html> Holy Metropolis of Kerkyra, Paxoi and Diapontioi Nisoi

Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2010

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (04/02/2010)


ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010, εορτή της Αγίας Αγάθης,στην εορτάζουσα ενορία του Ζυγού.

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου Γαρίτσας.

Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010, εορτή του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου στην εορτάζουσα ενορία του Περιβολίου.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010, εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, στους Παξούς όπου τιμάται ο Άγιος Χαράλαμπος ως προστάτης του νησιού.

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010, εορτή της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης και του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, στην Μητροπολιτικό Ναό.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συνεχίστικαν οι συναντήσεις των Σχολών Γονέων Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας την Τετάρτη 3 Φεβουαρίου το απόγευμα.

Στην πόλη της Κέρκυρας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με εισηγητική ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Δρ. Θεολογίας -Φιλόλογο, Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Έφηβοι και σύγχρονα πρότυπα. Μιμητισμός ή επιλογή;».

Στην Νότια Κέρκυρα, στον Πετριτή στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου και στην Λευκίμμη στο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιερατικής περιφέρειας Λευκίμμης «Παναγία Οδηγήτρια», με ομιλήτρια την κα Κουρή Φωτεινή, Σχολική Σύμβουλος Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με θέμα: «Ο ρόλος των γονέων στην προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο».

Επίσης, την ίδια ημέρα, στην Βόρεια Κέρκυρα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολικού Κέντρου του Δήμου Αγίου Γεωργίου με θέμα: «Παιδιά και κομπιούτερς. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τη χρήση των υπολογιστών και του διαδικτύου» και με ομιλητή τον Πυροσβέστη Γεώργιο Δρακόπουλο, Τεχνικό – Προγραμματιστή Υπολογιστών.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ
ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΛΑΣΙΟΥ

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης και του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου. Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη, έχει ως εξής:

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου:

11π.μ.: Με την συνηθισμένη ιεροτελεστία θα εκτεθεί σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο της Αγίας.

6:30μ.μ: Θα τελεστεί ο μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει η ανάγνωση από το Συναξάρι της Αγίας Θεοδώρας

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου:

7.15π.μ.:Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ Νεκταρίου.

7:00μ.μ.:Θα ψαλλεί η παράκληση της Αγίας και επανατοποθέτηση του λειψάνου της στη λάρνακα.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 8o ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΒΗΜΑΤΑ"

Με της ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, εκδόθηκε το 8ο τεύχος του νεανικού περιοδικού με τίτλο «ΒΗΜΑΤΑ», που αποτελεί προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας και απευθύνεται στους νέους του τόπου μας. με σκοπό να διαδοθεί ο λόγος του Θεού με σύγχρονο τρόπο, να ενημερωθούν οι νέοι για τις θέσεις της Εκκλησίας σε διάφορα θέματα που αφορούν στη ζωή τους, αλλά και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για όσα συμβαίνουν και στον κόσμο και στην Εκκλησία.

Η έκδοση είναι καλαίσθητη. Το περιοδικό διατίθεται δωρεάν, στα πλαίσια της ιεραποστολικής προσπάθειας της τοπικής Εκκλησίας από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, από το βιβλιοπωλείο «Θαβώρ», από το Ραδιοφωνικό Σταθμό «Άγιος Σπυρίδων» και στους κεντρικούς Ιερούς Ναούς της Πόλεως.

Το όγδοο τεύχος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου προς τους νέους, άρθρα για διάφορα θέματα που αφορούν στη σχέση των νέων με την Εκκλησία, γνωριμία με τους Αγίους της Κέρκυρας, καθώς και κείμενα ευρύτερου νεανικού προβληματισμού(χαρακτηριστικοί τίτλοι: Προσωπική επανάσταση. ΑράΖΩ, Άρα ΖΩ! Βλάπτει ο Τίμιος Σταυρός; 2012-το τέλος του κόσμου;, Michael Jackson και ευτυχία, Εφηβεία και Δίαιτα, Μαθητικές απορίες: Γιατί άνδρες ή και γυναίκες γίνονται ομοφυλόφιλοι; Γιατί δεν επιτρέπει το γάμο τους, αφού είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν ό, τι θέλουν; Η Εκκλησία βοηθά τους απόρους, όπως έκανε η πρώτη Εκκλησία, κι αν ναι, γιατί δε δείχνει το έργο της;, Αστερίξ και…Δανιήλ. Έρωτας (;) μ’ ένα «βρικόλακα». κ.α.), γραμμένα όλα από νέους ανθρώπους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το περιοδικό μπορεί κανείς να απευθύνεται στο Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και στο τηλέφωνο 2661081184, καθώς και στα e-mail info@imcorfu.gr και press@imcorfu.gr.
Εκ του Γραφείου Τύπου