html> Holy Metropolis of Kerkyra, Paxoi and Diapontioi Nisoi

Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2010

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (03/11/2010)

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως(Ακαδημίας 2), πραγματοποιήθηκε το τρίτο φροντιστηριακό μάθημα του Φροντιστηρίου Στελεχών της τοπικής μας Εκκλησίας με θέμα «Χριστιανική Ηθική. 3. Ηδονή και Χαρά», με εισηγητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Βασιλειάδη, και στη συνέχεια έγινε υποδειγματικό μάθημα για τις σχέσεις των δύο φύλων για παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου από τον Θεολόγο κ. Δημήτριο Μεταλληνό.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010.


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας ενίσχυσης του θεσμού της οικογενείας και καλλιέργειας προβληματισμού πάνω σε θέματα που απασχολούν γονείς και παιδιά, θα λειτουργήσει για όγδοη χρονιά η Σχολή Γονέων.

Οι συναντήσεις της Σχολής θα ξεκινήσουν σήμερα Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με αγιασμό και εισηγητική ομιλία με θέμα «Ο διάλογος στη ζωή της οικογένειας» από τον Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Δρ. Θεολογίας-Φιλόλογο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη Σχολή ειδικά καταρτισμένοι επιστήμονες, ψυχολόγοι, γιατροί, θεολόγοι, παιδαγωγοί, που ασχολούνται με θέματα οικογενείας, θα συζητούν με τους γονείς και θα προτείνουν λύσεις που θα ωφελήσουν.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Υπεύθυνος των συναντήσεων της Σχολής Γονέων είναι ο Θεολόγος κληρικός Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Ιωάννης Βλάσης.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18-35

Συνεχίζονται την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου οι συναντήσεις που διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ώρα 9 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Τις συναντήσεις πραγματοποιεί για όγδοη χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας συνάντησης και επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας και αφορά φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, εργαζομένους νέους και νέες, όπως επίσης Αποφοίτους Λυκείου.

Το θέμα της χειμερινού Εξαμήνου είναι «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ» και προσεγγίζεται υπό το πρίσμα του ευαγγελικού και πατερικού λόγου της Εκκλησίας, αλλά και με σύγχρονο πνεύμα και προβληματισμό. Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.


ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Με λαμπρότητα θα διεξαχθούν στην Κέρκυρα, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010, οι εκδηλώσεις για το Πρωτοκύριακο, σε ανάμνηση του θαύματος που έκανε ο Άγιος Σπυρίδωνας και απάλλαξε την νήσο από την πανώλη. Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους, προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλος και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα έχει ως εξής:

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 6.30 το απόγευμα: Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος και κηρύττοντος τον θείο λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου.

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010: Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, προξάρχοντος και κηρύττοντος τον θείο λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου.

Στις 11 το πρωί της Κυριακής, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί η καθιερωμένη Παράκληση και θα επακολουθήσει η καθιερωμένη λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, του ιερού κλήρου, των αρχών του τόπου και του λαού.


Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ


Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ταξιαρχών στα Δραγωτινά, όπου κατά την Θεία Λειτουργία θα τελέσει την εις διάκονον χειροτονία του κ. Φιλίππου Κοτινά, εγγάμου και πατέρα δύο παιδιών.


ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ


Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010 η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως. Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων κ. Νεκτάριος. Η Ιερά Μητρόπολις έχει καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο έχει ως εξής:

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010, παραμονή της εορτής και ώρα 6 το απόγευμα, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 7.30 -11 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των αρχών, του κλήρου και του λαού στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως έναντι του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «η Πλατυτέρα» από τις 11.30 το πρωί έως την 1.00 το μεσημέρι και από τις 6 ως τις 9 το βράδυ.


ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ


Ξεκινούν από την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 6 το απόγευμα, τα Εσπερινά Κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, από το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Των Ομιλιών προηγείται η Ακολουθία του Εσπερινού. Θέμα των φετινών Ομιλιών του Σεβασμιωτάτου είναι: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας: Θεολογία και Πράξη».
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.


Εκ του Γραφείου Τύπου