html> Holy Metropolis of Kerkyra, Paxoi and Diapontioi Nisoi

Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2010

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (03/08/2010)


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

• Την Κυριακή 25 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μετέβη στην Ερείκουσσα, όπου ιερούργησε και επικοινώνησε με τους κατοίκους του νησιού.


• Την Τρίτη 27 Ιουλίου το πρωί, εορτή του Αγίου και Ιαματικού Παντελεήμονος, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.


• Την Πέμπτη 28 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος παρουσία του εφημερίου και των ενοριτών της ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, εγκαινίασε την νεόδμητη οικία εφημερίου της Ενορίας. Η οικία αυτή θα χρησιμεύσει για να διαμένει ο εκάστοτε εφημέριος της ενορίας.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Με την ευκαιρία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε την Κυριακή 1 Αυγούστου, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Υψηλού Παντοκράτορος. Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Αυγούστου 2010, παραμονή της εορτής της Μεταμορφώσεως, ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό που θα τελεσθεί στο πανηγυρίζον Ιερό Ησυχαστήριο Παντοκράτορος Καμαρέλας Αγίων Δούλων. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010, ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου.

Εξάλλου την Κυριακή 8 Αυγούστου 2010 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει εις το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ


Τις φετινές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος διέσωσε το νησί από την πολιορκία των Τούρκων το 1716, θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Θα είναι η πρώτη επίσκεψη του κ. Ιερωνύμου μετά την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος το 2008.

Ο Αρχιεπίσκοπος απεδέχθη την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ενώ η τοπική Εκκλησία, σε συνεργασία με τον Δήμο Κερκυραίων και τους τοπικούς φορείς, θα οργανώσει ειδικό πρόγραμμα για να τιμήσει τον Αρχιεπίσκοπο.

Εκτός από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις το τριήμερο 10-12 Αυγούστου 2010, οι οποίες θα ξεκινήσουν με την επίσημο υποδοχή του Μακαριωτάτου στο «πεντοφάναρο» στις 9.30 το πρωί της Τρίτης 10 Αυγούστου, ο Μακαριώτατος θα μιλήσει σε γενική ιερατική σύναξη, θα τελέσει μνημόσυνο για τον πρώτο κυβερνήτη του νεοελληνικού κράτους Ιωάννη Καποδίστρια και θα επισκεφθεί μοναστήρια και ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου θα αποτελέσει ευκαιρία τόνωσης του εκκλησιαστικού φρονήματος των πιστών της Κέρκυρας, ενώ τόσο η τοπική Εκκλησία, όσο και η τοπική κοινωνία, τιμώντας τον Αρχιεπίσκοπο, θα δείξουν την αγάπη και τον σεβασμό προς το πρόσωπό του, αλλά και θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακούσουνε από τα πλέον επίσημα χείλη τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο στα ζητήματα της πνευματικής και ηθικής κρίσης που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, όσο και τις προτάσεις που πηγάζουν από το ήθος και την παράδοση της πίστεώς μας.


ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΕΟΤΗΤΟΣ
ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, με ευθύνη του Γραφείου Νεότητος, διοργανώνει εκδρομή για νέους και νέες, φοιτητές, επιστήμονες, εργαζομένους (18-40 ετών) στα Βαλκάνια, στην Ρουμανία και την Βουλγαρία από τις 16 ως τις 22 Αυγούστου 2010. Η εκδρομή περιλαμβάνει επισκέψεις στα μοναστήρια της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, όπου διασώζεται η ορθόδοξη πίστη και παράδοση, σε ιστορικά αξιοθέατα, στην πόλη του Ιασίου από όπου η Φιλική Εταιρία οργάνωσε και ξεκίνησε την Ελληνική Επανάσταση το 1821 στις Παραδουνάβιες ηγεμονίες, αλλά και σε περιοχές όπου, εκτός από το φυσικό περιβάλλον, αποτυπώνεται και η κοινή παράδοση των βαλκανικών λαών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως καθημερινά και στο τηλέφωνο 2661039912 και 81184.


Εκ του Γραφείου Τύπου