html> Holy Metropolis of Kerkyra, Paxoi and Diapontioi Nisoi

Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2010

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (09/02/2010)


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΆΤΟΥ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, εορτή της Αγίας Αγάθης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην εορτάζουσα ενορία του Ζυγού, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Ιάσονος και Σωσιπάτρου Κερκύρας, ενώ την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, εορτή του Αγίου Θεοδώρου, ιερούργησε στην εορτάζουσα ενορία του Περιβολίου.


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


(Επιλέξτε τη φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Το απόγευμα της Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), η ένατη συνάντηση του Φροντιστηρίου Στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας, για το ιεραποστολικό έτος 2009-2010. Η συνάντηση είχε θέμα «Η μουσική στην Ορθοδοξία, στον Προτεσταντισμό και τις καταστροφικές λατρείες», με εισήγηση του Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανού, και υποδειγματικό μάθημα για την μουσική για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου – Λυκείου από του κ. Στρατή Σημαντήρη Θεολόγου.


ΕΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων του Νομού Κερκύρας πληροφορεί ότι, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), ομιλία του συνταξιούχου διδασκάλου κ. Κοντοστάνου Στέφανου με θέμα τον τρόπο ερμηνείας της εκκλησιαστικής μουσικής στην ορθόδοξη παράδοση.


ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010, εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα μεταβεί και θα προεξάρχει των λατρευτικών εόρτιων εκδηλώσεων στους Παξούς όπου τιμάται ο Άγιος Χαράλαμπος ως προστάτης του νησιού, ενώ την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, εορτή της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης και του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα προεξάρχει των λατρευτικών εόρτιων εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού Ναού, τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα της εορτής,.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας στην Βόρειο Κέρκυρα την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολικού Κέντρου του Δήμου Αγίου Γεωργίου με θέμα: «Τι θα μπορούσε ένας εκπαιδευτικός να συμβουλεύσει τους γονείς για τα παιδιά τους», και ομιλητή τον εκπαιδευτικό κ. Ιωάννη Μεταλληνό.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ
ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΛΑΣΙΟΥ

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης και του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου. Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη, έχει ως εξής:

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου:

11π.μ.: Με την συνηθισμένη ιεροτελεστία θα εκτεθεί σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο της Αγίας.

6:30μ.μ: Θα τελεστεί ο μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει η ανάγνωση από το Συναξάρι της Αγίας Θεοδώρας

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου:

7.15π.μ.:Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ Νεκταρίου.

7:00μ.μ.:Θα ψαλλεί η παράκληση της Αγίας και επανατοποθέτηση του λειψάνου της στη λάρνακα.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 8Ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΒΗΜΑΤΑ"

Με της ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, εκδόθηκε το 8ο τεύχος του νεανικού περιοδικού με τίτλο «ΒΗΜΑΤΑ», που αποτελεί προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας και απευθύνεται στους νέους του τόπου μας. με σκοπό να διαδοθεί ο λόγος του Θεού με σύγχρονο τρόπο, να ενημερωθούν οι νέοι για τις θέσεις της Εκκλησίας σε διάφορα θέματα που αφορούν στη ζωή τους, αλλά και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για όσα συμβαίνουν και στον κόσμο και στην Εκκλησία.

Η έκδοση είναι καλαίσθητη. Το περιοδικό διατίθεται δωρεάν, στα πλαίσια της ιεραποστολικής προσπάθειας της τοπικής Εκκλησίας από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, από το βιβλιοπωλείο «Θαβώρ», από το Ραδιοφωνικό Σταθμό «Άγιος Σπυρίδων» και στους κεντρικούς Ιερούς Ναούς της Πόλεως.

Το όγδοο τεύχος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου προς τους νέους, άρθρα για διάφορα θέματα που αφορούν στη σχέση των νέων με την Εκκλησία, γνωριμία με τους Αγίους της Κέρκυρας, καθώς και κείμενα ευρύτερου νεανικού προβληματισμού (χαρακτηριστικοί τίτλοι: Προσωπική επανάσταση. ΑράΖΩ, Άρα ΖΩ! Βλάπτει ο Τίμιος Σταυρός; 2012-το τέλος του κόσμου;, Michael Jackson και ευτυχία, Εφηβεία και Δίαιτα, Μαθητικές απορίες: Γιατί άνδρες ή και γυναίκες γίνονται ομοφυλόφιλοι; Γιατί δεν επιτρέπει το γάμο τους, αφού είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν ό, τι θέλουν; Η Εκκλησία βοηθά τους απόρους, όπως έκανε η πρώτη Εκκλησία, κι αν ναι, γιατί δε δείχνει το έργο της;, Αστερίξ και…Δανιήλ. Έρωτας (;) μ’ ένα «βρικόλακα». κ.α.), γραμμένα όλα από νέους ανθρώπους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το περιοδικό μπορεί κανείς να απευθύνεται στο Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και στο τηλέφωνο 2661081184, καθώς και στα e-mail info@imcorfu.gr και press@imcorfu.gr