html> Holy Metropolis of Kerkyra, Paxoi and Diapontioi Nisoi

Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2010

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (22/10/2010)

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Στο Ιερό Ησυχαστήριο Παντοκράτορος Καμαρέλλας και στα πλαίσια τοπικής σύναξης των Ιερέων των Αρχιερατικών περιφερειών Φαιάκων, Θιναλίων και Κασσωπαίων μετέβη χθες Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαπονίων Νήσων. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, καθώς χθες ήταν η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω, κατά την οποία ο μακαριστός Πρωθιεράρχης ήγε τα ονομαστήριά του.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε σε σύντομη προσφώνησή του ότι το μνημόσυνο είναι χρέος αγάπης και ευγνωμοσύνης προς τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο για τα όσα προσέφερε στην Εκκλησία. « Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μίλησε προφητικά, τόσο για την Εκκλησία όσο και για την κοινωνία. Αν κανείς μελετήσει τα κείμενά του, από ομιλίες που είχε κάνει από τότε που ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος, θα διαπιστώσει ότι έβλεπε τα όσα επρόκειτο να συμβούν στην πατρίδα και την κοινωνία μας. Κανείς από τους ισχυρούς δεν αγαπά την Ελλάδα, τόνιζε ο μακαριστός, αλλά κι εμείς οι Έλληνες δεν διαφυλάττουμε την ταυτότητά μας και το ήθος μας, με αποτέλεσμα οι αλλότριες ιδέες να μας κυριεύσουν και να απειλούν την κοινωνία μας με κατάρρευση. Σήμερα ο λόγος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου αποδείχθηκε αληθινός. Δεν αρκεί όμως μόνο να διαπιστώνουμε την διορατικότητα του λόγου αυτού. Χρειάζεται να δούμε και τις προτάσεις που ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κατέθετε. Κι αυτές δεν ήταν άλλες από την επιστροφή μας στην παράδοση, η εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και στο ήθος της αγάπης και της προσφοράς και η διακράτηση των πατροπαράδοτων αξιών. Μέσα από την παιδεία, όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν ανάχωμα στην κατάρρευση και να συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική».

Ο Σεβασμιώτατος προήδρευσε στη συνέχεια στην τοπική ιερατική σύναξη.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ιερούργησε στην ενορία του Νεοχωρακίου Αργυράδων.


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, εορτή του Οσίου Γερασίμου του νέου Ασκητού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ.Σπηλαιωτίσσης, Αγ. Βλασίου και Θεοδώρας. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Χρυσοβιτσιάνου, εγγάμου και πατέρα δύο παιδιών..


ΕΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων Νομού Κερκύρας πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, την έναρξη των συναντήσεων των μελών της, με την τέλεση του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, ο οποίος έκανε και την εναρκτήρια ομιλία με θέμα την δράση των χριστιανών επιστημόνων στην κοινωνία της κρίσης.


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως(Ακαδημίας 2), πραγματοποιήθηκε το δεύτερο φροντιστηριακό μάθημα του Φροντιστηρίου Στελεχών της τοπικής μας Εκκλησίας με θέμα «Χριστιανική Ηθική. 2. Αθεΐα και Απιστία», με εισηγητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Σκούλικα, και στη συνέχεια έγινε υποδειγματικό μάθημα για την Αθεΐα για παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου από την πρεσβυτέρα Ιλιάνα Σκούλικα εκπαιδευτικό.

 
(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Τα μαθήματα του Φροντιστηρίου και φέτος περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό θεωρητικού και πρακτικού χαρακτήρα, για περαιτέρω κατάρτιση στις μεθόδους και το περιεχόμενο της κατήχησης.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18-35

Συνεχίστηκαν χτες Πέμπτη 21 Οκτωβρίου οι συναντήσεις που διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ώρα 9 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Τις συναντήσεις πραγματοποιεί για όγδοη χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας συνάντησης και επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας και αφορά φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, εργαζομένους νέους και νέες, όπως επίσης Αποφοίτους Λυκείου.

Το θέμα της χειμερινού Εξαμήνου είναι «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ» και προσεγγίζεται υπό το πρίσμα του ευαγγελικού και πατερικού λόγου της Εκκλησίας, αλλά και με σύγχρονο πνεύμα και προβληματισμό. Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.


ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010, εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Πόλεως. όπου κατά την Θεία Λειτουργία θα τελέσει την εις διάκονον χειροτονία του κ. Διονυσίου-Σταύρου Μερκούρη, υιό του μακαριστού ιερέως Σπυρίδωνος Μερκούρη.

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, θα ιερουργήσει στην ενορία των Κοινοπιαστών.


Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ-ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, θα μεταβή την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της πόλεως Αγίου Δημητρίου, έπειτα από πρόσκληση του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.


Εκ του Γραφείου Τύπου