html> Holy Metropolis of Kerkyra, Paxoi and Diapontioi Nisoi

Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2010

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (19/11/2010)

ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, εορτή των Εισοδίων της Υ. Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, θα ιερουργήσει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Υ. Θ. Κρεμαστής, όπου κατά την Θεία Λειτουργία θα τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Διονυσίου Μερκούρη.


ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Συνεχίζονται την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 6 το απόγευμα, τα Εσπερινά Κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, από το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Των Ομιλιών προηγείται η Ακολουθία του Εσπερινού. Θέμα των φετινών Ομιλιών του Σεβασμιωτάτου είναι: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας: Θεολογία και Πράξη».


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ

Συνεχίστηκαν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με εισηγητική ομιλία: «Προβλήματα, δυσκολίες και ελλείψεις της θρησκευτικής αγωγής των παιδιών στην σύγχρονη οικογένεια» από τον Αρχιμανδρίτη Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Δρ. Θεολογίας-Καθηγητή Μ.Ε.

Επίσης την ίδια ημέρα συνεχίστηκαν οι συναντήσεις των Σχολών Γονέων στην Νότια Κέρκυρα. Στον Πετριτή στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου και στην Λευκίμμη στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου, με εισηγητική ομιλία: «Ατυχήματα της καθημερινότητας, πρόλειψη, πρώτες βοήθειες» από τον ιατρό κ. Νικόλαο Πολίτη, Γενικό Χειρούργο.

Στις Σχολές ειδικά καταρτισμένοι επιστήμονες, ψυχολόγοι, γιατροί, θεολόγοι, παιδαγωγοί, που ασχολούνται με θέματα οικογενείας, θα συζητούν με τους γονείς και θα προτείνουν λύσεις που θα ωφελήσουν.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18-35

Συνεχίστηκαν την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου οι συναντήσεις που διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ώρα 9 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Τις συναντήσεις πραγματοποιεί για όγδοη χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας συνάντησης και επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας και αφορά φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, εργαζομένους νέους και νέες, όπως επίσης Αποφοίτους Λυκείου.

Το θέμα της χειμερινού Εξαμήνου είναι «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ». Ειδικότερα αυτή την Πέμπτη θα συζητηθεί "η συνάντηση σώματος και ψυχής στις ανθρώπινες σχέσεις", και η προσέγγιση θα γίνει υπό το πρίσμα του ευαγγελικού και πατερικού λόγου της Εκκλησίας, αλλά και με σύγχρονο πνεύμα και προβληματισμό. Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως(Ακαδημίας 2), θα πραγματοποιηθεί το πέμπτο φροντιστηριακό μάθημα του Φροντιστηρίου Στελεχών της τοπικής μας Εκκλησίας με θέμα «Χριστιανική Ηθική. 5. Εργασία και Ανεργία», με εισηγητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Γεωργίου, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Υ. Θ. Πλατυτέρας, ενώ στη συνέχεια θα γίνει υποδειγματικό μάθημα για την εργασία και την ανεργία για παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου από τον κ. Γεώργιο Μαυρομιχάλη.


«ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ;»


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων Κερκύρας και οι εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ», παρουσιάζουν το βιβλίο του Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανού «ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ;», την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ».

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:

Ο κ. Γιώργος Κεντρωτής, Καθηγητής Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μεταφράσεως και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Νίκος Παργινός, Λογοτέχνης.

Ο κ. Σπύρος Χονδρογιάννης, Γραμματέας της Αστρονομικής Εταιρίας Κέρκυρας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Η εκδήλωση θα κλείσει με Καλλιτεχνικό Μουσικό Πρόγραμμα για πιάνο και φωνή.

Παρουσίαση-συντονισμός: κ. Ηρώ Λέλα, δημοσιογράφος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.Εκ του Γραφείου Τύπου