html> Holy Metropolis of Kerkyra, Paxoi and Diapontioi Nisoi

Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2010

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (16/11/2010)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καμάρας, όπου κατά την Θεία Λειτουργία τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Στεφάνου Γραμμένου αδελφού της συνοδίας του Κελίου του Αγίου Σπυρίδωνος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, ο οποίος κατάγεται από τους Σιναράδες.

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Κωνσταντίνου Χρυσοβιτσιάνου.


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησαν τα Εσπερινά Κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος με θέμα των φετινών Ομιλιών του: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας: Θεολογία και Πράξη».


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως(Ακαδημίας 2), πραγματοποιήθηκε το τέταρτο φροντιστηριακό μάθημα του Φροντιστηρίου Στελεχών της τοπικής μας Εκκλησίας με θέμα «Χριστιανική Ηθική. 4. Ζητήματα Βιοηθικής (ευθανασία, τεχνητή αναπαραγωγή, εκτρώσεις)», με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Γεωργαλίδη, ιατρό, Γενικό Γραμματέα Περιφερείας Ιονίων Νήσων, ενώ στη συνέχεια έγινε υποδειγματικό μάθημα για ζητήματα βιοηθικής για παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου από την πρεσβυτέρα Ιλιάνα Σκούλικα εκπαιδευτικό.
Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.


ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010, εορτή του Αγίου Αποστόλου Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ιερούργησε στην εορτάζουσα ενορία Αγίου Ματθαίου, όπου κατά την Θεία Λειτουργία τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Στεφάνου Γραμμένου.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με εισηγητική ομιλία: «Προβλήματα, δυσκολίες και ελλείψεις της θρησκευτικής αγωγής των παιδιών στην σύγχρονη οικογένεια» από τον Αρχιμανδρίτη Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Δρ. Θεολογίας-Καθηγητή Μ.Ε.

Επίσης την ίδια ημέρα συνεχίζονται οι συναντήσεις των Σχολών Γονέων στην Νότια Κέρκυρα. Στον Πετριτή και ώρα 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου και στην Λευκίμμη και ώρα 7 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου, με εισηγητική ομιλία: «Ατυχήματα της καθημερινότητας, πρόλειψη, πρώτες βοήθειες» από τον ιατρό κ. Νικόλαο Πολίτη, Γενικό Χειρούργο.

Στις Σχολές ειδικά καταρτισμένοι επιστήμονες, ψυχολόγοι, γιατροί, θεολόγοι, παιδαγωγοί, που ασχολούνται με θέματα οικογενείας, θα συζητούν με τους γονείς και θα προτείνουν λύσεις που θα ωφελήσουν.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18-35

Συνεχίζονται την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου οι συναντήσεις που διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ώρα 9 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Τις συναντήσεις πραγματοποιεί για όγδοη χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας συνάντησης και επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας και αφορά φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, εργαζομένους νέους και νέες, όπως επίσης Αποφοίτους Λυκείου.

Το θέμα της χειμερινού Εξαμήνου είναι «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ». Ειδικότερα αυτή την Πέμπτη θα συζητηθεί "η συνάντηση σώματος και ψυχής στις ανθρώπινες σχέσεις", και η προσέγγιση θα γίνει υπό το πρίσμα του ευαγγελικού και πατερικού λόγου της Εκκλησίας, αλλά και με σύγχρονο πνεύμα και προβληματισμό. Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.


«ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ;»


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων Κερκύρας και οι εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ», παρουσιάζουν το βιβλίο του Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανού «ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ;», την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ».

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:

Ο κ. Γιώργος Κεντρωτής, Καθηγητής Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μεταφράσεως και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Νίκος Παργινός, Λογοτέχνης.

Ο κ. Σπύρος Χονδρογιάννης, Γραμματέας της Αστρονομικής Εταιρίας Κέρκυρας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Η εκδήλωση θα κλείσει με Καλλιτεχνικό Μουσικό Πρόγραμμα για πιάνο και φωνή.

Παρουσίαση-συντονισμός: κ. Ηρώ Λέλα, δημοσιογράφος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Εκ του Γραφείου Τύπου