμετείχαν, ενώ η Ιερά Μητρόπολις παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των φοιτητών και των φοιτητριών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των παιδιών των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως διοργάνωσε η τοπική Εκκλησία την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ακαδημίας 2. Κατ' αυτήν ευλογήθηκε η πίτα και μίλησε με θερμά λόγια για τις ιερατικές οικογένειες, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μουτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, τονίζοντας ότι τα παιδιά των ιερέων σηκώνουν κι αυτά το σταυρό της ιερωσύνης, αλλά γεύονται και τις πολλές ευλογίες του Θεού. Στην εκδήλωση σύντομο μουσικό πρόγραμμα παρουσίασε η Παιδική Χορωδία της Ενορίας Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης Κοινοπιαστών.

 
(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Τέλος, η Ιερά Μητρόπολη μοίρασε δώρα στα παιδιά των ιερέων του τόπου μας, δείχνοντας έτσι την αγάπη της τοπικής Εκκλησίας και δίνοντας ευχές για τη νέα χρονιά.


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 
(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2010 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως(Ακαδημίας 2), πραγματοποιήθηκε το έκτο φροντιστηριακό μάθημα του Φροντιστηρίου Στελεχών της τοπικής μας Εκκλησίας με θέμα «Χριστιανική Ηθική 6. Μοναξιά, Εσωστρέφεια και Κατάθκιψει», με εισηγητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου Ιεροκήρυκα, εν συνεχεία έγινε υποδειγματικό μάθημα για την Υπαπαντή για παιδιά Δημοτικού από την κα Σουλτάνα Γραμματικού.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με εισηγητική ομιλία από την πρεσβυτέρα Μαρία Κυτιλή-Μουρτζανού, Δασκάλα, με θέμα: «Η ζήλεια ανάμεσα στ’ αδέλφια».

Στη Σχολή ειδικά καταρτισμένοι επιστήμονες, ψυχολόγοι, γιατροί, θεολόγοι, παιδαγωγοί, που ασχολούνται με θέματα οικογενείας, θα συζητούν με τους γονείς και θα προτείνουν λύσεις που θα ωφελήσουν.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις των Σχολών Γονέων στην Νότια Κέρκυρα την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου το απόγευμα. Στον Πετριτή ώρα 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου και στην Λευκίμμη ώρα 7 στο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιερατικής περιφέρειας Λευκίμμης «Παναγία Οδηγήτρια», ομιλητής είναι η κα Φατούρου Βασιλική, Ιατρός Μικροβιολόγος, με θέμα: «Η σύγχρονη μάστιγα των ναρκωτικών».


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18-35

Συνεχίζονται την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), οι συναντήσεις των φοιτητών και νέων 18-35 ετών του χειμερινού εξάμηνου. Το θέμα της χειμερινού Εξαμήνου είναι «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ». Ειδικότερα αυτή την Πέμπτη θα συζητηθεί το θέμα "Αγαπώ τον άλλον όπως είναι ή όπως θα ήθελα να είναι;", και η προσέγγιση θα γίνει υπό το πρίσμα του ευαγγελικού και πατερικού λόγου της Εκκλησίας, αλλά και με σύγχρονο πνεύμα και προβληματισμό. Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη. Πριν την συνάντηση θα γίνει και η κοπή της καθιερωμένης πίτας.


Εκ του Γραφείου Τύπου